Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Φωκίδα - Χαμός με τον "παπαροκά" Νεκτάριο Μουλατσιώτη: Οι πιστοί του φώναζαν "ανάξιος" [βίντεο].

 

Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ο πρώην "παπαροκάς” γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης είναι πια Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας, σε έναν μικρό ναό στο χωριό Λιδωρίκι.

Αυτή η ιερατική ιδιότητά του τον ώθησε να κάνει παρατήρηση στον ιερέα της μικρής επαρχιακής εκκλησίας, αναφορικά με την καθαριότητα της Αγίας Τράπεζας.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος TvStar, o πρώην "παπαροκάς” είπε στον ιερέα του ναού ότι η Αγία Τράπεζα θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή για τη γιορτή της "Ζωοδόχου Πηγής”, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα άμφια που φορούσε ο ιερωμένος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα σχόλια του Νεκτάριου Μουλατσιώτη πραγματοποιήθηκαν εντός του ιερού κι έτσι κανείς από τους πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εκκλησία δεν άκουσε το παραμικρό.

Σύντομα, όμως, ο πάτερ Δημήτρης, ο ιερέας του ναού, εμφανίστηκε έξαλλος στην Ωραία Πύλη, σταμάτησε τη Θεία Λειτουργία και εξήγησε στους πιστούς όσα ακριβώς είχαν συμβεί.

Παπαροκάς

Τόσο ο παπάς όσο και οι πιστοί εξήλθαν του ναού κι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον πρώην "παπαροκά” φωνάζοντας ότι είναι "ανάξιος”, με τον γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη τελικά να αποχωρεί.

Παπαροκάς
Παπαροκάς
Παπαροκάς

Η απάντηση του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στον ιστότοπο TvStar, ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης ανέφερε ότι το συμβάν πήρε αναίτια μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του ιερέα.

Όπως είπε, έκανε προσωπική παρατήρηση στον ιερέα (μέσα στο Ιερό) για την κατάσταση της Αγίας Τράπεζας καθώς ήταν ημέρα γιορτής και δεν ήταν καθαρισμένη και στολισμένη όπως έπρεπε και τότε ο ιερέας βγήκε στην ωραία πύλη φωνάζοντας και ζητώντας από την πρεσβυτέρα να αποχωρήσουν μαζί από τον ναό.

Σύμφωνα με τον πρώην "παπαροκά”, η Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά με τον ίδιο τον Νεκτάριο Μουλατσιώτη και άλλους ιερείς που ήταν παρόντες, όμως όταν ο γέροντας αποχώρησε, περίπου 20 από τους πιστούς άρχισαν να το αποδοκιμάζουν.

Όπως ανέφερε, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και τους ευχήθηκε "Χριστός Ανέστη”.

Όπως λέει, η μητρόπολη Φωκίδας συνδυάζει το περιστατικό της έντονης αντίδρασης του ιερέα με την επιθυμία του να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη, αίτημα που ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό. Τελικά, Ο ιερέας πήγε στο σπίτι όπου εκεί βρέθηκαν αρκετοί πιστοί. Τον παρακάλεσαν να επιστρέψει στην εκκλησία και να ευλογήσει τα εδέσματα που ετοιμάζονται λόγω της ημέρας. Εκείνος δέχθηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν. 

thetoc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου