Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Άνθιμος Ανανιάδης προσεύχεται στο Άγιο Όρος.

Άνθιμος Ανανιάδης

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται ο γνωστός ηθοποιός Άνθιμος Ανανιάδης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε την ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου αισθάνθηκε την ανάγκη να προσευχηθεί και να ζητήσει από τον Κύριο να τον βοηθήσει να έχει φώτιση και δύναμη.

Ο γνωστός ηθοποιός Άνθιμος Ανανιάδης κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ένα βιντεάκι με τον ίδιο να βρίσκεται στην ιερά μονή Σιμωνόπετρας και ακούγεται να προσεύχεται και να επικαλείται την βοήθεια του Θεού, ώστε να αποκτήσει δύναμη για κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει. Το βίντεο, μέχρι στιγμής, έχει προβληθεί περισσότερες από 7500 φορές, ενώ δεκάδες είναι τα μηνύματα και τα σχόλια που του αφήνουν οι θαυμαστές του, για να του δείξουν την αγάπη τους και την στήριξή τους. Είναι γνωστή η λατρεία που έχει ο Άνθιμος Ανανιάδης στο Άγιος Όρος. Ο ηθοποιός έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος πολλές φορές για να ηρεμήσει να σκεφθεί και να προσευχηθεί.
Η Μονή Σίμωνος Πέτρας, λεγόμενη και Σιμωνόπετρα είναι 13η στην ιεραρχία των μονών του Αγίου Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρα από τη θάλασσα, πάνω σε βράχο από γρανίτη, που έχει βάθος 10 χλμ. μέσα στη γη και που φαντάζει σχεδόν να κρέμεται. Η ίδρυσή της οφείλεται στον Όσιο Σίμωνα, που ασκήτεψε στα μέσα του 13ου αιώνα σε σπήλαιο κοντά στη μονή, ο οποίος σε όραμα διείδε τη μελλοντική της ανοικοδόμηση. Στην αρχή της άσκησής του, από τους πολλούς χρόνους, που έμεινε συνολικά μέσα στο στενό και υγρό σπήλαιο, άκουσε μία φωνή, που ήταν η φωνή της Παναγίας, για να κτίσει την μονή πάνω στον απέναντι κωνικό βράχο.
dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου