Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το τάμα των 1.800 χιλιομέτρων.

Μια απόσταση χιλίων οκτακοσίων χιλιομέτρων από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα θα καλύψουν μέσα σε δεκαπέντε μέρες τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας ένα τάμα ελπίδας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για όλους τους Έλληνες και να ανάψουν ένα κερί στην Παναγία.

"Πριν από τέσσερα χρόνια ξεπέρασα τη μάχη με τον καρκίνο και τότε αποφάσισα να διασχίσω το διεθνές μονοπάτι Ε4, από τον Προμαχώνα μέχρι τον Κάτω Ζάκρο Κρήτης, το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας στο Λιβυκό Πέλαγος. Σήμερα εκπληρώνουμε ένα τάμα του συμποδηλάτη Παναγιώτη Σωτηριάδη, για τον εγγονό του και για την υγεία όλων, αλλά και θα μεταφέρουμε την ελπίδα των Ελλήνων και των Ελληνίδων στην Παναγία Σουμελά" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παντελής Τζερτζεβέλης αθλητής και δημοσιογράφος του ειδικού τύπου.
 "Με το ταξίδι μας μπορούμε να... πάρουμε τις ελπίδες και τα όνειρα όλων και να ανάψουμε ένα κερί στην Παναγία γι αυτό το ονομάσαμε τάμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες", λέει και όταν ρωτάται για την επιλογή του ταξιδιού σημειώνει ότι είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές, με εξαιρετικά φυσικά τοπία, όπου παρεμβάλλονται επίσης όμορφα σημεία όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Θράκη και τα παράλια της Τουρκίας μέχρι την Τραπεζούντα.
      Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, την προσπάθεια θα υποστηρίζουν ποδηλάτες από διάφορες ποδηλατικές κοινότητες που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές, τον Παντελή Τζερτζεβέλη, τον Παναγιώτη Σωτηριάδη, τον Βασίλη Γιοσμά αλλά και τον Χρήστο Μπουκόρο που αναλαμβάνει το ρόλο της υποστήριξης με αυτοκίνητο. Παράλληλα οι ποδηλάτες στους ενδιάμεσους σταθμούς θα προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη, τουριστική πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 αλλά και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
      Η έναρξη του ταξιδιού έγινε χθες στις 31 Ιουλίου από την Καστανιά με την ευλογία του ηγούμενου της Παναγίας Σουμελά, ενώ σήμερα, 1η Αυγούστου οι ποδηλάτες  βρίσκονται μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, τα Ύπσαλα, το Τεκίρνταγκ, η Κωνσταντινούπολη, το Ισμίτ, το Ερενλέρ, το Γενίτσαγα, η Αμάσια, η Σαμψούντα, η Φάτσα, το Ορντού, το Τρέμπολου και η Τραπεζούντα.
      Το ταξίδι εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 15 μέρες, γι αυτό και οι συμμετέχοντες υπολογίζουν να βρίσκονται στον προορισμό τους τον Δεκαπενταύγουστο ώστε να εκπληρώσουν το τάμα προς την Παναγία. Γιατί όπως λένε, "ό,τι και αν συμβεί στη ζωή μας, λέμε πάντα "Παναγία μας βάλε το χέρι σου"... http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=6005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου