Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ | Επίσημη υποδοχή Ιεραρχών του Πατριαρχείου Βουλγαρίας από σχισματικούς!

bigor
ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Επίσημη υποδοχή στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ, αλλά και στον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, πραγματοποιήσαν σήμερα σε Μοναστήρι των Σχισματικών της λεγόμενης ''Μακεδονικής'' Εκκλησίας των Σκοπίων.

Ο Πρόεδρος συνοδευόμενος από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας (όπως είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ) έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Παρθένιο του μεγαλύτερου Μοναστηριού των Σκοπίων.
Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν οι μοναχοί της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Μπίγορσκι, κατά την άφιξη του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου του φόρεσαν μανδύα και του έδωσαν σταυρό ευλογίας.
"Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέπτεται σήμερα το Μοναστήρι μας, και πιστεύουμε αυτή η επίσκεψη δεν είναι εθυμοτυπική αλλά ουσιαστική" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος Παρθένιος.
Επίσης ο σχισματικός Ηγούμενος υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επίσκεψη γίνεται με την συμπλήρωση των 1000 ετών της Αρχιεπισκοπής Οχρίδας, όπου ο πρώτος Επίσκοπος Ιωάννης της Ντεμπάρ είναι ο ιδρυτής της Μονής.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επίσκεψή σας, δίνει σαφείς ενδείξεις ότι η Βουλγαρική Κυβέρνησή θα συνεχίσει να στηρίζει την πρόοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και διεθνώς. Η ανιδιοτελή αυτή υποστήριξη σας, αποδικνύει και πάλι ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι και αδερφοί του μακεδονικού λαού" - συνέχισε ο σχισματικός Ηγούμενος.
Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν ο Ηγούμενος δήλωσε ότι "η συμπροσευχή μεταξύ των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας με την Μακεδονική Εκκλησία θα δημιουργήσει και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών. Γι΄αυτό ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πατριάρχη Νεόφυτο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας".
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως από τον θρόνο εξέφρασε την χαρά του, υπογραμμίζοντας ότι αμέσως ένιωσε ευπρόσδεκτος και οικείος στο Μοναστήρι.
" Η καρδιά μου είναι γεμάτη με πνευματική χαρά σε αυτή την στιγμή. Ο Θεός μας ελέησε πριν την αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής, πριν την περίοδο της μετανοίας, να έρθουμε εδώ και να κλίνουμε τα γόνατα, τις ψυχές και τις καρδιές στην χάρη που έχει αυτή η Μονή" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικόλαος.
Σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης της Εκκλησία της Βουλγαρίας τόνισε: "Ήρθαμε εδώ μαζί με τον Πρόεδρο, κάνοντας υπακοή στον Πατριάρχη μας Νεόφυτο για να συμμετέχουμε σε αυτή την πνευματική χαρά. Τι ωραίο είναι όταν τα αδέλφια είναι μαζί, όπως λέει ο ψαλμωδός! Αυτή την χαρά ζούμε μαζί σας, και σας εύχομαι να υπηρετήσετε την Αγία Εκκλησία".
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας προσέφερε στον Ηγούμενο της Μονής, ένα βιβλίο του επαναστάτη και εθνικού ήρωα της Βουλγαρίας Βασίλ Λέφσκι, καθώς και μια μελέτη Βούλγαρου Πατριάρχη Κυρίλλου με τίτλο: "Βουλγαρική Εξαρχία στη Μακεδονία και Αδριανούπολη μετά τον Αγώνα 1877-1978".
Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου μιλώντας στην Romfea.gr και σχολιάζοντας την σημερινή επίσκεψη, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Δυστυχώς οι Βούλγαροι δείχνουν ότι δεν έχουν εκκλησιαστική συνείδηση".
"Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν προχωρήσει αλλά και ξεφύγει, εύχομαι οι Εκκλησίες να μην βρεθούν προ εκπλήξεως" - συνέχισε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
bigor2
bigor2
bigor1
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου