Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν την καταστροφή της Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας και έκαναν δήθεν έρανο.

Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί προς τους ηλικιωμένους κυρίως που προσέγγισαν, τους πρόσφεραν κολόνιες ως δήθεν μύρο.Αποτέλεσμα εικόνας για Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, οι οποίες τελέστηκαν χθες το μεσημέρι, στο Ριγάνι Ναυπακτίας.
Δράστες είναι δύο Έλληνες, ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 20 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δράστες προφασιζόμενοι ότι διενεργούν έρανο για την αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας από πρόσφατη φωτιά, προσέγγισαν τρεις πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.
Οι απατεώνες, για να γίνουν πιο πειστικοί, προσέφεραν στους ηλικιωμένους μία φθηνή κολόνια, πείθοντας τους ότι πρόκειται για μύρο, το οποίο τους δίνεται από την Ιερά Μονή για ευλογία.
Από την άμεση και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν ή τους τηλεφωνούν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
nafpaktianews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου