Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η Μεγαλύτερη Γέφυρα της Ευρώπης στην Κριμαία που θα μεταφέρει τα ρωσικά στρατεύματα στην ΠΟΛΗ . Για αυτό θέλουν να την βομβαρδίσουν.

Όλα οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη. 
ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ και κάποιοι που ανέλαβαν ιστορικούς ρόλους ετοιμάζονται. 
Ποιος θα μας το έλεγε στις ημέρες μας να δούμε την ζεύξη του Κιμμέριου Βοσπόρου και αύριο- μεθαύριο αυτού με τον Ελληνικό Βόσπορο;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Όταν οι Ρώσοι κάνουν τέτοια έργα έχουν και δεύτερα σχέδια στο μυαλό τους . 
Η γέφυρα του Ελληνικού Κέρτς ως το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στρατήγημα των Ρώσων. 
Για αυτό και ακόμα δεν την έφτιαξαν και άλλοι  συστήνουν να βομβαρδιστεί . 
Κατόρθωσαν  οι Ρώσοι και γεφυροποίησαν την Ρωσική γη με την Ελληνική Χερσόνησο της Ταυρίδος βλ. Κριμαία που είναι το κατεξοχή προγεφύρωμα τους για την Κωνσταντινούπολη. 
Η σύνδεση αυτή έγινε μέσω της Ελληνικής πόλης του Κέρτς. 
ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ για αυτό όλοι χρωστάνε στην Ελλάδα και  για αυτό την ανάγκασαν να τους χρωστάει , αλλά δεν μπορούν να πατσίσουν πάλι. 
« Το Κερτς είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χερσονήσου της Κριμαίας. Στη θέση της από τον 7ο αιώνα π.Χ. προϋπήρχε η αρχαία ελληνική πόλις Παντικάπαιον, η οποία ιδρύθηκε από τους Ιωνες της Μιλήτου, και βρισκόταν στο σημείο της ένωσης των δύο θαλασσών, της Μαύρης και της Αζοφικής. Οι αρχαίοι Ελληνες όριζαν τον Πορθμό του Κερτς, τον αρχαίο Κιμμέριο Βόσπορο, ως όριο μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας.»  του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΕΝΚΕΛΙΔΗhttp://www.enet.gr/ 

« Σε αυτό το σημείο ο Πούτιν εγκαινίασε την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης οδηγώντας φορτηγό»  
Ο πρόεδρος της Ρωσίας οδήγησε φορτηγό κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων σε γέφυρα 19 χιλιομέτρων που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία 
Στη θέση του οδηγού ενός φορτηγού έκατσε το πρωί της Τρίτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Φορώντας ένα τζην παντελόνι και ένα μαύρο μπουφάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε μπρος και άρχισε να οδηγεί στη νέα γέφυρα, που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος εγκαινίαζε μ’ αυτόν τον τρόπο, το φιλόδοξο αυτό έργο 19 χιλιομέτρων, την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Μόσχα.
Αυτοκίνητα και λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 16 Μαίου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ενώ τα τρένα θα κυκλοφορήσουν το 2019.
Ο Πούτιν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επικεφαλής των συνεργείων που δούλεψαν για 27 μήνες στα εργοτάξια αυτού του μεγαλειώδους έργου. 

Η νεόδμητη γέφυρα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση) για τα αυτοκίνητα και σιδηροδρομική γραμμή σε νησίδα στο κέντρο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.
Η Μόσχα ξόδεψε 3 δις δολάρια στην μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, η οποία, όμως, ανταποκρίνεται τόσο σε πρακτικούς όσο και σε γεωπολιτικούς σκοπούς» 
 http://www.pronews.gr/15/05/2018 – 17:53 


Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί λόγοι της κατασκευής αυτού του φαραωνικού έργου; 
Στην χερσόνησο της Κριμαίας βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη. 
Αεροαποβατικές δυνάμεις, συστοιχίες πυραύλων, μαχητικά αεροσκάφη ,Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz , πεζοναύτες και κάθε τόσο ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης. 
Δηλ. η χερσόνησος της Κριμαίας είναι σαν ένα μπαλκόνι – πρόβολο γεμάτο  ετοιμοπόλεμο στρατό  από το οποίο κάποιος με κιάλια μπορεί να δει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη . 
Τώρα με την γέφυρα του Κέρτς όλο αυτό το πολεμικό δυναμικό μπορεί να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή και να ενισχυθεί. 
Σίγουρα με την γέφυρα αυτή δεν αισθάνονται καλά οι τούρκοι αλλά και άλλοι που προτείνουν να βομβαρδιστεί.  
 « Η Ουκρανία θα πρέπει να ανατινάξει τη Γέφυρα του Πούτιν στη Κριμαία» από τον Tom Rogan 15 Μαΐου 2018 02:39 μ.μ. 
« Η Ουκρανία πρέπει τώρα να καταστρέψει τις υποδομές   αυτής  της γέφυρας. 
Μπορεί αυτό να πυροδοτήσει ρωσικά αντίποινα αλλά η ίδια η κατασκευή της γέφυρας συνιστά παραβίαση του εθνικού χώρου της Ουκρανίας. 
Ευτυχώς, η Ουκρανία έχει τα μέσα να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της γέφυρας κατά τρόπο που θα την καθιστούσε τουλάχιστον προσωρινά άχρηστη. Λόγω του μεγάλου μήκους της, η ουκρανική αεροπορία θα μπορούσε να χτυπήσει τη γέφυρα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο των θυμάτων από εκείνους που την διασχίζουν. 
Πώς θα ανταποκριθεί ο Πούτιν; 
Πιθανώς με κλιμάκωση κατά των ουκρανικών συμφερόντων στην ανατολική Ουκρανία.  
Αλλά αυτή η κλιμάκωση είναι πολύ πιθανό να έρθει τους επόμενους μήνες ούτως ή άλλως, και ο Πούτιν θέλει να απορροφήσει αργά την Ουκρανία αντί να την κατακτήσει ολοκληρωτικά.  
Αλλά η αποκοπή της γέφυρας, ακόμη και προσωρινά, θα στείλει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα από το Κίεβο στη Μόσχα ότι οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν να δεχτούν την άνετη επισημοποίηση της εδαφικής κλοπής του Πούτιν.  Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν και πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία εδώ με εμπιστοσύνη στην επιχείρηση αυτή» 
Πηγη https://www.washingtonexaminer.com/ 
Ακόμα δεν την έφτιαξαν και θέλουν να την γκρεμίσουν την γέφυρα του Κέρτς 
Από τις αντιδράσεις αυτές κατανοούμε πόση μεγάλη γεωπολιτική αξία έχει η γέφυρα του Κιμμέριου Βοσπόρου. 
Ο ίδιος ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός το εκφώνησε δια ζώσης σε ηχητικό μήνυμα του . 
« Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης»  
Με Πίστη και Ελπίδα  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου