Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Στην περιοχή Σαμάρα υπήρχε μια οπτασία της Παναγίας και του Βρέφους στον ουρανό, την οποία φωτογράφισε το κορίτσι.

 Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για photoshop, αλλά για μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού, όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους. Σήμερα θα πούμε λεπτομερώς αυτήν την περίπτωση και θα δείξουμε όλες τις φωτογραφίες.

Και όλα συνέβησαν το ζεστό βράδυ της 11ης Αυγούστου 2010, ήταν τότε που ένα όραμα της Παναγίας και του Βρέφους εμφανίστηκε στον ουρανό του ηλιοβασιλέματος πάνω από το χωριό Sadgorod στην περιοχή Samara.

Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για photoshop, αλλά για μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού, όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους.

Η Kristina Cherepanova έφτασε στο Sadgorod, που βρίσκεται στην περιοχή Kinel-Cherkasy, για να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά της. Αυτή, μαζί με άλλα παιδιά, περνούσε ζεστές μέρες κολυμπώντας στη λίμνη και δροσιζόταν με νερό από ένα λάστιχο ενώ πότιζε τον κήπο. Τα βράδια, όταν η ζέστη υποχώρησε, αλλά το σκοτάδι δεν είχε καλύψει ακόμα τον ουρανό, η κοπέλα κατεύθυνε δροσερά ρυάκια στα φυτά που είχαν μαραθεί από τη ζέστη του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα δροσιζόταν.

Στις 11 Αυγούστου, περίπου στις εννιά το βράδυ, ενώ πότιζε πατάτες και φρεσκάριζε τα φυτά, η Χριστίνα έστρεψε το λάστιχο προς το μέρος της, πέταξε πίσω το κεφάλι της για να απολαύσει τη δροσιά και μετά το βλέμμα της στράφηκε προς τα πάνω... Είδε ένα απίστευτο φαινόμενο. Πάγωσε, βλέποντας την υπέροχη Εικόνα της Παναγίας, ώσπου άκουσε μια εσωτερική φωνή να την καλεί να τη φωτογραφίσει.

Η κοπέλα έσπευσε να πάρει το τηλέφωνο του πατέρα της και, όταν επέστρεψε, άρχισε να βγάζει φωτογραφίες. Το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού έχει ήδη μεταμορφωθεί, γίνεται πιο σοβαρό και πιο θλιμμένο, σε αντίθεση με το αρχικό στοργικό βλέμμα.

Τις πρώτες στιγμές, όταν η Χριστίνα παρατήρησε τη φιγούρα της Γυναίκας στον ουρανό, θυμήθηκε καθαρά το τρυφερό της βλέμμα, ενώ τώρα η Γυναίκα παρακολουθούσε τη γη με μια έκφραση θλίψης. 

Το 2006, η Χριστίνα έχασε τη μητέρα της. Εκείνα τα φροντισμένα χέρια που προσάρμοσαν προσεκτικά τη γλιστρημένη κουβέρτα, προστατεύοντας το μικρό της σώμα από τις ανησυχίες της νύχτας, εξαφανίστηκαν. Η ηρεμία στην οποία συνήθως βυθιζόταν σταμάτησε και, κολλημένη στη μητέρα της, ένιωσε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Χριστίνα προσπάθησε να διώξει τις σκέψεις της απώλειας της μητέρας της, μεταφέροντας όλη την αγάπη και τη ζεστασιά στα όνειρά της. Σε αυτά τα κοριτσίστικα όνειρα βασίλευε το φως και το άφθονο χιονισμένο χρώμα και η ίδια η Χριστίνα είδε τον εαυτό της σε ρόλο νύφης. Αυτές οι ειρηνικές και ζωηρές φαντασιώσεις νανεύρωναν το κορίτσι, μεταφέροντάς το κατά μήκος των κυμάτων για ύπνο.

Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι αυτή δεν είναι photoshop, αλλά μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους.-2

Ωστόσο, σήμερα, μετά από όσα είδε στον ουρανό, δεν ήθελε να ονειρευτεί έναν υπέροχο γάμο ή έναν ιδανικό γαμπρό, σήμερα έγινε μάρτυρας σε κάτι ανεξήγητο. Γυρίζοντας από άκρη σε άκρη, η Χριστίνα δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

«Ίσως τα φανταζόμουν όλα αυτά και στην πραγματικότητα δεν συνέβη τίποτα στον ουρανό;» — Η Χριστίνα βασανίστηκε από αμφιβολίες.

Πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να ξεφυλλίζει τη φωτογραφία, όπου είδε μια φωτογραφία με δύο φιγούρες να αναδύονται ανάμεσα στα βραδινά σύννεφα - η μία γυναίκα, η άλλη, λίγο πιο κάτω, ένα παιδί.

Η Χριστίνα θα πάει στην τέταρτη δημοτικού. Ξέρει να χορεύει και να ζωγραφίζει, αγαπά τη μεγάλη της οικογένεια και τους χαρούμενους φίλους της, αλλά ποτέ στη ζωή της δεν υπήρξε εξήγηση για αυτό που είδε στον ουρανό. Κανείς δεν της είπε ποτέ για τον Θεό.

Μη έχοντας απαντήσεις, η Χριστίνα με μια φωτογραφία στο τηλέφωνό της, πήγε στον πατέρα και τη γιαγιά της για διευκρινίσεις. Οι ενήλικες μελέτησαν προσεκτικά τη φωτογραφία, ελάχιστα πιστεύοντας στα μάτια τους, και εξήγησαν στο ελαφρώς φοβισμένο κορίτσι ότι αυτή ήταν η Μητέρα του Θεού που αγαπά τη Χριστίνα και όλους τους ανθρώπους στη γη.

Κάθε πρωί, παρά τα 80 της χρόνια, η Evdokia Vasilievna Lobanova, η γιαγιά της Χριστίνας, χωρίς να αλλάξει τις συνήθειές της, πήγαινε για δουλειά στον κήπο. Σύμφωνα με την Evdokia Vasilievna, είναι απαραίτητο να παραμείνετε ενεργοί και να εργαστείτε όσο το επιτρέπει η δύναμη.

Έτσι, στις 12 Αυγούστου, όπως πάντα, έκανε δουλειές του σπιτιού και σε μια συνομιλία με τους γείτονες Φιλίπποφ μοιράστηκε τα νέα για τη φωτογραφία που τράβηξε η εγγονή της. Οι γείτονες, που συχνά εκτιμώνται περισσότερο στο χωριό από συγγενείς, συμβούλεψαν αμέσως την Ευδοκία να πάει στο ναό.

Ο ιερέας Evgeny Vidyaev από την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στα Ιερά Βασιλικά Πάθη, θαυμάζοντας τη φωτογραφία, ανέθεσε στη γραμματέα Larisa Valerievna Kolchina να κάνει πολλά αντίγραφα.

Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι αυτή δεν είναι photoshop, αλλά μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού, όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους.-3

Στη συνέχεια, η Larisa Valerievna προσπάθησε να μοιραστεί τις εντυπώσεις της με τον κόσμο και στράφηκε στην εφημερίδα Blagovest για βοήθεια, χάρη στην οποία αυτή η υπόθεση έγινε πλέον γνωστή.

Η εύρεση ενός ναού του χωριού πήρε πολύ χρόνο: ένα μέτριο κτίριο με μικρό τρούλο δεν ξεχώριζε με φόντο τις στέγες και τα δέντρα της υπαίθρου. Φτάνοντας στο σημείο, οι άνθρωποι της εφημερίδας έμειναν έκπληκτοι από τη σεμνή εμφάνιση του ναού. Η ολάνθιστη αυλή της εκκλησίας ήταν ευχάριστη στο μάτι και μέσα βασίλευε η απλότητα ενός χωριάτικου σπιτιού με λευκές κεντητές πετσέτες που κοσμούσαν εικόνες, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν σπάνιες ζωγραφισμένες, οι περισσότερες ήταν απλά τυπωμένες εικόνες αγίων. Αν και ο ναός υποστηρίχθηκε με μέτρια μέσα, ο πραγματικός του πλούτος βρισκόταν στη γη από τον τόπο ταφής των Βασιλικών Παθών, που αφιερώθηκε με τη θυσία της Βασιλικής Οικογένειας.

Η Larisa Kolchina έδειξε στους δημοσιογράφους μια φωτογραφία, η οποία με την πρώτη ματιά φαινόταν απλώς μια εικόνα συνηθισμένων σύννεφων στον ουρανό, που τους αναστάτωσε λίγο, νομίζοντας ότι αυτή ήταν μια άλλη προσπάθεια να πείσουν τους ανθρώπους για ένα θαύμα που δεν υπάρχει.

Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για photoshop, αλλά για μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού, όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους.-4

Όμως, επικεντρωμένοι στη συντακτική εργασία και εξετάζοντας προσεκτικά τη φωτογραφία μέσα από τον φωτογραφικό φακό, είδαν ελάχιστα αντιληπτά περιγράμματα χωρίς τεχνολογία, που θυμίζουν τις εικόνες της Παναγίας και του Παιδιού Χριστού. Αυτό δεν ήταν ένα ψεύτικο θαύμα - εμφανίστηκε από μόνο του, γεμίζοντας τον ουράνιο χώρο πάνω από τον οικισμό με ένα τόσο ελπιδοφόρο όνομα - Sadgorod.

Σε αυτές τις γιορτές, δύο λεωφορεία προσκυνητών από τα γύρω χωριά έφτασαν στο Sadgorod, οι οποίοι είδαν την εκπληκτική φωτογραφία με έκπληξη και χαρά.

Ο αέρας στην εκκλησία γέμισε ενθουσιασμό, δάκρυα κύλησαν στα μάγουλα των γριών, ορισμένοι ενορίτες πείστηκαν ότι δεν αξίζαμε τέτοια ευλογία.

Πολλοί ορθόδοξοι κάτοικοι του χωριού εξεπλάγησαν από την εμφάνιση της Θεοτόκου στην περιοχή τους. Στην αρχή, η χαρά κυρίευσε πολλούς, επειδή η προστάτιδα τους πήρε υπό την προστασία της, αλλά σύντομα εμφανίστηκαν ανησυχητικές σκέψεις: ίσως αυτό είναι σημάδι επικείμενου προβλήματος;

Με αυτές τις σκέψεις, όλοι κατευθύνθηκαν στην πομπή προς την πηγή και η Χριστίνα και η γιαγιά της ενώθηκαν μαζί τους. Για τη Χριστίνα αυτή ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε μια τέτοια κίνηση.

Το επόμενο πρωί, ο κληρικός έκανε προσευχή δίπλα στο νερό προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην αγία πηγή, ορθόδοξοι πιστοί με τη σειρά τους διάβαζαν έναν ακάθιστο στη βασίλισσα των ουρανών, προσευχόμενοι για προστασία από κακοτυχίες και για την ερμηνεία του το φαινόμενο, πάνω από το χωριό.

Ακόμη και πιστοί από γειτονικούς οικισμούς μαζεύτηκαν, και όλοι μαζί προσευχήθηκαν, όπως λένε, με όλη τους την ψυχή.

Επί του παρόντος, η γη υποφέρει και καίγεται εξαιτίας των αμαρτιών μας και η Μητέρα του Θεού εμφανίστηκε στο Sadgorod, υπενθυμίζοντάς μας ότι περιμένουμε υπομονετικά τη μετάνοιά μας. Πρέπει να μετανοήσουμε και να το κάνουμε μαζί, συνειδητοποιώντας τις αμαρτίες μας.

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας ρώτησαν τη Λάρισα:

- Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε τη Χριστίνα;

«Είναι στο σπίτι, αλλά η οικογένειά της δεν θέλει να το διαφημίσει, φοβούμενη ότι οι περίεργοι άνθρωποι μπορεί να ενοχλήσουν άσκοπα το κορίτσι...

Και κατευθύνθηκαν στο σπίτι της, θέλοντας να πάρουν λεπτομέρειες από τον μάρτυρα του θαύματος.

Ένας σκύλος ονόματι Τζιμ, που ανήκε στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, κρότησε δυνατά την αλυσίδα του, αλλά συμπεριφέρθηκε φιλικά και του επέτρεψε ακόμη και να τη χαϊδέψει. Τότε εμφανίστηκε στο κατώφλι ένα κορίτσι, του οποίου η ομορφιά ήταν εκπληκτική. Ήταν η Χριστίνα, μάρτυρας του εκπληκτικού φαινομένου και μετά από αυτήν βγήκε ο πατέρας της, Ντμίτρι Γκεναντίεβιτς Γιαρίσκιν. Δεν έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την άφιξη των δημοσιογράφων, αλλά προσφέρθηκε να μπει και να πιει τσάι.

Ζήτησαν να αναβληθεί το πάρτι τσαγιού για να μπορέσει η Χριστίνα να δείξει το μέρος όπου παρατήρησε ένα ασυνήθιστο ουράνιο φαινόμενο.

Οι ιδιοκτήτες τους οδήγησαν σε ένα στενό μονοπάτι κατάφυτο από γρασίδι σε έναν λαχανόκηπο. Η Χριστίνα πήρε το λάστιχο και έδειξε πώς πότιζε τα λαχανικά και τον εαυτό της και ξαφνικά...

Η Kristina Cherepanova με τον μπαμπά και τη γιαγιά της.

— Όταν σήκωσα το βλέμμα μου, είδα στο κέντρο του ουρανού κάτι σαν τετράγωνο, μέσα στο οποίο υπήρχαν εικόνες μιας γυναίκας και ενός παιδιού... Φοβήθηκα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι έπρεπε να βγάλω φωτογραφία , και έτρεξα για το τηλέφωνο. Όταν επέστρεψα, η εικόνα είχε ήδη ξεθωριάσει... Όταν την πρωτοείδα, ήταν πολύ φωτεινή, και μετά άλλαξε ακόμα και η έκφραση στο πρόσωπό μου, έγινε λυπηρό.

- Τι σκεφτόσουν εκείνη τη στιγμή;

«Νόμιζα ότι θα μπορούσε να είναι ο Θεός… Δεν συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσε να είναι η Μητέρα του Θεού».

— Τι σας εντυπωσίασε ιδιαίτερα σε αυτή την εικόνα;

- Τα μάτια... κοίταξαν το χωριό μας.

— Η εικόνα ήταν μεγάλη ή μικρή;

— Ήταν μεγάλο και τετράγωνο...

—Μπορούμε να πούμε ότι θύμιζε εικόνα;

- Ναι, θύμιζε πραγματικά εικονίδιο...

-Ποιο ήταν το χρώμα του;

— Ήταν πιο ελαφρύ σε σύγκριση με τον σκοτεινό ουρανό.

Η ίδια η εμφάνιση της Παναγίας βγαλμένη από φωτογραφία

- Τι έκανες μετά;

«Πήγα για ύπνο, αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ, συνέχισα να σκεφτόμουν τι είχε συμβεί και αργότερα έδειξα τη φωτογραφία στους ενήλικες...

— Χριστίνα, πόσο χρονών είσαι;

- Εντεκα.

-Τι σου αρέσει περισσότερο να κάνεις;

- Χορός και σχέδιο. Πριν την ανακαίνιση στόλισα όλους τους τοίχους του σπιτιού με τα σχέδια μου.

— Και τι απεικονίζετε πιο συχνά στα σχέδιά σας;

- Ήλιος…

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι με μπισκότα, ο Ντμίτρι Γκεναντίεβιτς, ο πατέρας της Χριστίνας, μοιράστηκε επίσης τη θλιβερή ιστορία της ζωής του.

- Προηγουμένως ζούσαμε στο δικό μας διαμέρισμα στη Σαμάρα, όπου καθώς μεγαλώναμε, ο καθένας από εμάς δημιούργησε τη δική του οικογένεια και σύντομα μια ξεχωριστή οικογένεια εγκαταστάθηκε σε κάθε δωμάτιο. Τα προβλήματα της κοινής συμβίωσης μας ώθησαν να ανταλλάξουμε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα Σαμαρά με σπίτια στα χωριά. Έχοντας ταξιδέψει σε όλη την περιοχή αναζητώντας μια κατάλληλη επιλογή, αγοράσαμε ένα σπίτι στο Sadgorod. Στα νεότερα μου χρόνια, πέρασα λίγο καιρό στην Αγία Πετρούπολη, όπου μια μέρα πήγα να ζωγραφίσω τους τοίχους μιας υπό κατασκευή εκκλησίας και έμεινα εκεί για πέντε χρόνια, συνεπαρμένος από την πνευματική ατμόσφαιρα. Αυτό συνέβη στην περιοχή του Λένινγκραντ, στο χωριό Belogorka, όπου γίνονταν εργασίες για την αποκατάσταση του ναού προς τιμή του Αγίου Νικολάου. Εκεί με τράβηξε τόσο πολύ η συμμετοχή στην ανέγερση και τη ζωή του ναού που θέλησα να απευθυνθώ στον ηγούμενο για ευλογία να γίνω μοναχός. Μετά όμως γνώρισα μια γυναίκα στο χωριό που έγινε γυναίκα μου και γίναμε γονείς μιας κόρης, της Χριστίνας. Όταν μεγάλωσε, μετακομίσαμε στη Σαμάρα. Αφού έφυγα από την Belogorka, σταμάτησα να πηγαίνω στην εκκλησία για όγδοο χρόνο τώρα, δεν έχω βρει τη δύναμη να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω, βιώνοντας κάποιο είδος εσωτερικής αντίστασης. Πριν από τέσσερα χρόνια πέθανε η γυναίκα μου και ακολούθησαν μια σειρά θλίψεων, αλλά η κόρη μου έγινε μια φωτεινή αχτίδα στη ζωή μου. Αν και ήθελα να την ονομάσω Αλένα, η γυναίκα μου άρεσε περισσότερο το όνομα Χριστίνα, αλλά στη βάπτιση της δόθηκε το όνομα Άλλα.

Όταν έμαθα για το θαυματουργό φαινόμενο, αρχικά το αντιμετώπισα με ηρεμία, αλλά στη συνέχεια με κυρίευσε ο φόβος για την ευημερία της κόρης μου, γιατί μπορούσε να γίνει αντικείμενο προσοχής κακόβουλων ανθρώπων, οπότε δεν ήθελα την περιττή προσοχή του κοινού. Την επόμενη μέρα, έσβησα τη φωτογραφία από το τηλέφωνό μου και πούλησα επειγόντως την ίδια τη συσκευή... Τώρα το μετανιώνω και σκέφτομαι γιατί η εμφάνιση της Μητέρας του Θεού έγινε πάνω από τον κήπο μας, επειδή είμαστε ανάξιοι για μια τέτοια θεϊκή εκδήλωση έλεος... Πρόσφατα, ο πατέρας Ευγένιος με προσκάλεσε στο ναό, αλλά ποτέ δεν πρόλαβα να πάω εκεί.

Τότε οι δημοσιογράφοι πήγαν βιαστικά στον ναό εκείνο για να δουν τον κληρικό, φοβούμενοι ότι μπορεί να είχε ήδη φύγει από το χωριό, αφού τους ενδιέφερε εξαιρετικά η άποψη του για την κατάσταση. Ο πατέρας Evgeniy Vidyaev ανέλαβε σχετικά πρόσφατα την ευθύνη της ενορίας προς τιμή των Βασιλικών Μαρτύρων, αλλά σε μόλις ένα χρόνο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ενοριτών, γίνοντας γι 'αυτούς όχι μόνο πρύτανης, αλλά και σεβαστός εξομολογητής.

— Πάτερ Ευγένιος, θα μπορούσατε να πείτε μια ιστορία για ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη στο χωριό σας; Πώς το μάθατε για αυτό;

Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι αυτή δεν είναι photoshop, αλλά μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού, όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους.-7

— Το πρωί της 12ης Αυγούστου, η Χριστίνα, μια ντόπια κοπέλα, ήρθε στο ναό με τη γιαγιά της και μου έδειξε μια φωτογραφία στο κινητό της. Ζήτησα από τη γραμματέα της εκκλησίας, Larisa Kolchina, να μεταφέρει την εικόνα στον υπολογιστή για να μπορέσω να εκτυπώσω πολλά αντίτυπα. Όπως γνωρίζετε, ο πατέρας του κοριτσιού φοβήθηκε και στη συνέχεια έσβησε τη φωτογραφία και πούλησε ακόμη και το τηλέφωνο. Αλλά προφανώς δεν ήταν τυχαίο που καταφέραμε να βγάλουμε αυτή τη φωτογραφία μας. Τότε οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για προσευχή και η είδηση ​​της θαυματουργικής εμφάνισης της Υπεραγίας Θεοτόκου προκάλεσε έκπληξη και χαρά ανάμεσά τους.

— Πώς σχολίασες αυτό το φαινόμενο μπροστά στους συγκεντρωμένους ενορίτες;

— Με βάση την ιστορική εμπειρία, η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανιζόταν πάντα στους χριστιανούς σε δύσκολες περιόδους, ενισχύοντάς τους στην πίστη. Η εμφάνιση της εικόνας Της είναι ένα κάλεσμα για πνευματική αφύπνιση, απόκτηση δύναμης και απαλλαγή από την πνευματική απάθεια και τεμπελιά. Οι καλοκαιρινές ξηρασίες και οι πυρκαγιές υπενθύμισαν στους ανθρώπους ότι η απομόνωση και η απομόνωση είναι απαράδεκτα και ότι κανείς δεν μπορεί να υπάρξει μόνος του. Ανεξάρτητα από την προσωπική δύναμη και τον πλούτο, όλοι είναι ανίσχυροι ενάντια στα στοιχεία και μόνο. Μόνο μαζί, νοιαζόμενοι ο ένας για τον άλλον και ενωμένοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες. Ο Κύριος περιμένει την ενότητά μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι δύσκολο να τα βγάλουμε πέρα ​​μόνοι μας, και αυτό ισχύει και για την προσευχή. Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως προάγγελος καταστροφών και κακοτυχιών και δεν πρέπει να ανακοινώνονται απαισιόδοξες προβλέψεις. Ο Κύριος θα μας στείλει μόνο ό,τι μπορούμε να χειριστούμε. Το καθήκον μας είναι να προσευχόμαστε και να εμπιστευόμαστε το θέλημα του Θεού. Είναι σημαντικό για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να ρίξουν μια οξυδερκή ματιά μέσα τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στις ψυχές τους και να ασχοληθούν με τη μετάνοια και την πνευματική σωτηρία. Αυτό είναι το σημαντικό τώρα!

— Μερικοί εκφράζουν αμφιβολίες για τη θεϊκή προέλευση αυτού του φαινομένου. Είναι δυνατόν αυτό να είναι έργο του διαβόλου;

— Καθόλου, τα ιερά κείμενα λένε ότι δαίμονας δεν μπορεί να πάρει την όψη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η αγιότητά της είναι μεγάλη. Επιπλέον, πώς μπορούν οι δυνάμεις του σκότους να καλέσουν τους ανθρώπους σε πίστη και μετάνοια;

- Γιατί πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο κορίτσι έγινε μάρτυρας του φαινομένου;

- Οι δρόμοι του Κυρίου μας είναι άγνωστοι... Η αθωότητα ενός παιδιού, η ειλικρίνεια και η καλοσύνη του... Και ξέρετε, καλύτερα να μην εμβαθύνουμε σε αυτές τις λεπτότητες. Τέτοιο ήταν το θέλημα του Κυρίου και της Μητέρας του Θεού.

- Πατέρα, μας εμφανίστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, αλλά τι να κάνουμε τώρα;

- Προσπαθήστε για διόρθωση. Αλλά θα μιλήσουμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν, όλα θα μείνουν στη θέση τους. Δεν είναι αυτό το θέμα! Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε με την αλλαγή του εαυτού μας, να μην περιοριζόμαστε μόνο σε λόγια για την προσευχή, αλλά στην πραγματικότητα να προσευχόμαστε, όχι μόνο να μιλάμε για νηστεία, αλλά και να απέχουμε.

—Υπάρχει κάποιος από τους ενορίτες σας που αρνήθηκε να πιστέψει στα θαύματα;

Έχετε δει αυτή τη φωτογραφία πολλές φορές και δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι αυτή δεν είναι photoshop, αλλά μια πραγματική φωτογραφία του ουρανού, όπου εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας και του Βρέφους.-8

- Κανείς δεν αμφέβαλλε, η εμφάνιση της Μητέρας του Θεού στον ουρανό πάνω από το Σαντγκόροντ απέδειξε για άλλη μια φορά στους σκεπτικιστές και στους δύσπιστους την απόδειξη της Θείας αρχής σε όλα. Και ίσως αυτό τους έδειξε τον δρόμο προς τη σωτηρία από τα δεινά και τις κακοτυχίες. Μαζευτήκαμε όλοι σε προσευχή, δοξάζοντας τον Κύριο για τις θαυμάσιες πράξεις Του και την παντοσυγχώρητη αγάπη Του. Η Μητέρα του Θεού μας έδειξε την εγγύτητά της, ας μην απομακρυνθούμε λοιπόν από το γεμάτο χάρη Της κάλυμμα.

Sadgorod. Δίνοντας ένα τέτοιο όνομα στη μικρή του πατρίδα, ο άνθρωπος πίστευε ότι η περιοχή του θα μεταμορφωνόταν σε μια χαρούμενη πόλη, που θα ανθούσε σαν ανοιξιάτικος κήπος. Αυτό το όνομα περιέχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον... Ίσως γι' αυτό εμφανίστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος πάνω από το χωριό, ξεκαθαρίζοντας ότι ο καθένας μας έχει ακόμα ελπίδα, ο καθένας μπορεί να στήσει έναν ανθισμένο κήπο στην καρδιά του.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου