Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο Ιησούς ήταν δημιούργημα των Ρωμαίων υποστηρίζει Αμερικανός επιστήμονας.

Ένας Αμερικανός λόγιος, ο Joseph Atwill, υποστηρίζει ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε στην πραγματικότητα αλλά ήταν δημιούργημα των Ρωμαίων αριστοκρατών.              


Οι Ιουδαίοι περίμεναν τον ερχομό του Μεσσία ο οποίος θα τους λύτρωνε από τη ρωμαϊκή κατοχή. Η προσμονή τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά εντάσεις στην περιοχή. Τότε οι κατακτητές επινόησαν τον ερχομό του Μεσσία.

«Οι Ρωμαίοι εφεύρισκαν διάφορους τρόπους για να διατηρήσουν την τάξη στην περιοχή όταν δεν μπορούσαν να έχουν το αποτέλεσμα που επιδίωκαν» ανέφερε ο Atwill.

Ο Ιησούς ήθελε να περάσει στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της ενότητας, χωρίς φασαρίες και εχθροπραξίες, πράγμα που βόλευε πολύ τους Ρωμαίους διότι έτσι θα επικρατούσε ηρεμία.

Ύστερα από πολλές μελέτες εγγράφων του πρώτου αιώνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζωή ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα είχε πολλά κοινά στοιχεία με τη ζωή του Ιησού. Συγκεκριμένα παρατήρησε ότι στο βιβλίο του Ιώσηπου Φλάβιου (Josephus) «Ο πόλεμος των Ιουδαίων», υπάρχουν στοιχεία τα οποία συναντάμε και στην Καινή Διαθήκη.

«Αυτό που διαφεύγει στους περισσότερους ερευνητές είναι ότι οι θέσεις του Ιησού έμοιαζαν αρκετά με αυτές που διατύπωσε ο Αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος», επισημαίνει ο Atwill.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις , ο θάνατος του Ιησού χρονολογείται πριν το 30-39μΧ, αρκετές δεκαετίες πριν τη στρατιωτική εκστρατεία του Τίτου Φλάβιου όπου και διατύπωσε τις θεωρίες όμοιες με αυτές του Ιησού. Να σημειωθεί ότι ο Φλάβιος γεννήθηκε το 39 μΧ και πέθανε το 81 μΧ, αρκετά δηλαδή χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού.

Αυτό έκανε τον Atwill να πιστεύει ότι ο Ιησούς πρόκειται για «κατασκεύασμα» των Ρωμαίων.

Ο επιστήμονας ακόμη πιστεύει ότι οι Ρωμαίοι Καίσαρες μας άφησαν πολλά αινίγματα. Όπως λέει «δεν είναι το τέλος του Χριστιανισμού» αλλά ελπίζει πως η δουλειά του θα καταστήσει τους λιγότερο θρήσκους ως άθεους.

Ο θεολόγος κ. James Crossley , καθηγητής του πανεπιστημίου Sheffield παρομοίασε τη θεωρία του Atwill με αυτή του συγγραφέα Νταν Μπράουν και επεσήμανε πως κανένας επιστήμονας δεν παίρνει στα σοβαρά τέτοιου είδους θεωρίες.

Όσον αφορά τον Atwil δήλωσε το εξής: «Δεν θέλω να αναστατώσω τους Χριστιανούς, αλλά αυτή η έρευνα είναι αναγκαία για την επιστήμη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια για το παρελθόν μας έτσι ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε πως και γιατί οι κυβερνήσεις δημιουργούν ψεύτικους θεούς και αλλοιώνουν την ιστορία».

Στις 19 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει τις ιδέες του σε διάλεξη με τίτλο Covert Messiah ( Μυστικός Ιησούς). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Conway Hall του Λονδίνου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου