Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΗ ΑΝΟΙΞΗ.

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία στο Σκοπιανό στην εκτενή αναφορά του κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας υποστηρίζοντας ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».Τσίπρας για Σκοπιανό: Εκτός πραγματικότητας να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία
«Δεν υπάρχει λόγος κράτησής τους» έκρινε ο εισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Βούλγαρης για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, μετά το νέο, τρίτο, αίτημα των Τουρκικών δικαστικών αρχών που διαβιβάστηκε στις ελληνικές δικαστικές αρχές μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.
Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνουν στα σύνορα με τη Συρία οι Τούρκοι ετοιμάζοντας προφανώς μία ακόμη μεγαλύτερη εισβολή στην προσπάθεια τους να κάμψουν την αντίσταση των Κούρδων και να προχωρήσουν προς το Αφρίν. Η κατάσταση πάντως για την Τουρκία δεν είναι καθ’ όλου καλή, καθώς τα φέρετρα με τους νεκρούς στρατιώτες αυξάνονται διαρκώς και μαζί η δυσαρέσκεια κατά του καθεστώτος Ερντογάν.
Koυρδικά sites όπως το ΑΝΗΑ αναφέρουν ότι η Τουρκία μείωσε το ποσοστό ροής των υδάτων του Ευφράτη προς το συριακό έδαφος σε 321 κυβ. μέτρα το δευτερόλεπτο.Αυτή είναι η πιο αδύναμη ροή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα φράγματα. Αποτέλεσμα είναι η αισθητή πτώση της στάθμης του νερού.Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ Συρίας, Ιράκ, Τουρκίας επί των υδάτων του Ευφράτη η Συρία έχει με βάση το διεθνές δίκαιο το δικαίωμα να λαμβάνει ύδατα του Ευφράτη με ροή 450 κυβ. μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
"Χασίμ Θάτσι, Έντι Ράμα και Αλί Αχμέτι μίλησαν σχετικά με αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια".
Σκηνικό εκβιασμού στην κυπριακή ΑΟΖ στήνουν οι Τούρκοι.
Σε πόλεμο νεύρων οδηγεί το σκηνικό στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η Άγκυρα, κρατώντας για τρίτη μέρα ακινητοποιημένο το ερευνητικό σκάφος της εταιρείας ΕΝΙ «Saipem 12000», εμποδίζοντάς το να προχωρήσει προς τον στόχο «Σουπιά» του οικοπέδου «3».
Η ανακοίνωση την Κυριακή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, πέραν του προκλητικού λεκτικού με το οποίο επιδιώκει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, αποκαλύπτει επί της ουσίας και τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης.
Πηγές των ρωσικών ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ εξουσιοδότησε τον υπουργό Αμύνης να αρχίσει συνομιλίες με τον Λιβανό ομόλογό του για την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λιβάνου.Κατά τις πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Σπούτνικ, το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει το άνοιγμα των λιμένων του Λιβάνου στα ρωσικά πολεμικά και στόλους, όσο και των αεροδρομίων της χώρας για την ενδιάμεση στάθμευση αεροπλάνων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Προβλέπει εξ άλλου την αποστολή Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των ικανοτήτων των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου.
Μια μέρα μετά την πιο «σημαντική κλιμάκωση» των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Συρίας / Ιράν,με την κατάρριψη του Ισραηλινού F-16,το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο στα βόρεια συνορά του,
σύμφωνα με την Jerusalem Post,, η οποία αναφέρει ότι το εβραϊκό κράτος ενίσχυσε την αεροπορική άμυνά του στην περιοχή κατά μήκος των συριακών συνόρων μετά τη "σημαντική αντιπαράθεση μεταξύ του εβραϊκού κράτους, της Συρίας και του Ιράν". Οι μάρτυρες που ανέφερε ο JPost ανέφεραν ότι είδαν μια συνοδεία πυραυλικής άμυνας να
κατευθύνονται βόρεια κοντά στην ισραηλινοαραβική πόλη Baka al-Gharbiya. Άλλοι μάρτυρες δημοσίευσαν φωτογραφίες αρκετών φορτηγών που μεταφέρουν τις μπαταρίες, από τις κεντρικές εθνικές οδούς στο βόρειο Ισραήλ.
"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κλιμακώσουμε, αλλά έχουμε ικανότητες υψηλού επιπέδου και δεν θα διστάσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε".
"Η Χεζμπολάχ και το Ιράν προσπαθούν να εδραιωθούν στην περιοχή, κάτι που το είδαμε το προηγούμενο Σάββατο", πρόσθεσε ο ταξίαρχος Γιάνιβ Άσουρ,
"Στείλαμε ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς μας: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και να ανταποκριθούμε με δύναμη και σοφία σε οποιαδήποτε απειλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου