Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΕΙ

Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Λουκά, πολιούχο Λαμίας - Κοπή πίτας Συλλόγων Τριτέκνων και Αγίου Ηρωδίωνος


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχο της πόλεως Λαμίας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι στην αναζήτηση του Ζακχαίου  πρώτος ανταποκρίθηκε ο Χριστός, ο οποίος πριν τον δει και του μιλήσει ο Ζακχαίος, τον κάλεσε να κατέβει από τη συκομορεά και να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, οπού έγινε πλήρης αποκατάσταση των αδικιών και προσωπική και οικογενειακή σωτηρία. Ο Θεός τόσο μας αγαπά, που όταν δει και ελάχιστη καλή προαίρεση προς αυτόν, πρώτος μας προσεγγίζει και μας αποκαλύπτει την αγάπη του.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώατος μετέβη στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Νομού Φθιώτιδος. Χαιρετίζοντας τις οικογένειες των τριτέκνων που είχαν κατακλίσει την αίθουσα, δήλωσε ότι αν δεν υποστηρίξει το κράτος την πολύτεκνη οικογένεια κινδυνεύει το έθνος να αφανισθεί. Πρώτιστο μέλημα των Κυβερνώντων πρέπει να είναι η στήριξη της οικογένειας, από την οποία εξαρτάτε το μέλλον της Πατρίδος.

Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων, παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλεως.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα  του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων», στα γραφεία του Συλλόγου.

Στην σύντομη προσλαλιά του, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου «Άγιος Ηρωδίων» για την όλη τους προσφορά και μάλιστα διότι έχουν εντάξει τις πνευματικές τους δυνάμεις στο πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτόνισε δε ότι μόνο εάν όλες οι πνευματικές προσπάθειες ενταχθούν στην Εκκλησία όπως ο Σύλλογος «Άγιος Ηρωδίων»  θα φέρουν πνευματικό αποτέλεσμα για τη σωτηρία των μελλών τους και την οικοδομή όλων των πιστών.Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που απήγγειλαν μικρά παιδιά και χριστιανικά τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου. 1 1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου