Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Μάχη με τους δαίμονες σε μοναστήρι έξω από τα Μέγαρα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στην «Εspresso» τον εξορκισμό ενός 10χρονου σε ιερά μονή κοντά στα Μέγαρα
Απόκοσμα ουρλιαχτά βγαλμένα, λες, από ταινία τρόμου, ανάκατα με παρακλητικούς ύμνους προς τον Κύριο, διαπερνούν ακόμα και τους τεράστιους πετρόχτιστους τοίχους μιας παλιάς εκκλησίας γνωστής ιεράς μονής που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Μέγαρα.

Οσοι βρίσκονται πίσω από τις βαριές ξύλινες πόρτες του μοναστηριού ακούν με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίζονται στο πλαίσιο του εξορκισμού ενός αγοριού μόλις 10 χρόνων.
Ακόμη κι αυτοί που δεν πιστεύουν στα δαιμόνια και στις απόκοσμες οντότητες δεν μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στο υποβλητικό σκηνικό που θυμίζει άλλες εποχές. Συγκλονισμένος, ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει λεπτό προς λεπτό στην «Espresso» όσα έζησε την ώρα του εξορκισμού μέσα στο μοναστήρι, παρότι ως εκείνη την ώρα ο ίδιος δεν πίστευε στους θρησκευτικούς εξορκισμούς.
Είναι 11 το πρωί Κυριακής. Ο κόσμος που είχε μείνει στο φιλόξενο μοναστήρι μετά τη θεία λειτουργία για να πιει τον καφέ που προσφέρει η μονή ενημερώνεται με μεγάλη περιέργεια από δύο μοναχούς ότι πρέπει όλοι να αποχωρήσουν επειγόντως από την εκκλησία.
Ενας πατέρας μπαίνει τρέχοντας στην παλιά εκκλησία της ιεράς μονής κρατώντας στην αγκαλιά του ένα μικρό αγόρι. Δύο ιερείς κλείνουν πίσω τους την τεράστια ξύλινη πόρτα, αφήνοντας κάποιους προσκυνητές απέξω με την απορία τι έχει ή τι πρόκειται να συμβεί. Στο εσωτερικό του ναού βρίσκονται ένα ανδρόγυνο, ακόμα τρεις προσκυνητές και οι δύο ιερείς.
Στα χέρια του πατέρα
Μπροστά στην Ωραία Πύλη και την Αγία Τράπεζα ένας νεαρός άνδρας κρατά στα χέρια του τον 10χρονο γιο του, ενώ δίπλα ο μοναχός, έχοντας βάλει το πετραχήλι, αρχίζει να ψάλλει τους ψαλμούς του εξορκισμού κρατώντας στα χέρια το ιερό ευαγγέλιο. Το κοιμισμένο έως εκείνη την ώρα παιδί αρχίζει να ταράσσεται στα χέρια του πατέρα του που το κρατάει με δύναμη. Μόλις ο ιερέας βάζει τον Σταυρό πάνω στο κεφάλι του μικρού αγοριού, εκείνο αρχίζει να ουρλιάζει, ενώ από τα μάτια του πατέρα τρέχουν δάκρυα.
«Ηταν ουρλιαχτά από γάτες και περίεργες λέξεις που δεν μπορείς να κατανοήσεις. Ηταν κάτι το μοναδικό. Τα ουρλιαχτά ήταν τόσο δυνατά, που κλείναμε τα αυτιά μας για να μην ακούμε! Οι γονείς του παιδιού έκλαιγαν γοερά...» περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια και τα αυτιά του για όσα συνέβαιναν μέσα στην εκκλησία. Ωστόσο συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή του:
«Οι φωνές από το στόμα του παιδιού δυνάμωναν όσο περνούσε η ώρα. Αγρια ουρλιαχτά, σαν γάτες που μαλώνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι έβγαιναν από ανθρώπινο στόμα! Και όσο το παιδί δυνάμωνε τη φωνή του, το ίδιο δυνάμωνε και η φωνή του ιερέα, ο οποίος προσπαθούσε να υποτάξει τον δαίμονα που είχε εισβάλει μέσα του».
Επειτα από περίπου 20 λεπτά και ενώ ο φανερά ταλαιπωρημένος ιερέας έχει διαβάσει όλους τους εξορκισμούς, σκύβει και φιλάει το 10χρονο αγόρι στο μέτωπο.
«Τελειώσαμε...» λέει ο ιερέας στον πατέρα του παιδιού, ο οποίος τον ευχαριστεί δακρυσμένος.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το παιδί έχει ξυπνήσει και αντιλαμβάνεται σαστισμένο ότι βρίσκεται μέσα στην εκκλησία. Φιλάει την εικόνα του Χριστού και το ιερό ευαγγέλιο.
«Γιατί είμαστε εδώ;» ρωτάει ήρεμο τον μπαμπά του, ο οποίος του απαντάει: «Ολα τέλειωσαν, αγόρι μου».
Οσα συνέβησαν στο μοναστήρι με τον εξορκισμό μαθεύτηκαν γρήγορα στα Μέγαρα. Οπως επιβεβαιώνει ακόμα ένας αυτόπτης μάρτυρας, και πριν από περίπου δύο μήνες, τα ουρλιαχτά των δίδυμων αδελφών που είχαν ταξιδέψει από χωριό της Αρκαδίας με τους δικούς τους για να υποβληθούν σε εξορκισμό έσκιζαν για ώρες την ησυχία των βουνών που περικλείουν την απομακρυσμένη ιερά μονή των Μεγάρων!
espressonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου