Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εξελέγη Μητροπολίτης Σμύρνης-Την Κυριακή η χειροτονία.

Στην Κωνσταντινούπολη, στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου θα γίνει από τον οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εξελέγη Μητροπολίτης Σμύρνης-Την Κυριακή η χειροτονία
Η χειροτονία του νέου επισκόπου Ερυθρών κ. Κύριλλου θα γίνει επίσης από τον οικουμενικό πατριάρχη στη Σμύρνη στις 25 Σεπτεμβρίου στο ναό του Αγίου Βουκόλου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Την ίδια μέρα στο ναό του Αγίου Βουκόλου κατά τον Εσπερινό θα γίνει και η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σμύρνης.
Ιστορική απόφαση
Χθες στην επέτειο των 94 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ανήμερα της εκτέλεσης από τον τουρκικό όχλο του ιερομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση.
Εξέλεξε μετά από εισήγηση του οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου νέο μητροπολίτη Σμύρνης, τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξέλεξε, πάντα ομόφωνα και με εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, νέο Επίσκοπο Ερυθρών τον ιερατικό προϊστάμενο της Ορθοδόξου Κοινότητας Σμύρνης αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή.
Ο νέος επίσκοπος Ερυθρών τέθηκε με απόφαση του πατριάρχη στη διάθεση του νέου ποιμενάρχη της Ιωνίας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου