Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Έκκληση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου για «εκδίωξη» της ορθοδοξίας από την κυβέρνηση της χώρας!

Πρέπει πάση θυσία να μας γίνει βίωμα, το έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα από το pentapostagma.gr,  ότι στόχος των « ξένων κέντρων» παγκοσμίως είναι  κυρίως η ορθοδοξία , αλλά και ο χριστιανισμός γενικότερα. maurobouniou_amfiloxios
Ο νέος διωγμός που είναι σε εξέλιξη από την Μέση Ανατολή, τώρα έχει ενταχθεί « ύπουλα» και «υποχθόνια» , μέσα σε « προαπαιτούμενα» , «υποχρεώσεις» και «μνημόνια» με ψιλά γράμματα, ενταγμένος  μέσα σε άσχετα θέματα, όπως ο πολιτισμός , η παιδεία κτλπ. Σκοπός είναι  η αποχριστιανοποίηση και ο διωγμός των ορθόδοξων χριστιανών, με ταυτόχρονη  προώθηση του Ισλάμ και της  Καμπάλα στην Ευρώπη. Το σχέδιο αυτό καλούνται να το εκτελέσουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις…      

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τα Βαλκάνια, ευρίσκονται στο στόχαστρο των « σκοτεινών δυνάμεων» , λόγω της ύπαρξης αρκετών ορθόδοξων χωρών,  όπως  η Σερβία, η Ελλάδα , το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία, και η Ρουμανία.  Πολλοί Ιεράρχες « κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά αποτελούν φωνή « βοώντος εν τη ερήμω».  
Ένας από αυτούς τους μαχητές Ιεράρχες, στο  κήρυγμά του , στην Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μοναστήρι Cetinski  στις 3 Ιουνίου 2015( παλαιό ημερολόγιο),  ήταν και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, Αμφιλόχιος, Ο οποίος  δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου,  εκτίθεται σε συνεχή  παρενόχληση και διώξεις από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα.
Συνέπεια της αρνητικής στάσης των αρχών  με την Εκκλησία της χώρας , αποτέλεσε το πρόβλημα της  εκκλησιαστικής περιουσίας . Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου  , «υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της », δεν πρόκειται να επιστρέψει την κλαπείσα   εκκλησιαστική περιουσία, αλλά αντιθέτως  στην ουσία συνεχίζει να «ληστεύει  ναούς», δηλώνει ο Μητροπολίτης .!!
Επίσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών στο Μαυροβούνιο,  απελάθηκαν διάφοροι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,  με  πρόσχημα την έλλειψη διαβατηρίων . Την ίδια στιγμή η αστυνομία και άλλες κρατικές αρχές σαμποτάρουν συχνά τη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων στους Ιερείς αυτούς.
« Σήμερα, οι αρχές του Μαυροβουνίου, καταστρέφουν  ναούς , όπως έγινε με την καταστροφή του χρυσού  σταυρού του  Njegos σε  ναό στην περιοχή  Λόβτσεν, λέγοντας ότι «η Εκκλησία απλά δεν υπάρχει» για αυτούς,  δήλωσε ο επίσκοπος Αμφιλόχιος.
Εδώ το πρόβλημα εστιάζεται αρχικώς στους Σέρβους Ιερείς, οι οποίοι εκδιώκονται συστηματικά  στο Μαυροβούνιο, αντιμετωπίζοντας  στην ουσία ένα νέο διωγμό, με πρόσχημα την εθνικότητα . Αυτό  όμως είναι το «περιτύλιγμα» της κυβέρνησης στους ανυποψίαστους πολίτες της χώρας , διότι κύριος στόχος είναι  η « δωρεά» της περιουσίας της εκκλησίας σε Ευρωπαίους μεγιστάνες, σε αντάλλαγμα  για την είσοδο της χώρας στην ΕΕ. Επίσης η  εκδίωξη τη ορθοδοξίας, λαμβάνει χώρα  και μέσω αλλότριων κινημάτων στην νεολαία . Τόσο απλά , «ξεριζώνουν» σιγά-σιγά την  ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία σε μία χώρα, που δεν την έχασε ούτε  στα  500 χρόνια της  οθωμανικής σκλαβιάς. Δυστυχώς κάτι ανάλογο πιθανόν να ετοιμάζουν και στην χώρα μας με την εκκλησιαστική περιουσία , και πολλά άλλα, όπως την κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου