Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαδικασία παραγωγής των νέων τουρκικών ραντάρ που άρχισε το 2011 από την γνωστή τουρκική πολεμική βιομηχανία, Aselsan, φτάνει στο πέρας της με αποτέλεσμα σε δυο χρόνια θα παραδοθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το νέο Σύστημα Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης, (EİRS), που θα δίνει την δυνατότατα να σαρώνουν όλο τον ελληνικό χώρο του Αιγαίου.
 Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε από την αντίθετη πλευρά της Συρίας προς την  πλευρά των συνόρων Τουρκίας και Αρμενίας,  αλλά και όσο αφορά την Ελλάδα  με νέα δεδομένα που πιέζουν ακόμα πιο πολύ για την δημιουργία του αποκαλούμενου «ορθόδοξου άξονα» κατά των Τούρκων .
Η Άγκυρα αλλάζει το δόγμα της και ξεκινά τον …πόλεμο σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα ( Συρία-Αιγαίο-Κύπρο και Αρμενία) , έχοντας και την συνδρομή των Αζέρων .Εφόσον θα έχουμε «εμπλοκή» και στην περιοχή αυτή τότε «θίγονται» και τα ρωσικά συμφέροντα μιας και η Μόσχα διαθέτει  στρατιωτική βάση στο Γκιούμρι , κοντά στο Ερεβάν και θέτει σε κίνδυνο την περιοχή του Καυκάσου με τους χιλιάδες Τσετσένους αυτονομιστές. 
 Tο τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros έχει επιστρέψει στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Την Κυριακή, το Barbaros κινήθηκε κοντά και παράλληλα με τη χερσονήσο της Καρπασίας. Συνοδεύεται από το υποστηρικτικό σκάφος Bravo Moon. 

Η ιστορία των S-300 ενδέχεται να επαναληφθεί και με το φυσικό αέριο, εάν η Τουρκία επιμείνει μέχρι τέλους και υπάρξουν παρεμβάσεις από τρίτους για εκτόνωση της κατάστασης. Παρεμβάσεις που δεν θα λαμβάνουν υπόψη τη Λευκωσία.
Τότε, η εκτόνωση της κατάστασης πέρασε μέσα από την ακύρωση της απόφασης για εγκατάσταση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, S-300. Κοντολογίς έγινε αυτό που ζητούσε διά των απειλών η Τουρκία.

«Ο Ράμα απελευθέρωσε «τη βόμβα» από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, έριξε  το βήμα για την Εθνική Αλβανία»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αναφέρθηκε  σε μια κοινή εξωτερική πολιτική μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.  Αυτό διατύπωσε σε  ομιλία του στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη σύνοδος για την 10η επέτειο της Ανεξαρτησίας.
 «Βούτσιτς: Οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου σε αντάλλαγμα την ένταξη στην ΕΕ».
 Πριν από λίγες ώρες, την Κυριακή, η ένοπλη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο περιέχονται ευθείες απειλές εναντίον των εγκαταστάσεων απόληψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τον Ισραηλινών, στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Σε ισχύ τίθενται σήμερα Δευτέρα (19/2) δύο νέες Navtex, τις οποίες εξέδωσε το Σάββατο η Κυπριακή
Δημοκρατία, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας, αναφέρει, ότι δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αφρίν, όπου τουρκικές δυνάμεις διεξάγουν την επιχείρηση, “Κλάδος Ελιάς”, εναντίον των Κούρδων του YPG. 
 Συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι για το όνομα της χώρας του βλέπει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
 Δύο παλαιστινιακά έφηβα αγόρια έχουν βρεθεί νεκρά μετά από ισραηλινές επιθέσεις στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.
 Η "ρωσική απειλή" μπορεί να μην είχε ξεπεράσει φέτος την ατζέντα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, αλλά δεν εμπόδισε τον Πολωνό Πρωθυπουργό να πει ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες «δεξαμενές χάλυβα» παρά «think tanks» για να αντιμετωπίσει τόσο το ISIS όσο και τη Μόσχα.
 Israel's Netanyahu holding up a piece of a drone, allegedly from Iran (picture-alliance/dpa/MSC 2018/L. Preiss)
 Κρατώντας στο χέρι ένα κομμάτι από drone, το οποίο είπε ότι ήταν από το ιρανικό που καταρρίφθηκε σε ισραηλινό έδαφος την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στην Τεχεράνη.
 Ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι αν χρειαστεί το Ισραήλ θα αναλάβει δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όχι μόνο κατά των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή, επαναλαμβάνοντας ότι η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως.
«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο καθεστώς να περάσει μια θηλιά τρόμου γύρω από το λαιμό μας. Θα αναλάβουμε δράση, εάν χρειαστεί, όχι μόνο εναντίον των πληρεξούσιων του Ιράν αλλά και του ίδιου του Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Όπως μετέδωσαν αιφνιδίως τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνωφ, γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις αφού προέρχεται από το κόμμα του εθνικιστή Νίκολα Γκρουέφσκυ, μεταβαίνει εκτάκτως μεθαύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου