Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μ Π Ο Υ Ρ Λ Ο Τ Ο! Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Ι ΚΑΙ Α Π Ε Ι Λ Ε Ι!

Το ‘Facebook’ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Ι (!) τις λέξεις “ηγούμενος”, “μοναχός” ή “πάτερ” στα ‘προφίλ’ !!!
TO ‘FACEBOOK’ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Ι ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
“ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ” ΚΑΙ “ΠΑΤΗΡ”
ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ (!) ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ
ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!
(Γιατί τάχα ενοχλούνται λέτε τόσο πολύ;;;)



Το Facebook απειλεί να εξαλείψει τα προφίλ των ιερέων και μοναχών, που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το πολιτικό όνομά τους, καθώς και το επώνυμο, και προτιμούν όρους όπως “ηγούμενος”, “μοναχός” ή “πάτερ”, καταγγέλλει γνωστός Ορθόδοξος ιεραπόστολος και κληρικός από την Αμερική.

Παρόλο που στην μοναστική και στην ιερατική κοινότητα οι τίτλοι όπως «ηγούμενος, μοναχός, ηγουμένη» και άλλοι είναι καθιερωμένοι, το Facebook απαίτησε πρόσφατα τα πρόσωπα αυτά στο προφίλ τους, να χρησιμοποιούν το «πολιτικό» τους όνομα.
Την καταγγελία κάνει ο ηγούμενος Τρύφων της Μονής Σωτήρος στο νησί Vasona στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος, αφού επηρεάστηκε ο ίδιος από τους νέους κανόνες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να ξεκινήσει μια αναφορά, η οποία σε δύο ημέρες συγκέντρωσε 5.000 υπογραφές.
«Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά το Facebook έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στη διακονία μου», λέει ο πατήρ Τρύφωνας.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πολλοί άνθρωποι με διάφορα προβλήματα καταφεύγουν σε αυτού του είδους την επικοινωνία μαζί του. «Το Facebook είναι συχνά ο μόνος τρόπος με τον οποίο τολμούν να επικοινωνήσουν,» είπε ο ηγούμενος.
Σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνει μια κλήση για βοήθεια μέσω Facebook, αλλά τώρα αυτές οι κλήσεις εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητες με το Facebook να απειλεί να διαγράψει τελείως το λογαριασμό του, καθώς και όλα τα προφίλ των Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών!

«Πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια όταν έλαβα τους όρκους και έγινα ορθόδοξος μοναχός, πήρα το όνομα Τρύφωνας και παραιτήθηκα από το αρχικό μου όνομα και από τότε δεν το έχω χρησιμοποιήσει, «είπε ο ηγούμενος Τρύφωνας.
«Ακόμα και η οικογένειά μου με αποκαλεί πλέον έτσι» συμπλήρωσε.
Ο μοναχός είπε, ότι το Facebook έχει αρνηθεί την εκ νέου ενεργοποίηση του λογαριασμού του, παρ’ όλο που ο ίδιος απέδειξε την ταυτότητά του.
«Είπαν ότι απαγορεύεται να ξαναχρησιμοποιήσω το Facebook μέχρι να χρησιμοποιήσω το παλιό όνομα μου.» τονίζει…
hellasforce.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου