Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τρία δέντρα αναπτύχθηκαν σε έναν από τους λόφους. Μίλησαν για τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Τρία δέντρα αναπτύχθηκαν σε έναν από τους λόφους.  Μίλησαν για τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Το πρώτο δέντρο είπε: "Κάποια μέρα θα ήθελα να γίνω κιβώτιο θησαυρών. Θα είχα γεμίσει με χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους. Θα είμαι διακοσμημένος με γλυπτά, και όλοι θα δουν την ομορφιά μου. " 

Το δεύτερο δέντρο είπε: "Θα ήθελα να γίνω ένα ισχυρό πλοίο. Θα μεταφέρω βασιλιάδες και βασίλισσες στα κύματα σε όλες τις γωνιές της γης. Ο καθένας θα νιώθει ασφαλής εξαιτίας της δύναμης μου. " 

Το τρίτο δέντρο είπε: «Θα ήθελα να μεγαλώσω και να γίνω το πιο ισχυρό και ψηλό δέντρο στο δάσος. Οι άνθρωποι θα με έβλεπαν στην κορυφή ενός λόφου, θα θαυμάζω τα κλαδιά μου και θα σκεφτόμουν τον Θεό και πόσο κοντά είμαι σ 'Αυτόν. Θα γίνω το μεγαλύτερο δέντρο όλων των εποχών και των ανθρώπων και οι άνθρωποι θα με θυμούνται πάντα ».

Μετά από αρκετά χρόνια των προσευχών τους για τα όνειρά τους ήρθαν οι ξυλοκόποι . Ένας πλησίασε το πρώτο δέντρο και είπε: "Αυτό είναι ένα συμπαγές δέντρο, μάλλον μπορώ να το πουλήσω σε έναν ξυλουργό", και άρχισε να το κόβει. Το δέντρο ήταν ευτυχισμένο, γιατί ο ξυλουργός μπορούσε να βγάλει ένα κιβώτιο θησαυρών! 

Στο δεύτερο δέντρο ο ξυλουργος είπε: "Αυτό είναι ένα συμπαγές δέντρο, μπορώ να το πουλήσω στους κατασκευαστές σκαφών". Το δεύτερο δέντρο ήταν ευχαριστημένο, γιατί ήταν στο δρόμο του να πραγματοποιήσει το όνειρό του. 

Όταν οι ξυλουργοι πλησίασαν το τρίτο δέντρο, φοβήθηκε, γιατί αν το εκοβαν , το όνειρο δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Ένας από τους καταγραφείς είπε: "Δεν χρειάζομαι κάποιο ιδιαίτερο δέντρο, θα το πάρω" και το εκοψε. κόψει.

Οι ξυλουργοί έκαναν τροφοδότη βοοειδών το πρώτο δέντρο. Βγήκε σε υπόστεγο και γεμίστηκε με σανό. Δεν ήταν καθόλου αυτό για το οποίο προσευχήθηκε! Από το δεύτερο δέντρο έκαναν ένα μικρό αλιευτικό σκάφος. Το όνειρο του να γίνει ένα ισχυρό πλοίο και να μεταφέρει βασιλιάδες κατέρρευσαι . Από το τρίτο δέντρο έκαναν ένα κομμάτι εργασίας και το άφηναν να βρίσκεται στο σκοτάδι. 

Χρόνια πέρασαν και τα δέντρα ξέχασαν τα όνειρά τους. Και μια μέρα ένας άντρας και μια γυναίκα ήρθαν στο αχυρώνα. Γέννησε ένα μωρό και τέθηκε σε σανό σε μια δεξαμενή τροφοδοσίας από το πρώτο δέντρο. Ένας άνθρωπος θα ήθελε να έχει μια βρεφική κούνια για το παιδί του. Και ξαφνικά το δέντρο κατανόησε τη σημασία αυτής της γέννησης και το γεγονός ότι περιέχει το μεγαλύτερο θησαυρό όλων των εποχών και λαών!

Λίγα χρόνια αργότερα μια ομάδα ανθρώπων ταξίδεψε σε ένα αλιευτικό σκάφος από ένα δεύτερο δέντρο. Ένας από αυτούς ήταν κουρασμένος και κοιμήθηκε. Ενώ ξεκινούσαν, ξεκίνησε μια ισχυρή καταιγίδα, έτσι ώστε το δέντρο δεν πίστευε πλέον ότι το σκάφος ήταν αρκετά ισχυρό ώστε όλοι να είναι ασφαλείς. Τότε ο άνθρωπος ξύπνησε απο τον ύπνο, σηκώθηκε και είπε: «Ηρέμησε !», Και η καταιγίδα σταμάτησε. Και τότε το δέντρο συνειδητοποίησε ότι μετέφερε τον Βασιλιά των Βασιλέων στη βάρκα του! 

Και μια μέρα ήρθε κάποιος στο τρίτο δέντρο. Μεταφέρθηκε στους δρόμους και οι άνθρωποι εφτυναν σε εκείνον που το έφερε. Όταν σταμάτησαν, ο άνθρωπος ήταν καρφωμένος σε ένα ξύλο και σηκώθηκε έτσι ώστε πέθανε πάνω από το λόφο. Όταν ήρθε η Κυριακή, το δέντρο συνειδητοποίησε ότι στέκεται στην κορυφή του λόφου και ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Θεό, επειδή ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε πάνω του.

Το νόημα αυτής της ιστορίας είναι ότι όταν όλα πάνε στραβά, για σένα να θυμάσαι , ότι ο Θεός έχει ένα σχέδιο για σένα. Εάν τον εμπιστεύεστε, θα σας δώσει πολύτιμα δώρα. Κάθε δέντρο έλαβε αυτό που ζήτησε, αλλά καθόλου, όπως το φαντάστηκαν. Δεν γνωρίζουμε πάντα τι σχέδια έχει ο Θεός για εμάς. Απλά γνωρίζουμε ότι οι τρόποι Του δεν είναι οι τρόποι μας, αλλά οι τρόποι Του είναι πάντα οι καλύτεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου