Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Ο Θεός να φυλάει τη Μακεδονία και την πατρίδα μας» (ΒΙΝΤΕΟ).



Προεξάρχοντος του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθίμου τελέστηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία Ιερό Μητροπολιτικό Nαό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.


Ο Παναγιώτατος ανέλυσε το Ευαγγέλιο της ημέρας και το θαύμα με τον πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων από το Χριστό, κάνοντας λόγο για τη Θεία Πρόνοια που ουδέποτε αφήνει τον άνθρωπο που πιστεύει. Και αναφέρθηκε στην προ ημερών διάσωση των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη: «Να παραμείνει στη ψυχή μας η εικόνα των παιδιών που κλείστηκαν στην σπηλιά. Η προσευχή ήταν η καταρχήν έκκληση σωτηρίας από τη συμφορά. Το θαύμα έγινε και θα διαπιστώσατε τη συγκίνηση όλων των ανθρώπων. Αυτό το γεγονός είναι ένα μεγαλείο της ανθρωπίνης πίστεως, ανεξάρτητα σε ποιο θρήσκευμα ανήκουν τα παιδιά αυτά».
Αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα και παρότι δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, τόνισε: «Θέλουμε ειρήνη στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο. Ο Αγιος Θεός να φυλά τη Μακεδονία μας, τη Θράκη μας, τα νησιά μας και την Κύπρο. Να εύχεστε και να προσέχεστε να επικρατήσει η ειρήνη, η δικαιοσύνη και προ πάντων οι θυσίες του ελληνικού λαού. Δε θέλουμε να μας πειράζουν να μη μας ενοχλούν»
Δείτε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία…
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου