Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Βροχή οι επιστολές διαμαρτυρία πιστών προς Μονές του Αγίου Όρους. Μεγάλη ανησυχία!

Μετά της Σύνοδο της Κρήτης και τον αδικαιολόγητο διωγμό αγιορειτών μοναχών, που διαφώνησαν με τις αποφάσεις της Συνόδου,  από δύο Μονές του Αγίου Όρους, οι πιστοί έχουν πραγματικά ανησυχήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε σχεδόν καθημερινά να δεχόμαστε επιστολές από ομάδες και συλλόγους πιστών όλης της χώρας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποιες, καθώς και άλλη μια που μας εστάλει μόλις εχθές.άγιος όρος

Επίσης υπάρχου πληροφορίες για πάρα πολλές προφορικές διαμαρτυρίες προς τους Ηγουμένους των Μονών, από τα πνευματικά τους παιδιά,  για την τακτική που ακολουθούν. Εμείς ευχόμαστε να υπάρξει λογική και φώτιση, γιατί αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι τα πράγματα θα χειροτερέψουν και θα έχουμε πολλούς νέους διωγμούς αγιορειτών μοναχών.

Εν Θεσ/νικη 24-8-2016
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.
Κοινοποίηση
Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους
Πολιτική Δοιήκηση Αγίου Όρους
Υπουργείο Εξωτερικών
Σεβαστοί Πατέρες
Είμαστε προσκυνητές πολλά έτη στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, στο διάστημα αυτών των χρόνων, διδαχθήκαμε άπο εσάς πόσο καταστροφικές είναι οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ-ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ κ.α.) για την πίστη μας και την ψυχή μας.
Με αυτές τις διδαχές προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε στη βιότη μας.Αν κάτι έχει αλλάξει απ’ αυτές, παρακαλούμε να μας κάνετε κοινωνούς των αλλαγών , αλλιώς δεν κατανοούμε γιατί εκδιώκονται ΜΟΝΑΧΟΙ ενώ συμφωνούν και ομολογούν αυτά που εσείς διδάσκετε.
Ο τρόπος που ενεργείτε και περισσότερο η αφωνία και το θολό τοπίο είναι που μας μπερδεύει, και όχι η ξεκάθαρη θέση των ΜΟΝΑΧΩΝ που αντιδρούν.
Ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις , της ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, οι οποίες είναι πλέον επίσημα κείμενα και δεσμευτικά κατά τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε τη θέση σας για τα κείμενα που μας δεσμεύουν.
Παρακαλούμε δώστε λύση και απάντηση στο ερώτημα μας με αγάπη και όχι με αυταρχισμό.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ
Τυριτίδης Αλέξανδρος Τυριτίδης Νικόλαος Τυριτίδης Γρηγόριος Τυριτίδης Σταύρος Τσακλίδου Ελένη Κυρατζάκου Σοφία Βασιλειάδης Θεόδωρος Βασιλειάδης Κοσμάς Βασιλειάδου Σοφία Σιολόγκας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου