Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ένα έμβρυο, το πρόσωπο της Παναγίας και του Χριστού εμφανίστηκαν αυθόρμητα στα πασχαλινά αυγά (ανεφευρεμένα θαύματα).

 Θαυματουργές εκδηλώσεις προσώπων στα πασχαλινά αυγά έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από μία φορές. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι όμως αυτό ένα θαύμα; Κι αν τα κόλπα του κακού;

Όπως λέει η λαϊκή σοφία: «Ένα αυγό είναι ακριβό την κόκκινη μέρα». Μερικές φορές ένα πασχαλινό αυγό αφήνει τέτοια εντύπωση που το θυμούνται όλο τον επόμενο χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα.

Η Elizaveta Konstantinovna Shvetsova από το χωριό Chernovsky, στην περιοχή Volzhsky, στην περιοχή Samara, ήρθε στο συντακτικό γραφείο μιας τοπικής Ορθόδοξης εφημερίδας το 2003 για να μοιραστεί ένα ασυνήθιστο γεγονός σχετικά με τα αυγά που ευλογήθηκαν για το Πάσχα, για το οποίο έλαβε μια ευλογία από τον κληρικό. Σημειώστε ότι αυτό έγινε μετά τον αγιασμό.

Θαυματουργές εκδηλώσεις προσώπων στα πασχαλινά αυγά έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από μία φορές. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι όμως αυτό ένα θαύμα; Κι αν τα κόλπα του κακού;

«Την παραμονή του περσινού Πάσχα (2002) παρακολουθήσαμε βραδινή λειτουργία στη Σκήτη της Μονής Iversky. Το πρωί ευλογήσαμε πασχαλινά χρωματιστά αυγά και πασχαλινά κέικ. Πήρα μαζί μου το πιο τέλειο από αυτά, χωρίς το παραμικρό ελάττωμα. Συνήθως μετά τον αγιασμό ανταλλάσσουμε αυγά, συγχαίροντας ο ένας τον άλλον, αλλά αυτή τη φορά συνέβη κάτι ασυνήθιστο όταν έβαλα ένα πιάτο με αυγά στην τσάντα μου και προσπάθησα να πάρω ένα, δεν πέτυχε τίποτα, αλλά τα κατάφερα Όταν επέστρεψα στο σπίτι, ένιωθα σαν ένα είδος άπληστου ανθρώπου, γιατί δεν μπορούσα να φερθώ στους άλλους, κατά κάποιο τρόπο αποδείχτηκε άσχημα.

Φτάνοντας σπίτι γύρω στις έξι το πρωί, ξύπνησα τον γιο μου, τον χαιρέτησα με τις λέξεις «Χριστός Ανέστη» και πρόσφερα πασχαλινά αυγά, υπενθυμίζοντάς του να μην ξεχάσει να κεράσει τα παιδιά.

Μετά αποφάσισα να ξεκουραστώ λίγο. Ωστόσο, σύντομα ο γιος μου με ρώτησε με τι έβαψα τα αυγά. Απάντησα ότι δεν τα είχα διακοσμήσει με κανέναν τρόπο, αλλά μετά από έλεγχο βρήκα λεκέδες σε μερικά από αυτά. Παράξενος.

Τα άπλωσα χωριστά και τα έβαλα στο ψυγείο. Την Κυριακή αποφάσισα να φάω ένα από αυτά τα αυγά, αλλά όταν επέλεξα το μπλε, μου γλίστρησε από το χέρι και εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος, καταλήγοντας στην τσέπη της ρόμπας μου χωρίς καμία απολύτως ζημιά. Και μετά παρατήρησα τα γράμματα "X B" γραμμένα με λεπτό γράμμα πάνω του, συνδεδεμένα με ένα λεπτό τόξο, που σήμαινε "Χριστός Ανέστη" και στο μωβ αυγό απεικονιζόταν ένας μικρός σταυρός και δίπλα του ένα πουλί που κατέβαινε, και επίσης το γράμμα «Χ».

Θαυματουργές εκδηλώσεις προσώπων στα πασχαλινά αυγά έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από μία φορές. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι όμως αυτό ένα θαύμα; Κι αν τα κόλπα του κακού -2

Στο μοναστήρι μας μένει η μητέρα Λία, στην οποία απευθύνθηκα για βοήθεια. Μαζί εξετάσαμε το πασχαλινό αυγό, στο οποίο δεν ήταν ακόμη ορατή η εικόνα του προσώπου, αλλά εμφανίστηκε την Τρίτη. Μια εικόνα της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε κρατώντας το Παιδί στην αγκαλιά της και αυτό μου προκάλεσε φόβο. Φοβήθηκα πραγματικά ότι αυτό ήταν σημάδι ότι κάτι κακό επρόκειτο να συμβεί. Αλλά αν είναι το αντίστροφο, τότε εγώ, ένας αμαρτωλός, θα έπρεπε να είχα δει κάτι τέτοιο;

Ανησυχώντας για τις συνέπειες, πήγα στη Μητέρα Λία. Έμεινε και αυτή κατάπληκτη και προσφέρθηκε να το δείξει στον π. Ζωσιμά, τον γέροντα του μοναστηριού μας. Κοίταξε και παραδέχτηκε ότι δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Είχα πασχαλινά αυγά του 2001 στο σπίτι, τα οποία ήταν σε άριστη κατάσταση. Μετά από αυτό που συνέβη με το προηγούμενο αυγό, αποφάσισα να τα ελέγξω και βρήκα σε ένα από τα καφέ αυγά μια καθαρή σιλουέτα ενός παιδιού που τρέχει ανάμεσα στα σύννεφα. Από πού προήλθαν, γιατί δεν ζωγράφισα τίποτα στα αυγά και κανείς μας δεν ξέρει πώς να ζωγραφίζει καθόλου.

Στις 5 Ιουνίου, ένα διάφανο σταγονίδιο εμφανίστηκε στο μωβ αυγό με ένα ευχάριστο άρωμα που θυμίζει τη μυρωδιά του πεύκου. Εκεί παρέμεινε μέχρι την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Το βράδυ η σταγόνα ήταν ακόμα εκεί, αλλά μέχρι το πρωί μετατράπηκε σε ένα ρυάκι που διέρρευσε και ξεράθηκε.

Ο Ηγούμενος Σωφρόνιος από τη Μονή Ιβερσκίου, που έφτασε στο μοναστήρι μας, εκδήλωσε ενδιαφέρον για αυτά τα φαινόμενα και προσφέρθηκε να φέρει τα αυγά στο μοναστήρι για επιθεώρηση. Μια βδομάδα αργότερα μπόρεσα να το κάνω αυτό, αλλά ο πατέρας Σωφρόνιος απουσίαζε, γι' αυτό στράφηκα στον ηγούμενο Ερμογένη. Έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε και είπε μια ιστορία από την εμπειρία του: «Κατά τη διάρκεια των σπουδών μας, βάφαμε αυγά, όπως άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των αλλόθρησκων. Μετά από λίγους μήνες, καθάρισαν τα αυγά? αυτά που ήταν καθαγιασμένα στην Ορθόδοξη παράδοση παρέμειναν καλά, ενώ τα αυγά που χρωματίστηκαν από αλλόθρησκους σκοτείνιασαν».

Όταν ο πατέρας Σωφρόνιος είδε τα σχέδια που εμφανίζονταν στα αυγά του Πάσχα, μου έδωσε την ευλογία του να τα πάω στην τοπική Ορθόδοξη εφημερίδα για προβολή και είπε ότι ήταν απαραίτητο να το δείξω στους ανθρώπους για να ενισχύσουν την πίστη τους.

Είναι αλήθεια ότι πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να εκτελέσω τις οδηγίες του. Υπήρχαν πάντα λόγοι που καθυστερούσαν την επίσκεψή μου: ασθένεια, άφιξη επισκεπτών ή άλλες περιστάσεις. Στο τέλος, αποφάσισα ότι πρέπει να εκπληρώσω τη θέληση του πατέρα μου. Παρόλο που δεν ήξερα τη διαδρομή, βρήκα το γραφείο σύνταξης... Και τώρα το μοιράζομαι.

Θαυματουργές εκδηλώσεις προσώπων στα πασχαλινά αυγά έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από μία φορές. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι όμως αυτό ένα θαύμα; Κι αν τα κόλπα του κακού -3

Γιατί εμφανίζονται εικόνες στα ευλογημένα πασχαλινά αυγά; Γιατί κάποια από αυτά αρχίζουν να διαρρέουν μύρο; Είναι αυτά τα φαινόμενα σημάδια για πολλούς ή απλώς ευγενική υποστήριξη για την ενίσχυση της πίστης ενός ατόμου; Προκύπτουν περισσότερα ερωτήματα από όσα μπορούν να απαντηθούν.

Αλλά αποδείχθηκε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι μεμονωμένες. Το 2002, η Natalya Pestrikova από το Miass, στην περιοχή Chelyabinsk, μοιράστηκε μια φωτογραφία και μια ιστορία για ασυνήθιστες αλλαγές που συνέβησαν στο ευλογημένο πασχαλινό της αυγό. Τα σύμβολα "XV" και μια εικόνα ενός περιστεριού εμφανίστηκαν πάνω του, μετά από το οποίο το αυγό άρχισε να ρέει μύρο... Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν με τα πασχαλινά αυγά στο χωριό Chernovsky.

Η ιστορία μιας γυναίκας Σαμάρα το 2002 είναι επίσης αξιοσημείωτη: στο πασχαλινό της αυγό, μετά τον αγιασμό, εμφανίστηκε μια εικόνα που έμοιαζε με μια γραμμή που στριφογυρίζει, παρόμοια με συρματοπλέγματα, και στο σημείο της σύνδεσής της εμφανίστηκε κάτι που έμοιαζε με ανθρώπινο έμβρυο. Αυτή η γυναίκα είναι πιστή και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως γυναικολόγος, βοηθώντας τις γυναίκες να γίνουν μητέρες.

Θαυματουργές εκδηλώσεις προσώπων στα πασχαλινά αυγά έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από μία φορές. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι όμως αυτό ένα θαύμα; Κι αν τα κόλπα του κακού -4

Αλλά φέρει και το βάρος του αθώου αίματος των μωρών.

Τέτοια είναι η δύναμη της ειλικρινούς μετάνοιας, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αυτοδικαίωσης. Προφανώς, το θαύμα που εμφανίστηκε στο αυγό έγινε κάλεσμα σε τέτοια μετάνοια.

Τελικά, κάθε θαύμα που μας δόθηκε από τον Θεό έχει σχεδιαστεί για να μας ενδυναμώσει στον δρόμο προς τη σωτηρία, κάτι που είναι αδύνατο χωρίς βαθιά και ειλικρινή μετάνοια.

Αποδείχθηκε επίσης περίεργο ότι όταν οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να απαθανατίσουν τα εκπληκτικά πασχαλινά αυγά από τον Τσερνόφσκι, η Elizaveta Konstantinovna σημείωσε με αβεβαιότητα ότι οι προσπάθειές της να τα φωτογραφίσει ήταν ανεπιτυχείς: η κάμερά της αρνιόταν πεισματικά να εργαστεί με αυτά τα συγκεκριμένα αντικείμενα, αν και διαφορετικά λειτούργησε άψογα. Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι δημοσιογράφοι όταν ξαφνικά μπλόκαρε η κάμερά τους. Το κουμπί δεν πατήθηκε, το πλαίσιο δεν άναψε. Παρά τις έντονες προσευχές και τις υποκλίσεις, τίποτα δεν άλλαξε. Στο τέλος, αποφάσισαν να τελέσουν συλλογικά το τροπάριο της Ανάστασης του Χριστού: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, καταπατά τον θάνατο δια θανάτου και δίνει ζωή στους τάφους». Και έτσι, αφού τραγουδήσαμε μαζί, και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η κάμερα άρχισε να λειτουργεί.

Η Elizaveta Shvetsova με τα πασχαλινά αυγά, στα οποία εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος εικόνες. Μια θαυματουργή εικόνα σε ένα πασχαλινό αυγό που ρέει μύρο.

Κατά συνέπεια, ο Παντοδύναμος ευλόγησε και αυτή τη φωτογραφία ως επιβεβαίωση της πίστης στην Ανάσταση.

Αυτές είναι οι ασυνήθιστες περιπτώσεις.

Φυσικά, θα υπάρξουν σκεπτικιστές και όσοι θέλουν να γελάσουν με αυτό, αλλά το γεγονός παραμένει γεγονός. Και το να πιστέψεις ή να μην πιστέψεις είναι στο χέρι του ίδιου του ατόμου να αποφασίσει.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου