Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



Κουράκης: Πόθεν έσχες στη διοίκηση της Εκκλησίας

Τατσόπουλος: 
Γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν

Τσούκαλης: Υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία για ειλικρινή συζήτηση

Νικολόπουλος: Σταματήστε να «σπεκουλάρετε» με τα ιερά και τα όσια
 

Άνοιξε για τα καλά ο Ασκός του Αιόλου και οι δηλώσεις για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας πέφτουν βροχή!
Οπως έγραψε νωρίτερα το «Αγιορείτικο βήμα» υπέρ του διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και χαρακτήρισε δευτερεύον θέμα την πρόταση του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση όσων θέλουν και είναι Χριστιανοί. Ο ίδιος πάντως ο κ. Κουράκης σε νέα συνέντευξή του στο tvxs.gr δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία των κληρικών, αλλά ζήτησε πόθεν έσχες για τη διοίκηση της Εκκλησίας! 
« Ένας πιθανός φόρος για την καταβολή των μισθών στους κληρικούς θα είναι εθελοντικός, θα αφαιρείται αναλογικά από άλλες πτυχές του σημερινού συστήματος φορολόγησης και θα αποτελεί προσωπικό δεδομένο, δηλώνει στο tvxs.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μετά τις αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε η θέση του για τον περιβόητο «χριστιανικό φόρο». Ο ίδιος εισηγείται τη δημιουργία περιουσιολογίου της εκκλησίας και την παράλληλη επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών της. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των κληρικών»

Στην ίδια συνέντευξη και σε ερώτηση για τις σκέψεις του αναφορικά με τη φορολόγηση της εκκλησίας; ο κ. Κουράκης ανέφερε:

« Υπάρχουν πάρα πολλές φοροαπαλλαγές οι οποίες οφείλουν να επανεξεταστούν από την αρχή. Επιπλέον, πρέπει να τεθεί και το ζήτημα του «πόθεν έσχες» για τη διοίκηση της εκκλησίας και όλους όσοι σχετίζονται με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος εν γένει. »


Τατσόπουλος : Γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν…

Από την πλευρά του ο έταιρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση των πιστών.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμη έτη φωτός μακριά από τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διεξαγωγή ενός ψύχραιμου διαλόγου που θα οδηγούσε δυνητικά στο διαζύγιο Εκκλησίας και Κράτους με κοινή συναίνεση -χωρίς ν’ αρχίσουν να κτυπάνε οι καμπάνες, εννοώ, και να ουρλιάζουν τόσο οι αυθεντικοί, όσο και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν (λέγε με Καιάδα). Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόταση -ρασιοναλιστική καθ’ όλα- του Τάσου Κουράκη για αυτοχρηματοδότηση εκάστου θρησκευτικού δόγματος είναι σκανδαλωδώς άκαιρη, καθώς προέρχεται από το… μέλλον και προϋποθέτει το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, δεν τον διευκολύνει. Όπως λέει ορθώς και ο Λίνκολν του Σπίλμπεργκ: “Τι να κάνεις την πυξίδα, να σου δείχνει τον Βορρά, άμα είναι να πέσεις στο βάλτο;”. ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Τσούκαλης: «Υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία για ειλικρινή συζήτηση»

Για την μισθοδοσία των κληρικών και τον διαχωρισμό της Εκκλησίας – Κράτους μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, αναφέροντας ότι «ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ, είναι να αναλάβει η εκκλησία την μισθοδοσία των κληρικών της. Δεν είναι δυνατόν το δημόσιο να πληρώνει τους κληρικούς».
 Συγκεκριμένα ανέφερε:  «Εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΔΗΜΑΡ το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους θα το θέσει επιτακτικά. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία που επιζητούν την ειλικρινή συζήτηση ούτως ώστε η Ελλάδα κάποια στιγμή να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».


Ν. Νικολόπουλος: Σταματήστε να «σπεκουλάρετε» με τα ιερά και τα όσια 
         
Από την πλευρά του ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν  τους "Χριστομάχους" αλλά και τους "Χριστέμπορους"  βουλευτές τους να «σπεκουλάρουν» με τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας δηλώνοντας:  «Είναι πεποίθηση μου, τόσο δική μου όσο και του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, η οποία νομίζω πως απηχεί και την θέση  της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού πως ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, όσο και αν ισχυρίζονται οι θιασώτες του το αντίθετο, ούτε την Εκκλησία θα εξυγιάνει, ούτε το Κράτος. Θα ήταν, εφόσον θεσπιζόταν, ένα ακόμη βήμα προς την απώλεια της ιστορικής μνήμης και εγκλεισμός του έθνους στην ματαιότητα ενός χρόνου  χωρίς μνήμη και χωρίς ιστορία. Σήμερα  που η κοινωνία υποφέρει,  βρίσκει καταφύγιο, αλληλεγγύη, παρηγοριά, βοήθεια, αγάπη και ελπίδα στους Ορθόδοξους Ναούς, όπου  χιλιάδες πεινασμένοι, καταταλαιπωρημένοι μνημονιόπληκτοι Έλληνες πολίτες «γεύονται τους καρπούς» των ενοριακών κέντρων. Ένα τεράστιο έργο από αφοσιωμένους ιερείς «εργάτες του αμπελώνος» για τους απόρους, τους αστέγους και τους ψυχικά ταλαιπωρημένους».  http://www.agioritikovima.gr/politika/15749-omobrontia-dil%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου