Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ζήτησε συγγνώμη ο ιερέας στον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη – Πρωτοφανές περιστατικό στο Λιδωρίκι.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για την συμπεριφορά μου, κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα, σήμερα 29-4-2022, Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής, της ενορίας μου στο Λιδωρίκι Φωκίδος, πρωτίστως από εσάς, τον Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας, Άγιο Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, καθώς και από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, αλλά και από τους πιστούς, για τον σκανδαλισμό που τους προκάλεσα με την ατυχή συμπεριφορά μου.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συναισθανόμενος, ότι η αντίδραση μου, στις αδελφικές συμβουλές του π. Νεκταρίου, ήταν αμετροεπής, προβαίνω στην παρούσα έγγραφη δημόσια δήλωση συγγνώμης, ευελπιστώντας ότι η πατρική Αγάπη Υμών, θα την συγχωρήσει, σύμφωνα και με το «Συγχωρήσωμεν πάντα τῇ Ἀναστάσει καί οὕτω βοήσωμεν: Χριστός ἀνέστη ἐκ νεκρῶν». Ευχαριστώ, επίσης, τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, για την αγάπη και ανεξικακία, υποσχόμενος ότι θα εφαρμόσω τις αδελφικές συμβουλές του.

 

Εξαιτούμενος τας Αγίας και θεοπειθείς ευχάς σας, ασπάζομαι την Αγία Δεξιά σας.

Π. Δημήτριος Ζαχαρόπουλος

Εφημέριος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής

Λιδωρικίου

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Τι ακριβώς συνέβη.

νταση επικράτησε στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Λιδωρίκι ανήμερα της ομώνυμης εορτής, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες των πιστών που βρίσκονταν στον ναό, την ώρα της λειτουργίας ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, που είναι πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας, έκανε παρατήρηση στον ιερέα λέγοντας του πως η Αγία Τράπεζα είναι τρύπια και βρώμικη.

Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες των πιστών, του είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή τέτοια ημέρα, ενώ σχολίασε και τα ράσα που φορούσε. Ολα αυτά έγιναν μέσα στο Ιερό, χωρίς άλλους μάρτυρες. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ιερέας του ναού, Δημήτρης, βγήκε στην Ωραία Πύλη εν εξάλλω, διέκοψε την Θεία Λειτουργία και είπε στους πιστούς τι ακριβώς συνέβη. Ο ιερέας και οι πιστοί βγήκαν από τον ναό, αποδοκιμάζοντας τον γέροντα Μουλατσιώτη και φωνάζοντας ανάξιος, την ώρα που εκείνος αποχωρούσε.

Σύμφωνα με την πλευρά του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φωκίδας πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη το περιστατικό πήρε αναίτια μεγάλες διαστάσεις με ευθύνη του ιερέα. Ο πρωτοσύγκελος σύμφωνα με το tvstar.gr έκανε προσωπική παρατήρηση στον ιερέα (μέσα στο ιερό) για την κατάσταση της Αγίας Τράπεζας καθώς ήταν ημέρα γιορτής και δεν ήταν καθαρισμένη και στολισμένη όπως έπρεπε και τότε ο ιερέας βγήκε από το ιερό και φώναζε στον Μουλατσιώτη και την πρεσβυτέρα του να αποχωρήσουν από τον ναό.

Η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά με τον πρωτοσύγκελο και άλλους ιερείς που ήταν παρόντες, αλλά όταν έφευγε ο πρωτοσύγκελος περίπου 20 άτομα τον αποδοκίμασαν. Ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια και τους έλεγε «Χριστός Ανέστη». Η μητρόπολη Φωκίδας συνδυάζει το περιστατικό της έντονης αντίδρασης του ιερέα με την επιθυμία του να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη, αίτημα που ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό. Ο ιερέας πήγε στο σπίτι του και εκεί βρέθηκαν αρκετοί πιστοί, που του ζήτησαν να επιστρέψει στην εκκλησία και να ευλογήσει τα εδέσματα που ετοιμάζονται λόγω της ημέρας. Εκείνος δέχθηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου