ΡΟΛΟ'Ι'

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ, Προτεστάντες στο Κυπριακό Ραδιοφωνικό «Κανάλι 7»

CHANEL77
 
Του Β. Χαραλάμπους
Το Ραδιοφωνικό Κανάλι  7 , στούς 98.4  FM, στη Λευκωσία και ανατολικά της Κύπρου , στους 102.1 FM  στη Λεμεσό και Πάφο καθώς και στους 99.8 FM στη Πόλη της Χρυσοχούς δεν είναι Ορθόδοξα ! 
Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ανυποψίαστοι παρακολουθούν το ραδιοφωνικό αυτό κανάλι.   Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ως συνεργό στα προγράμματα του την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου !!!

Μάλιστα έχουν και ειδική βραδινή εκπομπή κάθε Δευτέρα στη Ρουμανική γλώσσα, καθότι στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί Ρουμάνοι Ορθόδοξοι, αλλά να μην παρεξηγηθώ γι’ αυτό που θα πω, δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι ευάλωτοι, γιατί στη χώρα τους τη Ρουμανία από την παιδική ηλικία εδιδάσκοντο την Αθεΐα από το αντίθεο και απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς. 
Σε ειδική βραδινή εκπομπή κάθε Τρίτη υπάρχει εκπομπή και στη Βουλγαρική γλώσσα...
-----------------------
Δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι των αιρετικών Προτεσταντικών παραφυάδων  που  οργώνουν την  Κύπρο, προσηλυτίζοντας Ορθόδοξους Χριστιανούς, και μάλιστα αρκετές από τις αιρετικές αυτές παραφυάδες είναι μέλη του Π.Σ.Ε.  Προς τούτη την προσπάθεια τους συμβάλλει με τον τρόπο του και το Κανάλι 7.

Κατά τα άλλα οι Οικουμενιστές επαίρονται για τη διακήρυξη της Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), κατά το έτος 1982 για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι».  Είναι οι ίδιοι προφανώς μ΄αυτούς πού κατηγορεί ο Χριστός λέγοντας:

«Ούτοι περιάγουσι την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιούσι αυτόν υιόν γεένης διπλότερον αυτών»*. 
Ένα βασικό πρόγραμμα του Καναλιού 7 είναι αυτό που παρουσιάζει  τα συχνά  προγράμματα  της Joyce Meyer, η οποία είναι γνωστή και από άλλα προγράμαμτα στις ΗΠΑ, η ομιλούσα για τη δήθεν ‘’χαρισματική εκκλησία’’  στην οποία ανήκει. 

Επίσης παρουσιάζει  πρόγραμμα και ο  πάστορας G. Mantuca, καθώς και άλλοι που παρασύρουν τον Ορθόδοξο λαό της Κύπρου.   Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου  πρέπει να ενημερώσει τον λαό το ταχύτερον..
«Όπου απουσιάζει η ευλάβεια προς τα θεία και η υπακοή στα λόγια των Αγίων Πατέρων, επίσης και η γνήσια πίστη που φανερώνεται με αγαθά έργα, εκεί τίποτα καλό δεν είναι δυνατό να ευδοκιμήσει»**, αναφέρει ο  Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίας Β΄, στην πρώτη απάντηση, στην Αυγουσταία Ομολογία, που εστάλη στην Τυβίγγη το 1576.
*«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεένης διπλότερον υμών» (Ματθ). 23,15.
**Οι επιστολιμαίες απαντήσεις του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Β΄, είναι παρμένες από το βιβλίο ‘’Β΄ και Γ΄ Απόκρισις προς Λουθηρανούς θεολόγους’’ , Εκδόσεις Λύχνος, σε νεοελληνική απόδοση Ευάγγελου Π. Λέκκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.