Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Μία ευλαβής κοπέλα είδε ένα όραμα.




Το 1917 πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων, επισκέφθηκε τον Όσιο Νεκτάριο της Όπτινα ένα από τα στενά πνευματικά του τέκνα, ο πατήρ Βασίλειος Σούστιν. Στα πλαίσια μιας συζήτησής τους, όπως περιγράφει ο πατήρ Βασίλειος, ξαφνικά ο Όσιος Νεκτάριος είπε τα εξής: ''Μία φοβερή ώρα έρχεται τώρα. Στον κόσμο πέρασε ο αριθμός έξι και πλησιάζει ο αριθμός επτά. Εγγίζει η ώρα της σιωπής. Μην μιλάτε, μην μιλάτε'' είπε ο Όσιος και άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια του. ''Τώρα ο Τσάρος δεν είναι κύριος του εαυτού του. Πόσους εξευτελισμούς υπομένει τώρα για τα λάθη του. Το έτος 1918 θα είναι ακόμη χειρότερο. Ο Τσάρος και ολόκληρη η Οικογένειά του θα βασανισθούν και θα δολοφονηθούν. Μία ευλαβής κοπέλα είδε ένα όραμα. 

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός καθόταν σε ένα Θρόνο και γύρω του ήταν οι δώδεκα Απόστολοι. Από την γη ακουγόταν ήχος φοβερών βασάνων και βογκητών. Ο Απόστολος Πέτρος ρώτησε τότε τον Χριστό: Ω, Κύριε, πότε θα παύσουν αυτά τα βάσανα; Και ο Κύριος Ιησούς Χριστός απάντησε: 

Τους δίνω μέχρι το 1922, αλλά αν ο Λαός δεν μετανοήση, αν δεν συνέλθη, τότε θα χαθούν όλοι με τον τρόπο αυτόν. Τότε ξαφνικά, βρέθηκε να στέκεται μπροστά στον Θρόνο του Θεού ο Τσάρος μας φορώντας το στεφάνι του Μεγαλομάρτυρος. Ναι, αυτός ο Τσάρος θα γίνη Μεγαλομάρτυς''.



Όσιος Νεκτάριος της Όπτινα - Η μνήμη του τελείται στις 12 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου