Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Κάποιοι «ευθύνονται» για την σπιλωση και τον εξευτελισμό της έννοιας της προφητείας στην Ελλάδα.

 Κάποιοι «ευθύνονται» για την σπιλωση και τον εξευτελισμό της έννοιας της προφητείας στην Ελλάδα – διότι αυτό ακριβώς έχει συμβεί έξω από τον στενό κύκλο όσων ενδιαφέρονται ΣΟΒΑΡΑ για τα έσχατα υπό το πρίσμα του προορατικου χαρίσματος. Κάποιοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για απόψεις όπως αυτή του Μητροπολίτου Ναυπάκτου που θέτουμε σε κρίση, και με την οποία προσωπικά δεν μπορώ να συμφωνήσω, αν και σε κάποια σημεία έχει ΔΙΚΙΟ.



Ποιοι σπιλωσαν λοιπόν την έννοια της προφητείας;

Πρώτον, διάφοροι «συγγραφείς» που πούλησαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ αντίτυπα βιβλίων, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Αγ. Παϊσίου και ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το περιεχόμενο των λόγων του!

Δεύτερον, πολλοί «επιδοξοι προφητες» οι οποίοι φρόντισαν να τοποθετήσουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ στις αληθινές προφητείες του Αγίου Παϊσίου ή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και άλλων, ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ κατ’ αυτόν τον τρόπο την έννοια της προφητείας στην Ελλάδα – διότι βέβαια δεν πιστεύω να ξεχνάτε πόσοι και πόσοι έλεγαν ότι θα πάρουμε την Πόλη το 2008, το 2012 ή το 2020!!!

Τρίτον, οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ εκείνοι ανθρωποι που κάθε τρεις και λίγο, από το 2009 και μετά, διασπείρουν φήμες ότι δήθεν κάπου εμφανίστηκε ο Άγιος Παΐσιος και το μόνο που είπε είναι «μαζεφτε τρόφιμα»! ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιβεβαιώθηκαν αυτές οι φήμες, διότι, πολύ απλά, ήταν ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ Ή ΠΛΑΝΕΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!! Σαμπως ο Άγιος Παΐσιος δεν ήταν ένας ασκητικοτατος και απολύτως λιτοδίαιτος μοναχός αλλά… παντοπώλης! Μα είναι δυνατόν; Θα εμφανιζόταν ο Άγιος Παΐσιος και θα μας έλεγε «ορμήστε στα super market»;

Τέταρτον, όλοι εκείνοι (δυστυχώς και Αγιορείτες…) που λέγαν «τον Μάρτιο του 2015 θα γίνει πόλεμος», «το Μάρτιο του 2017 θα γίνει πόλεμος» ή «το καλοκαίρι του 2020 θα γίνει πόλεμος»! ΨΕΥΔΗ, ΨΕΥΔΗ, ΨΕΥΔΗ! (Ειδικά σε αυτό ΕΠΙΜΕΝΩ, διότι κι εγώ είχα πέσει θύμα αυτών των ψεμμάτων!)

Πέμπτον, όλοι όσοι έχουν ζηλώσει «δόξαν προφήτου» γεμίζοντας σελίδες στο ίντερνετ μέσω της ανωνυμίας τους. Άγνωστοι γέροντες (;), ΠΑΝΤΑ ανώνυμοι, των οποίων αρκεί κανείς να διαβάσει τα κείμενα με ΚΑΘΑΡΟ ΝΟΥ για να καταλάβει την πλάνη (αναγκαία διευκρίνιση, για να μη παρεξηγηθώ: ΔΕΝ αναφέρομαι στον Επίσκοπο Μόρφου).

Έκτον, οι δεκάδες και εκατοντάδες ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ σελίδες στο ίντερνετ, οι οποίες γράφουν ΟΤΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ως δήθεν προφητεία! Όμως, αν κάνεις ψάξει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, θα διαπιστώσει ότι πολλές φορές, πίσω από αυτές τις σελίδες (κυρίως στο Facebook) κρύβονται ΥΠΟΠΤΕΣ καταστάσεις, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΊΤΕΣ ΖΗΛΩΤΕΣ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ, ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΕΣ ακόμη και ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ!!! Κι εμείς, αντί να κάνουμε λίγη έρευνα στο ίντερνετ, να δούμε, «τι καπνό φουμάρει αυτός που γράφει», τους πιστεύουμε!!! Προσωπικά ο ίδιος έχω εντοπίσει ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΕΣ να αναφέρονται σε προφητείες! Είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε; Είναι δυνατόν;

Έβδομον, ορισμένοι προτεσταντίζοντες ή, εκ του αντιθέτου, Ρωσόφιλοι «θεολογούντες» που παίζουν ύποπτο ρόλο. ΕΝΤΟΣ Ελλάδος και… Κύπρου, αν με νοείτε… Έχουν και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ διάσταση οι ψευδοπροφητείες!!!

Όγδοον, φταίμε και όλοι εμείς, που διαβάζουμε τα βιβλία του Αγίου Παϊσίου ή και άλλων Αγίων μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουμε την επίγεια Κωνσταντινούπολη (την οποία ΜΑΚΑΡΙ να προλάβουμε ελεύθερη όσο ζούμε) αλλά ξεχνούμε ότι ΠΑΝΤΑ, ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ στο νου του Αγίου Παϊσίου ήταν η επουράνια Ιερουσαλήμ, δηλαδή η Βασιλεία των Ουρανών, ο Παράδεισος που έχει έτοιμο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ο Κύριος μας! Και ερωτώ, κι εσάς κι εμένα: διαβάζουμε με το ίδιο ενδιαφέρον τις αναφορές του Αγίου Παϊσίου στα έσχατα, εν συγκρίσει με τις αναφορές του στα ΠΑΘΗ μας, τις ΑΡΕΤΕΣ μας, την ΠΡΟΣΕΥΧΗ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ μας ζωή, ή την ΑΓΙΟΤΗΤΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς…

 Π. Νικόλαος Καπνιάς.

topothoumeno.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου