Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ….ΦΗΜΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΤΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…..ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 1,2 δις ευρώ…….. ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι φήμες που έχουν διαδοθεί έχουν φτάσει και επίσημα στα αυτιά μας.Συνιστούμε ψυχραιμία διότι δεν πρόκειται να κλείσουν οι τράπεζες την Δευτέρα.Κάτι χοντρό ετοιμάζεται την Δευτέρα το βράδυ από τους δανειστές,που θα βγάλει τον κόσμο στον δρόμο.Η χρεοκοπία θα έρθει λόγω αντίδρασης του Ελληνικού λαού,και όχι λόγω σχεδιασμού των δανειστών,που θα υποχρεωθούν να φύγουν από την Ελλάδα λόγω άλλων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν σύντομα.Ετοιμάζουμε σχετικά άρθρα με το τι έρχεται και θα τα παρουσιάσουμε εμπεριστατομένα στα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.                                                       ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑΛΗΨΗΣ
CaΔΣΘΓΔΣΗΘσ

Η κίνηση είναι τόσο μαζική όσο κι αναμενόμενη: ανήσυχοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το χρέος της χώρας τους χιλιάδες έλληνες απέσυραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες. Περισότερα από 4 δις ευρώ αποσύρθηκαν από τους ελληνικούς λογαριασμούς  από την Δευτέρα κι έπειτα και μόνο την Παρασκευή αποσύρθηκαν 1,2 ευρώ. Μεγάλο παιχνίδι θα παιχθεί τη Δευτέρα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ζώνης του ευρώ . Αυτή η Σύνοδος είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να επιτευχθεί μια συμφωνία  που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποφύγει τη στάση πληρωμών στο τέλος αυτού του μήνα. Μια στάση πληρωμών θα μπορούσε να επιφέρει την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.
Στη συνέχεια η βελγική ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας που εκπέμπει από το κέντρο αυτών των εξελίξεων τις Βρυξέλλες αναρωτιέται  αν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι κλειστές την Δευτέρα.
Αυτή η αβεβαιότητα δημιουργεί ένα φόβο για περιορισμό,και ένα πάγωμα των χρηματικών αποσύρσεων από τις τράπεζες όπως έγινε στην Κύπρο  (χώρα στην οποία το ΔΝΤ χορήγησε μια νέα δόση δανείου την Παρασκευή). Από εκεί προέκυψε και το «bank run» προς τις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες. Μετά το Νοέμβρη περισσότερα από 30 δις ευρώ βγήκαν από τους ελληνικούς λογαριασμούς.
Έναντι σε αυτή τη φυγή κεφαλαίων που επιταχύνεται η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα (BCE) αποφάσισε να παρέμβει την Παρασκευή αυξάνοντας  σε 1,8 δις ευρώ το plafond της κατεπείγουσας ενίσχυσης σε ρευστό (ELA) που οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να δανειστούν από την κεντρική τους τράπεζα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων MNI, η BCE αύξησε αυτό το plafond με προσαυξήσεις , όσο και την πίεση για να υπογράψει η Ελλ΄δα με τους δανειστές της μαι συμφωνία.  Αυτό το έκτακτο μέτρο «θα επέτρεπε στο ελληνικό  τραπεζικό σύστημα να αντέξει ακόμη κάποιες ημέρες τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα», σύμφωνα με μια ευρωπαική πηγή αναφερόμενη από το AFP.
Ισχυρές φήμες ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι κλειστές τη Δευτέα για να ποφευχθεί ακόμη μεγαλύτερηδιαρροή κεφαλαίων.
«Προφανώς η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ανακοινώσει έναν περιορισμό στην ανάληψη καταθέσεων: αυτό θα έκανε τους έλληνες να σπςεύσουν στις τράπεζες «, εξηγεί ένας ειδικός της χώρας. Αν τη Δευτέρα δεν επιτευχθεί μια συμφωνία υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ληφθούν αυτά τα έκτακτα μέτρα ελέγχου της απόσυρσης χρημάτων  για να αποφευχθεί ένα απότομο σταμάτημα της ρευστότητας. Αυτό το σενάριο θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα.»(la libre 20/6/15)Οι φήμες  αυτές είναι διάχυτες και στον γαλλικό τύπο.
Tην Παρασκευή υπογράφθηκε από τον έλληνα Υπ. Ενέργειας Panagiotis Lafazanis μια συμφωνία για το αέριο με τη Ρωσία που προβλέπει την  προέκταση του  ρωσοτουρκικού αγωγού TurkStream επί ελληνικού εδάφους.Αν το πρωτόκολο επικυρωθεί τα έργα θα ξεκινήσουν το 2016 και θα πραγματοποιηθούν από μια εταιρία σύμπραξη ελληνορωσική και θα χρηματοδοτηθούν από δάνειο της ρωσικής τράπεζας ανάπτυξης VEB, σύμφωνα με το ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexandre Novak.
Η προσέγγιση Αθηνών Μόσχας δεν περιορίζεται στο ενεργειακό.Στη συνάντηση μιάμιση ώρας που είχαν Τσίπρας και Πούτιν στο περιθώριο του ρωσικού « Νταβός » στην Αγ.Πετρούπολη την Παρασκευή συζητήθηκαν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου τον Dmitri Peskov μέσα οργάνωσης για την εισαγωγή αγροτικών ελληνικών προιόντων.Αντίθετα δεν υπάρχει περίπτωση για άμεση οικονομική βοήθεια. (leparisien19-20/6/15)

dimpenews.com          http://dimpenews.com/2015/06/20/%ce%b5%ce%bd%cf%89-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου