Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Βαρθολομαίος: «Η ελευθερία δεν είναι ασυδοσία!»

ασυδοσία

Τη θλίψη και την έντονη δυσαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά το κήρυγμά του στην Πατριαρχική Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στη νήσο Αντιγόνη.

 «Σε μια δημοκρατική Ελλάδα είδαμε ότι την περασμένη Κυριακή στο Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ετόλμησαν μερικοί λεγόμενοι «αντιεξουσιασταί» και εισέβαλαν βίαια στον Ναό και επετέθησαν στους κληρικούς και στους πιστούς, οι οποίοι προσηύχοντο. Διεκόπη η Θεία Λειτουργία, έγιναν απρέπειες μέσα σ’έναν ιερό χώρο, όπως κατ’εξοχήν είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός. Εν ώρα Θείας Λειτουργίας, εν ώρα προσευχής των πιστών! Και προσεπάθησαν μερικοί να τους δικαιολογήσουν και διερωτώμαι δηλαδή, τι ήθελαν αυτοί οι νέοι; Να μην υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία και έννομη τάξη; Βεβαίως και έχουμε ελευθερία, όμως ελευθερία δεν είναι ασυδοσία!», είπε σχετικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αναφερόμενος στην αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε:

«Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης συμπεριφερθείσα κατά τρόπον χριστιανικό, έδειξε την αγάπη της, είπε ότι, «εμείς πιστεύουμε στον Θεό της αγάπης», όπως φυσικά και εμείς εδώ οι Ορθόδοξοι Ρωμηοί της Πόλης. Και ο Θεός της αγάπης ενώνει τους ανθρώπους στο όνομά Του, τους αγιάζει, δεν τους χωρίζει, δεν τους διχάζει».
Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, τόνισε ότι «ως Οικουμενικό Πατριαρχείο και ως Ρωμιοσύνη της Πόλης από την πλευρά μας, καταδικάζουμε και εμείς αυτά τα γεγονότα και ευχόμεθα και προσευχόμεθα, ώστε πουθενά και ποτέ να μην επαναληφθούν. Προτρέπω πατρικής όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και δι’υμών και όλους τους ανθρώπους να σέβονται την ελευθερία του προσώπου».
http://www.dogma.gr/ellada/vartholomaios-eleftheria-den-einai-asydosia/35895/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου