Κυριακή 2 Απριλίου 2017

«Μιλούσε μέσα από τη σιωπή»

Με αφορμή τη λειτουργία του Ακάθιστου Υμνου, που ψάλλεται σήμερα, Παρασκευή, αλλά και το πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Χαρά Θεού» με θέμα το Αγιον Ορος και τον γέροντα Παΐσιο, που αγκαλιάστηκε από το τηλεοπτικό κοινό, η «Espresso» μίλησε με έναν εκ των δύο παρουσιαστών Γιάννη Μελισσίδη.

«Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον άγιο Παΐσιο, αλλά ένας φίλος μου είχε την ευτυχία να τον δει δύο φορές και να πάρει την ευλογία του. Μου έχει πει, λοιπόν, ότι τα μάτια του άγιου γέροντα κοιτούσαν αλλού, προς τον ουρανό, ότι μιλούσε μέσα από τη σιωπή του και οι συμβουλές του ήταν λακωνικές όταν του παρέθεσε το πρόβλημά του. Παρά την ταπεινή μορφή του, είχε ένα ιδιαίτερο φως πάνω του και μια πολύ ζεστή αύρα. Ωστόσο, ο φωτισμένος ποιμένας έλεγε ότι ο Θεός χαίρεται πολύ με την προσευχή και τη φιλανθρωπία και δεν του αρέσει η γκρίνια» αναφέρει ο θεολόγος και παρουσιαστής.
Η εκπομπή «Χαρά Θεού», η οποία προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 20.00, έχει αγκαλιάσει την Ορθοδοξία και ιδιαίτερα το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.
Οδοιπορικό
Μάλιστα, μετά τις εκπομπές για το Αγιον Ορος, ο θεολόγος Γιάννης Μελισσίδης και η φιλόλογος Ευαγγελία Βόλνα έκαναν ένα κατανυκτικό οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα παρακολουθήσουμε την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για τρεις αφιερωματικές εκπομπές για το Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή Χάλκης και τους Ρωμιούς της Πόλης.
«Νιώθουμε πολύ μεγάλη χαρά που η εκπομπή “Χαρά Θεού” ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου και πάει για τον δεύτερο. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από κάπου να κρατηθεί μέσα στην κρίση. Γιατί τα χρήματα χάνονται. Η φτώχεια δεν είναι αρρώστια, ούτε δυστυχία. Ζεις και με τα λίγα. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν οι αξίες αρχίζουν να καταρρέουν. Εκεί η Εκκλησία αγκαλιάζει, με τους πνευματικούς της, όλους τους πιστούς. Οι πατέρες της Εκκλησίας είναι σαν τους προπονητές. Θέλουν από εμάς το... χρυσό μετάλλιο. Και για να φτάσεις εκεί θέλει άσκηση, εγκράτεια, θέληση, θυσία» αναφέρει ο παρουσιαστής.
espressonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου