Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

“Πράσινο φως” για χτύπημα στη Συρία δίνει ο “σουλτάνος” Ερντογάν.

 To περιμέναμε καιρό και αναμένεται να ξεκινήσει στις ημέρες μας.Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία-και λόγω του Κουρδικού ζητήματος-θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα του 3ου Παγκοσμίου πολέμου.   Γέροντας Αρσένιος <<  Ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει από την Συρία.Και θα είναι ευλογία για την Ελλάδα να πιαστεί ο πόλεμος από κάτω...>>       ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ <<Αν πιαστεί από κάτω δεν θα πάθετε τίποτα,αν πιαστεί από πάνω θα καταστραφείτε>>                                        Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει στο Προεδρικό Παλάτι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ – MGK), υπό τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κυριότερο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκοσυριακή μεθόριο. Η συνεδρίαση γίνεται υπό την σκιά των πληροφοριών ότι ήδη υπάρχει σχέδιο για βομβαρδισμό των θέσεων των Κοτρδων στην Συρία ή εισβολή, αλλά και δύο χθεσινών δηλώσεων : Image


-Του Τούρκου Πρωθυπουργού κ Νταβούτογλου για τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία ότι «η Τουρκία έχει ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες για να αντιμετωπίσει κάθε απειλή εναντίον της ασφάλειας των συνόρων, έχουν γίνει όλες οι εργασίες για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου» σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Και

-Του υπουργού Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο εκτέλεσης διασυνοριακής επιχείρησης στη Συρία, δήλωσε το εξής:«Αύριο έχουμε σύσκεψη στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Έπειτα θα κάνουμε τις απαραίτητες δηλώσεις».

Ειχε προηγηθεί ο Πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στα βόρεια της Συρίας, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την ίδρυση ενός κράτους στα βόρεια της Συρίας. Θέλω να το ξέρουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε αυτό το θέμα οποίο και να είναι το τίμημα. Ξέρουμε από πού αντλούν υποστήριξη οι τρομοκρατικές ομάδες της περιοχής, το γνωρίζει πολύ καλά και ο κάθε εμπλεκόμενος», είπε ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο κ.Ερντογάν στην ομιλία που έκανε σε δείπνο ιφτάρ που παρέθεσε η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι τα οριστικά αποτελέσματα δείχνουν πως ο Άσαντ, το ISIS-ISIL και η ''διαμελιστική οργάνωση'' (σ.σ. εννοεί τους Κούρδους) πορεύονται στην ίδια γραμμή.

Η Τουρκία, μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στα σύνορα ενώ παρουσίασε την κατάσταση όπως την περιγραφή η Αγκυρα για να ''δικαιολογεί''μια στρατιωτική ενέργεια όπως ισχυρισμούς για προσπάθειες για την μεταβολή της δημογραφικής δομής της περιοχής και μια πιθανή ροή μεταναστών προς την Τουρκία.

Στη συνεδρίαση του ΣΕΑ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός κ.Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και οι αρχηγοί των τριών Όπλων και της Στρατοχωροφυλακής.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) κ. Χακάν Φιντάν αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του ΣΕΑ και να μοιραστεί μυστικές πληροφορίες για την τελευταία κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Να θυμίσουμε ότι όπως αποκάλυψε χθες η Μιλλιέτ, στο ''παρά ένα'' βομβαρδισμούς από την μεθόριο των κουρδικών θέσεων στην Συρία ή εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτήν, βρίσκεται η Αγκυρα που ήδη κινείται στρατιωτικά και διπλωματικά προς αυτή την κατεύθυνση βάση οδηγίας του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησης.

Στόχος του τουρκικού σχεδίου ειναι η αποτροπή δημιουργίας στην περιοχή των β.συνόρων της Συρίας ανεξάρτητου κράτους ή αυτόνομης κρατικής δομής των Κούρδων μέσα στο σημερινό συριακό έδαφος που θα βγαίνει στην Μεσόγειο και θα συνορεύει προς βορά με την Τουρκία.
Η προοπτική αυτή καθίσταται ορατή μετά από τις τελευταίες στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων της πολιτοφυλακής τους στην Συρία (PYD/YPG) με την βοήθεια των βομβαρδισμών που κανουν οι ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του ΙSIS-ISIL.

Το σχέδιο έχει την εξής λογική, από πλευρας Τουρκίας: Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας με τις απανωτές 2-3 τελευταίες επιτυχίες τους στην βόρειο Συρία , έχουν εκδιώξει από την περιοχή τους μαχητές του ISIL-ISIS και ελέγχουν πλήρως την περιοχή που άλλωστε κατοικείται στην πλειονότητα της αν όχι ολοκληρωτικά από Κούρδους. Αυτό η Αγκυρα ήθελε να το αποτρέψει για αυτό εδώ και δυο χρόνια αφενός ενίσχυε τους μαχητές του ISIL-ISIS κατά των Κούρδων ή απαιτούσε από τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν οι σύμμαχοι μια ζώνη αποκλεισμού ή απαγόρευσης πτήσεων ώστε να μην μπορούν να κινηθούν οι Κουρδοι. Και στα δυο απέτυχε.

Τώρα θέλει να κάνει αυτόν τον έλεγχο μόνη της διότι φοβάται ότι αν υπάρξει είτε κουρδικό κράτος στην περιοχή της Συρίας είτε αυτόνομη κρατική δομή τους , σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κατάσταση των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, θα περικυκλωθεί από τους Κούρδους και αργά ή γρήγορα θα τεθεί αντίστοιχο θέμα για τους Κουρδους της Τουρκίας. Πρόκειται για το μεγάλο φόβο της Άγκυρας που θεωρεί μάλιστα ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει μπει ήδη σε εφαρμογή με την βοήθεια των ΗΠΑ.         http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=43373    

Τουρκία: 18 χιλιάδες στρατιώτες θα εισβάλουν στη Συρία

                 
http://www.echedoros-a.gr

Δεκαοχτώ χιλιάδες στρατιώτες θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της στρατιωτικής εισβολής στη Συρία.

«Η Άγκυρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή άρχισε  να προετοιμάζει ένα σχέδιο δράσης δύο επιλογών, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση των μαχητών του ‘ισλαμικού κράτους’ από την πόλη Τελ Αμπιάντ», σημειώνει το δημοσίευμα.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έπειτα από μια σειρά συνεδριάσεων με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών – MİT, αποφάσισε να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ως ασπίδα προστασίας για τις νότιες τουρκικές επαρχίες.
Σχετική αναφορά έγινε προχθές στις συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την τελευταία λέξη για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης θα την πουν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός, παρά την προπαγάνδα ενάντια στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από τη διεθνή κοινή γνώμη.
Η πρώτη επιλογή είναι  ο τουρκικός στρατός να εισβάλει  μέχρι 28 χιλιόμετρα στο έδαφος της Συρίας και σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω εδαφικών συνθηκών στα 33 χιλιόμετρα, σε μια γραμμή 110 χιλιομέτρων παράλληλα με τα τουρκικά σύνορα. Θα γίνει συνεννόηση με τις ΗΠΑ ώστε να διευθετήσει τις αεροπορικές επιθέσεις στην βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Η δεύτερη επιλογή,  που είναι η απουσία της διεθνούς στήριξης στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, να εφαρμοσθεί ένα μοντέλο παραπλήσιο με το Νότιο Λίβανο, για μια νεκρή ζώνη από τα Ηνωμένα Έθνη.
Αυτό το είχε εφαρμόσει το Ισραήλ μονομερώς για τη δική του ασφάλεια από τις απειλές της Χεζμπολάχ. Αυτή όμως η νεκρή ζώνη θα πρέπει να δοθεί υπό την προστασία της δύναμης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που τώρα εκπαιδεύται, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
http://www.echedoros-a.gr/2015/06/18.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου