Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Γιατί μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει σωτηρία;

σωτηρία

Συχνά τίθεται το ερώτημα γιατί μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει σωτηρία και όχι στις άλλες θρησκείες, στα φιλοσοφικά συστήματα και στις διάφορες αιρέσεις;

 Η σωτηρία του ανθρώπου προσφέρεται μόνο από τον αληθινό Θεό, με τον τρόπο που αυτός επέλεξε να την προσφέρει. Ο ίδιος ο Υιός του Θεού μας αποκάλυψε, ότι ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο, ώστε να θυσιάσει τον Υιό του για την σωτηρία των ανθρώπων, οι οποίοι θα πιστέψουν σε αυτόν. Συγκεκριμένα, ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος και ίδρυσε την Εκκλησία, ως μυστηριακό σώμα του, ώστε κάθε άνθρωπος να μπορεί να σωθεί, αφού όμως ενταχθεί στην Εκκλησία, διά του μυστηρίου του Βαπτίσματος.
Έτσι θέλησε ο Θεός να σώζεται ο άνθρωπος, όχι αυθαίρετα κάι μηχανιστικά-μαγικά. Θέλησε, δηλαδή, να παραμένει ο άνθρωπος στο μυστηριακό σώμα του Χριστού, ελεύθερα, με την αγαπητική τήρηση των Θείων Εντολών και την μετοχή στα θεουργά μυστήρια. Και τούτο, γιατί διά των μυστηρίων της Εκκλησίας διαβιβάζεται η θεία ζωή της Κεφαλής του Θεανθρώπινου σώματος της Εκκλησίας στα μέλη της. Αύτή η μετοχή στην όντως ζωή, την αιώνια ζωή, παρέχει τη σωτηρία στον άνθρωπο, όχι μόνο στη μέλλουσα, αλλά και στην παρούσα ιστορική πραγματικότητα, ως πρόγευση.
Όποιος, όμως, δεν αποδέχεται την πίστη και την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης της σωτηρίας, επειδή ο Θεός δεν παρέχει την σωτηρία, ως ζωή του, έξω από το μυστηριακό σώμα του Χριστού.

http://www.dogma.gr/diafora/giati-mono-stin-orthodoxi-ekklisia-yparchei-sotiria/36545/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου