Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Περί θαυμαστού περιστατικού στον Άγιο Βλάσιο Ξυλοκάστρου.

churches agios vlassios xylokastro
Από χθες, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε sites που ασχολούνται με εκκλησιαστικά θέματα, μια είδηση που κάνει λόγο για θαυμαστό περιστατικό στην εορτή του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με Ιερείς που ήταν παρών στην πανηγύρι του Ιερού Ναού, ώστε να διασταυρώσουμε αν όντως συνέβησαν όλα αυτά τα θαυμαστά και ανεξήγητα που γράφτηκαν.
"Πραγματικά αυτοί που γράφουν αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνοι και προκαλούν παράλληλα γέλιο! Είναι γνωστό ότι όποιος δεν συμμετέχει στην ζωή της Εκκλησίας είναι αμαθής και πρέπει να προσέχει διότι με τα γραφόμενά του σκανδαλίζει τον λαό" ανέφερε κληρικός στην Romfea.gr που ήταν παρών στον εορτασμό.
Σε άλλο σημείο ο κληρικός τόνισε: "Δεν μπορούμε να παίζουμε με τέτοια θέματα και να γράφουμε ανοησίες. Για όσους, λοιπόν συμμετέχουν στην ζωή της Εκκλησίας γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά τις Λιτανείες των Ιερών Εικόνων όπου γίνεται η είσοδος της Εικόνας στον Ναό, ψάλλουμε το Τις Θεός μέγας και είθισται να κουνάμε τα καντήλια και τους πολυελαίους, αλλά και μετά την περιφορά του επιταφίου κατά την είσοδό στον Ναό είθισται πάλι να κουνάμε τα καντήλια και τους πολυελαίους".
"Λοιπόν τώρα καταλάβατε γιατί πρέπει να ήμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τέτοια θέματα, αλλά και να μην εμπαίζουμε ούτε το Θεό ούτε και τον κόσμο για τα κλικ..." πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.
Να σημειωθεί ότι και στις Ιερές Μονές κατά τις εορτές υπάρχει συγκεκριμένη στιγμή, όπου κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με το τυπικό πάντοτε κουνάνε τους πολυελαίους.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr ενημερώνει τους αναγνώστες να είναι προσεκτικοί με site που ασχολούνται με θέματα της Εκκλησίας, τα οποία είναι άσχετα με τον χώρο και οι υπεύθυνοι είναι άγνωστοι.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου