Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ  ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΣΣΕΤΑ (1993)  ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ
 ΒΙΝΤΕΟ
               
                           


" ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, 
 ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΜΟΛΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!"

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΠΟΛΥ...
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ...."


Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ένα ηχητικό ντοκουμέντο που ηχογραφήθηκε περί το 1993 
από επίσκεψη Κυπρίων γυναικών σε περίπλου του Αγίου Όρους, όπου ανέβηκε στο πλοίο ο γέρων Ιωσήφ και κατόπιν ερωτήσεων πολλών τους μίλησε για τα επερχόμενα.

Η κασσέτα στην συνέχεια περιήλθε στην κατοχή γυναικείου μοναστηριού, από όπου την πήρε γιατρός φίλος του διαχειριστή μας ο οποίος επιθυμεί να μείνει στην ανωνυμία.

Ο ήχος φαίνεται ότι κόπηκε στην επίμαχη και καίρια στιγμή που ο γέροντας λέει ότι "...θα  απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι..."
Σε ερώτηση του γιατρού, πρός τις μοναχές που του έδωσαν την κασσέτα, γιατί έκοψαν το επίμαχο σημείο, του απήντησαν : "διότι ο γέροντας διηγείτο τρομακτικά πράγματα που μπορούσαν να ταράξουν τον ακροατή..."

Ο ήχος αυτής της αναλογικής κασσέτας ψηφιοποιήθηκε από τον διαχειριστή του ιστολογίου μας στις 28 Μαΐου του 2010 και στις 29 Μαΐου του 2010 δημοσιοποιήθηκε από εκείνον για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, σε ένα φόρουμ με τίτλο "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις", το οποίο δεν υπάρχει πλέον.

Συνέχεια αυτού του φόρουμ είναι ο ιστότοπος "Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη Μας"

 Με χρήση του ψηφιοποιημένου ηχητικού υλικού που είχε δημοσιοποιήσει ο διαχειριστής μας στο φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" τον Μάιο του 2010, ένα μήνα αργότερα (30/6/10) ο Ορθόδοξος ιστότοπος "Νοιάζομαι"επιλέγοντας τα πλέον επίμαχα σημεία, έφτιαξε ένα πράγματι ωραίο βίντεο που έχει 1.778.910 προβολές μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το ιστολόγιό μας νεαρό ακόμα τότε και μη έχοντας "πονηρευτεί"  στα περί πνευματικής ιδιοκτησίας θέματα το δημοσιοποίησε με χαρά τον Οκτώβριο με τίτλο

Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ
ΠΡΟ 15ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ...


γράφοντας τότε και κάποιες λεπτομέρειες για την ψηφιοποίηση της κασσέτας και βάζοντας σε παραπομπή την ανάρτηση του ψηφιοποιημένου ηχητικού υλικού στο φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις"

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως Ορθόδοξος ιστότοπος "Νοιάζομαι"   όμως, επέδειξε αήθη συμπεριφορά, αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει την πηγή του ηχητικού ντοκουμέντου,  εκμεταλευόμενο το γεγονός ότι το φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" έκλεισε και τα αρχεία που είχαμε σαν παραπομπή σε αυτήν την ανάρτηση, χάθηκαν, γι αυτό και στη συνέχεια διαγράψαμε την παραπομπή.

Βάλαμε λοιπόν ένα σχόλιο όπου εκθέταμε όλη αυτήν την ιστορία, παραπονούμενοι γιατί δεν μας αναφέρουν ως την αρχική πηγή του ηχητικού αφού ο λογαριασμός, το όνομα και το σύμβολο του διαχειριστή μας είναι το ίδιο με εκείνο της ανάρτησης του φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" από όπου πήραν οι υπεύθυνοι του "Νοιάζομαι" το ηχητικό και το ξέρουν...

Η "απάντηση" ήταν "εύγλωτη" και δικαιώνει αυτά που λέμε περί αήθους συμπεριφοράς: Απενεργοποίησαν τα σχόλια και εξαφάνισαν όλα όσα είχαν γραφεί μέχρι τότε...
Η απόδειξη όσων λέμε βρίσκεται στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο του διαχειριστή μας, όπου και ψηφιοποιήθηκε στις 28 Μαΐου του 2010 από αναλογική κασσέτα η ομιλία του μακαριστού γέροντος. Το "Νοιάζομαι" όπως είπαμε έβγαλε στον αέρα το βίντεο ένα μήνα αργότερα!

Μάρτυρας αδιάψευστος των όσων γράφουμε, είναι επίσης και ο διαχειριστής του ιστολογίου "Ήγγικεν το Ποθούμενο", ο οποίος συμμετείχε ως ενεργό μέλος στο φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" και είναι από τους πρώτους που αναμετέδωσε το ηχητικό ντοκουμέντο, αναφέροντας, σε αντίθεση με το "Νοιάζομαι", την πηγή της προέλευσής του.


ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Με την διαμεσολάβηση του αγαπημένου διαχειριστή του ιστολογίου Ήγγικεν το Ποθούμενο ο ειδικός σε βίντεο Γρηγόριος Γκόρτσος έφτιαξε αφιλοκερδώς για το ιστολόγιό μας το βίντεο που ακολουθεί και τον ευχαριστούμε θερμά. Περιέχει όλο το περιεχόμενο της ομιλίας του αγίου γέροντος, όπως το ψηφιοποίησε ο διαχειριστής μας, από την αναλογική κασσέτα που διέθετε ο φίλος του ιατρός.

Περιέχει εκτός των προρρήσεων διδαχές αλλά και  την περιγραφή σπουδαίων και θαυμαστών πνευματικών γεγονότων, όπως η συνάντηση του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ με τον άγιο Πορφύριο, ο οποίος του προείπε για την εγκατάστασή του στην μονή Βατοπεδίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Η διάρκειά του είναι μία ώρα. 
oimos-athina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου