Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΣΗΜΕΙΟ για τον σουλτάνο: η συνάντηση με τον Πούτιν έγινε στο Παλάτι του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στην περιοχή Strelna.


ΦΩΤΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and Russian President Vladimir Putin meet in the Konstantinovsky Palace in Strelna, outside St. Petersburg, Russia, 09 August 2016
Είναι σαν του λένε του σουλτάνου σημειολογικά οι ρώσοι ¨από την Κωνσταντινούπολη έρχεσαι και στου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ το παλάτι θα υποταχθείς¨
Το Παλάτι του Κωνσταντίνοφ που βρίσκεται στην περιοχή  Strelna έξω από την Αγία Πετρούπολη λειτουργεί σαν συνεδριακός χώρος και μουσειακός χώρος , όπου βρίσκεται και το προσωπικό μουσείο για τον πρόεδρο Πούτιν.
Πριν λίγες ώρες αρθρογραφούσαμε με το σκεπτικό της μη τυχαίας σημειολογίας που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στην ιστορική , όπως την λένε συνάντηση αυτή , αλλά τόσο γεωπολιτικά κρίσιμη.
¨ Ο Πούτιν παίζει με τις εντυπώσεις και κάνει ψυχοτρονικό πόλεμο στο ΝΑΤΟ και στον εκβιαστή του ΝΑΤΟ σουλτάνο.
Ουσιαστικά τον σέρνει στην Αγία Πετρούπολη που γειτνιάζει με τον ευαίσθητο γεωπολιτικό χώρο της Βαλτικής για να δώσει ένα μήνυμα- σχήμα λόγου που θα εκνευρίσει αφάνταστα τους Δυτικούς.
¨ το λάφυρο μας που λέγεται Ερντογάν κλείνει το πρόβλημα μας με την Μαύρη Θάλασσα και τα ΣΤΕΝΑ και από εδώ και στο εξής θα λογαριαστούμε στον άξονα Βαλτικής – Αρκτικής¨
Οι Δυτικοί δεν μπορούν να χωνέψουν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του σουλτάνου.
¨Με τον τίτλο «η αδελφότητα των αυταρχικών» σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τη συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη. Η Die Welt  υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στην Τουρκία το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος (του Ιουλίου). Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προπαγάνδας, καθώς και της παρανοϊκής και αντιδυτικής κοσμοθεώρησης του Ερντογάν, η οποία γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτη, όσο εκείνος παραμένει στην εξουσία».¨ iefimerida.gr/
Η συνάντηση αυτή έγινε με πολύπλοκο παρασκήνιο και φυσικά τα ουσιώδη μέρη της θα παραμείνουν σε πιο βαθύ παρασκήνιο και μόνο ψήγματα θα δοθούν στο προσκήνιο της επικαιρότητας.
Ο μεν Πούτιν θα πρέπει μετά την συνάντηση αυτή να διαχειριστεί την εικόνα του απέναντι στην ρωσική κοινή γνώμη , όσες συγγνώμες ψεύτικες και αν ζητήσει ο κ. Ερντογάν.
Σε τελική ανάλυση κάποιοι παίζουν με την κοινή λογική.
Διότι προς τι τόσο αίμα και σταυρώσεις αθώων στην Συρία και στο Ιράκ;
Και εν κατακλείδι μετά από αυτήν την συνάντηση όχι μόνο θα υπάρξει ειρήνη αλλά με τις κουτοπονηριές του σουλτάνου που οσονούπω έρχονται καθότι θα πάρει το μυαλό του και άλλο αέρα, θα ανοίξει το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων και θα βγαίνουν απροκάλυπτα τα φαντάσματα του Α΄και Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου