ΡΟΛΟ'Ι'

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Εβραίοι εξτρεμιστές βεβήλωσαν τον τάφο της Παναγίας! ( αποκλειστική φωτογραφία)

Το πρωί της Τρίτη, 8 Νοεμβρίου,  ημέρα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου ( με το παλαιό ημερολόγιο), Ισραηλινοί έποικοι και μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ateret Cohanim», η οποία διακηρύττει ως  στόχο της την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από όλα τα μη-εβραϊκά  στοιχεία, βεβήλωσαν μετόχι του Τάφου της Παναγίας στον κήπο της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Sedmitsa pv. και orthodoxie.com.timthumb

Εβραίοι εξτρεμιστές κατέστρεψαν τη στέγη και το φράχτη της αυλής στο μετόχι που βρίσκεται το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στην Παναγία την μητέρα του Ιησού Χριστού , το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την εκκλησία της Αναστάσεως στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Μετά από αυτό, οι εξτρεμιστές  διείσδυσαν  στο εσωτερικό του κτιρίου και το κατέλαβαν .
Οι βανδαλισμοί των Εβραίων εξτρεμιστών αφορούν όμως μεγαλύτερη επιδίωξη τους να σφετεριστούν  την θέση αυτή που ανήκει στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, κοντά στο ναό της Αναστάσεως και αφορά τον  ξενώνα του Αγίου Ιωάννη .

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ “, ο  Μητροπολίτης Ησύχιος, ο Αρχιεπίσκοπος Αρίσταρχος  συνόδευσαν τον  προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ στο σημείο, και  εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους σε μια ακόμη  πρόκληση από Εβραίους εξτρεμιστές στο πατριαρχείο .
Οι ιεράρχες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων απαίτησαν από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές του κράτους του Ισραήλ, να  εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ.
Η Ισραηλινή αστυνομία, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανάγκασε τους εποίκους να φύγουν από την παράνομα κατεχόμενη θέση τους. Την επόμενη ημέρα, η αποχώρηση τους επιβεβαιώθηκε με δικαστική απόφαση.
Από το πρωί της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου Πατριάρχης Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Ελλάδας κ.  Χρήστο Σοφιανόπουλο και τους προαναφερθέντες επισκόπους , είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της ισραηλινής αστυνομίας εκφράζοντας την ευχή ότι οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών θα  συνεργαστούν για την επίτευξη  υψηλού  βαθμού  προστασίας των ιερών τόπων και των προσκυνημάτων  από τέτοιου είδους επιθέσεις από ακραίους φανατικούς εξτρεμιστές.
http://www.pentapostagma.gr/2016/11/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%be%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b2%ce%b5.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.