Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μόρφου Νεόφυτος: Τὸ ἔθνος τῶν Ἑλλήνων καὶ τὸ γένος τῶν Ὀρθοδόξων ἀπειλεῖται…

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία  τῆς  ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στρατηλάτου, ποὺ τελέσθηκε στὸν πανηγυρίζοντα ὁμώνυμο ἱερὸ ναὸ τῆς κοινότητος Ἁγίου Θεοδώρου Σολέας τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (8.2.2018).
Θέλω να παρακαλέσω την αγάπη σας.Βλέπω ότι εμείς στην Κύπρο έχουμε μία σχετική ησυχία και ειρήνη και δεν έχουμε φτάσει στα όρια της φτώχειας.
Όμως βλέπω ότι στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ τραγικά.
Χτες μίλησα με δύο οικογένειες Αθηναίων,τηλεφωνικά.Με 300 ευρώ προσπαθούν να ζήσουν και να σπουδάσουν και παιδιά.Υπάρχει μεγάλος εφτελισμός του ανθρώπου,ιδιαιτέρως μέσα στην Αθήνα.
Πουλούνται και αγοράζονται ψυχές,όχι μόνο σώματα,διότι όπου σώμα εκεί και ψυχή,για 10 και 20 ευρώ.
Και από την άλλη, δεν φτάνει αυτή η σχεδιασμένη από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ,καταστροφή ενός ολόκληρου πολιτισμού που δεν είναι εθνικός μόνο.Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι παγκόσμιος,ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα,έχει απαντήσεις για όλους τους λαούς,όχι μόνο για τον δικό μας λαό.
Άρα δεν συμφέρει κανένα αυτός ο πολιτισμός να καταστραφεί.Δεν το καταλαβαίνουν οι κρατούντες στην Ελλάδα,διότι δεν έχουν μέσα τους Θεό και πολεμούν το Θεό και τα Του Θεού.
Και εμάς που πιστεύουμε, μας ειρωνεύονται και μας κορο'ι'δεύουν ως ανασφαλείς.
Εμείς δεν θα κάνουμε αντικυβερνητικό κήρυγμα κανενός.
Δεν είναι κατ' αρχήν του χαρακτήρα μου αυτό.
Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει τόση δύναμη όσο ο ΄Αγιος Θεόδωρος και οποιοδήποτε άλλος άγιος.Οι Άγιοι έχουν τη δύναμη.Οι Άγιοι έχουν την ισχυροσύνη,γιατί έχουν τον Θεό στα Λείψανά τους.Κι όπου Θεός νικάται φύσεως Τάξη.
Θα παρακαλέσω όμως,αυτή τη νίκη που απολαμβάνει ο Άγιος Θεόδωρος στον ουρανό,όταν δοκιμάζεται η μεγάλη μας Πατρίδα,η Ελλάδα,όχι μόνο από έλλειψη υλικών αγαθών και φαρμάκων-για να βρεις ένα φαρμακείο σήμερα στην Αθήνα πρέπει να αλλάξεις συνοικία-όταν εμείς έχουμε 2 και 3 στην περιοχή μας, με ελάχιστο κόστος.Τα λέω αυτά για την κλειστή νοοτροπία που έχουμε οι Κύπριοι,σαν να ζούμε σε ένα θερμοκήπιο και δεν μας αγγίζουν και πολύ αυτά.Βλέπω ότι εκτός από τις ελλείψης φαρμάκων και τροφίμων ,υπάρχει και μεγάλη απειλή αυτή τη στιγμή σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού μας γένους.
Στο Αιγαίο και τη Θράκη απειλούν οι Τούρκοι.
Σε μας δεν μπορούν να κάμουν πολλά,ένεκεν των γειτόνων μας,που τους φοβούνται,όχι εμάς.
Όμως οι Αλβανοί είναι μία μεγάλη απειλή για την Ελλάδα,έλεγε ο Άγιος Πα'ί'σιος, και για τα μέρη που γειτονεύουν με την Αλβανία.
Τα Σκόπια δεν είναι πρόβλημα,αλλά τους χρησιμοποιούν οι ξένοι και γίνονται μεγάλο πρόβλημα.
Γι αυτό και την Θράκη την διεκδικούν οι Τούρκοι,αυτή την στιγμή.Και δια των Σκοπίων θέλουν να βγουν στο Αιγαίο και να καταλάβουν μέχρι και το Άγιον Όρος.Για να μην μπορεί η Ορθοδοξία να έχει φωνή.Να μην μην μπορεί το Άγιον Όρος να είναι η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας.
Όλα αυτά εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να τα βλέπουμε σαν δημοσιογράφοι και αναλυτές γεγγονότων,αλλά πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που έχουμε εμείς και δεν έχουν οι άλλοι.Και αυτοί που ονομάζονται τάχαμου-τάχαμου έλληνες και οι ξένοι.
Η δύναμή μας είναι αυτές οι Λειτουργείες,αλλά και αυτό που προηγείται της Θείας Λειτουργίας.
Η νυκτερινή προσευχή.  
Παρακαλώ όλους σας να τη βάλλεται στο πρόγραμμα της νύχτας σας,και νύχτα έλεγε ο Άγιος Πορφύριος ανοίγουν οι συχνότητες του ουρανού.Να κάνετε μερικά κομποσχοίνια προσευχή.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ να λέτε στο ένα.Στο δεύτερο να λέτε: ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ .
Τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας απειλούνται,να τους κλέψει ο σατανάς για πάντα την ψυχή τους.Να το ξέρετε αυτό.Θεός φυλλάξει.Γιατί δεν τα διδάξαμε ούτε ελληνισμό,ούτε Ορθοδοξία.Μου το λένε τα ίδια όταν έρχονατι να εξομολογηθούν.
Στο τρίτο κομποσχοίνι να λέμε ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
Κινδυνεύει η Πατρίδα μας σήμερα.Και επειδή δεν είμαστε μόνοι μας θα κάνουμε και τέταρτο κομποσχοίνι ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ.
Και να το λέμε αυτό με πόνο.Να το λέμε με συμπόνοια.Να το λέμε με ευσπλαχνία.
Μόνο έτσι είμαστε Χριστιανοί που αξιοποιούμε την εποχή μας και τα γεγγονότα κάθε εποχής,για να γίνουν αφορμή αγιότητας και για εμάς.Η αγιότητα δεν είναι μόνο για τον Άγιο Θεόδωρο,είναι και για μας.Αλλά πρέπει να αξιοποιήσουμε την εποχή μας.Η εποχή μας έχει αυτές τις απειλές.
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ θέλει πρώτα να υποτάξει το σώμα μας,στα φάρμακα που αυτή θέλει,στις τροφές που αυτή θέλει,στα λιπάσματα που αυτή θέλει,στη γεωργία που αυτή θέλει,έτσι που να κάνει τους ανθρώπους μαλθακούς και τους νέους να μην αγαπούν τη γη,να μην ξέρουν πως να κλαδέψουν ένα δέντρο και πως να σπείρουν τη γη.Και όταν έρθει δύσκολη χρονιά ο κόσμος να πεθαίνει.Ο βαθύτερος σκοπός τους είναι να ελλατώσουν τον αριθμό των ανθρώπων πάνω στη Γη.Ακόμα και χαλκευμένες επιδημίες επιννοούν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου