Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η στιγμή που εμφανίζονται τα τελώνια. Μια συγκλονιστική διήγηση και ένα μάθημα που δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ.

 


Η στιγμή που εμφανίζονται τα τελώνια. Μια συγκλονιστική διήγηση και ένα μάθημα που δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ

Όταν ο Θεός πληρώνει τα χρέη του

Τι συμβαίνει σε εμάς όταν το ταξίδι της ζωής μας σε αυτόν τον κόσμο τελειώνει; Η ψυχή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επίγειων πράξεών της. Μεγάλοι φύλακες άγγελοι, σύντροφοι της ψυχής κατά τη διάρκεια της ζωής της, θα είναι εκεί, καθώς και δαίμονες, έτοιμοι να την κατηγορήσουν για κάθε αμαρτία!

Αυτή είναι μια ιστορία για τη δύναμη του ελέους να σώσει την ψυχή από τον θάνατο και την κόλαση, που μας δείχνει τον δρόμο προς τη σωτηρία με ένα βαθύ μήνυμα για την αγάπη και τη δικαιοσύνη του Θεού…

Φανταστείτε αυτήν την κατάσταση: Συνέβη ένα απροσδόκητο ατύχημα, εσείς και ο φίλος σας τραυματιστείτε σοβαρά. Την επόμενη στιγμή, σοκάρεσαι όταν βλέπεις τα σώματά σου να κείτονται ακίνητα στο έδαφος, περιτριγυρισμένα από φίλους και συγγενείς που κλαίνε. Προσπαθείς να τους πεις κάτι, αλλά δεν μπορούν να σε ακούσουν. Εσείς και ο φίλος σας κοιτάτε ο ένας τον άλλον και σε μια στιγμή καταλαβαίνεις τι συνέβη. Παρόλο που πεθάνατε και οι δύο, είστε ακόμα εδώ. Καταλαβαίνετε: υπάρχει Θεός, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και η Κρίση του Θεού.

Δύο λαμπεροί άγγελοι πλησιάζουν γρήγορα. Ο ένας είναι ο φύλακας άγγελός σου και ο άλλος ο φύλακας άγγελος του φίλου σου. Ο πρώτος άγγελος λέει:
«Ετοιμαστείτε, έρχονται!»
Εσύ ρωτάς:
“Ποιος έρχεται?”
Ο άγγελος απλώς επανέλαβε:
“Ερχονται!”

Μόλις το είπε αυτό, ο ουρανός σκοτείνιασε. Κοιτάς ευθεία και δεν βλέπεις σύννεφα. Ο ήλιος έχει κρυφτεί από τη θέα σου. Ξαφνικά βλέπεις ένα φρικτό σμήνος αμέτρητων δαιμόνων να πλησιάζει. Σε περικυκλώνουν εντελώς, χωρίς να αφήνεις ούτε εσύ ούτε ο φίλος σου μέρος για να ξεφύγεις. Και οι δαίμονες, ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν να σας κατηγορούν και τους δύο, υπενθυμίζοντάς σας κάθε αμαρτία που έχετε διαπράξει ποτέ.

Ξεκινούν με τον φίλο σου. Στην αρχή, ο φύλακας άγγελος υπερασπίζεται τον φίλο σας από κατηγορίες. Τότε ο δαίμονας της φιλαργυρίας μίλησε:

“Αποθηκεύσατε προσεκτικά τα χρήματά σας για χρόνια, σχεδιάζοντας τη συνταξιοδότησή σας. Αλλά παραμελήσατε τους φτωχούς. Εξοικονομήσατε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, για να μπορέσετε να περάσετε τα τελευταία χρόνια της ζωής σας σε αδράνεια. Ωστόσο, όταν οι φτωχοί σας ζήτησαν βοήθεια, τους αγνόησε, ποτέ δεν τους έδωσε τίποτα που δεν έδωσες, δεν τους λυπήθηκες».

Ο φύλακας άγγελος του φίλου σου κάλυψε το πρόσωπό του με τα χέρια του, παραδεχόμενος την ήττα του. Η γη τρέμει και ανοίγει, αποκαλύπτοντας έναν λάκκο γεμάτο φωτιά, θειάφι και λιωμένη λάβα. Τρομοκρατημένος, ο φίλος σου ουρλιάζει καθώς τα νύχια του δαίμονα τον αρπάζουν από το λαιμό και τον σέρνουν στην Κόλαση, υποβάλλοντάς τον σε ατελείωτο μαρτύριο. Η γη κλείνει.

Και τότε όλα τα βλέμματα στρέφονται σε σένα. Ο ένας μετά τον άλλο, οι δαίμονες σας κατηγορούν, ενώ ο φύλακας άγγελός σας προσπαθεί να σας υπερασπιστεί. Ευτυχώς, η συχνή σου μετάνοια για τις αμαρτίες που έκανες, η εξομολόγηση και η κοινωνία, έκαναν τη δουλειά τους: πολλοί δαίμονες τα παράτησαν και πέταξαν εντελώς νικημένοι.

Όμως ένα έμεινε. Αυτος λεει:

“Έχεις περισσότερες αμαρτίες για τις οποίες οι άλλοι δεν ήξεραν, αλλά είναι γραμμένες στον κύλινδρο μου. Η ψυχή σου ανήκει σε εμένα. Τώρα θα ακούσεις γι’ αυτές…” Η γη αρχίζει να τρέμει και να ανοίγει, κι εσύ ανατριχιάζεις από φρίκη , ενώ τα δαιμονικά νύχια ανοίγουν τον κύλινδρο, προετοιμάζονται να σε κρίνουν.

Ξαφνικά ανοίγουν οι Ουρανοί, και μια ακτίνα φωτός φωτίζει τα πάντα. Ο δαίμονας αρχίζει να ουρλιάζει, καλύπτοντας το πρόσωπό του καθώς ο φύλακας άγγελός σας κοιτάζει ψηλά. Μια φωνή βρόντηξε από τον ουρανό:

“Αφήστε αυτό ήσυχο. Αυτό το άτομο ανήκει σε Εμένα.”
Ο δαίμονας της φιλαργυρίας απαντά:
“Όχι! Αυτός είναι δικός μου! Έχω καταγράψει τα πάντα σε αυτόν τον κύλινδρο. Είναι ένοχος για όλα αυτά. Χρωστάει και πρέπει να πληρώσει!”
Μια φωνή από τον ουρανό απαντά:
«Έχω κι εγώ ένα χρέος και σήμερα το πληρώνω».
Ο Δαίμονας λέει:
«Μα εσύ είσαι ο Δημιουργός! Εισαι ΘΕΟΣ! Πώς θα μπορούσες να χρωστάς αυτό το κομμάτι βρωμιάς; Πότε σου έχει δανείσει κάτι αυτό το άτομο;»
Λέει ο Κύριος:
«Είναι γραμμένο: Αυτός που δίνει στους φτωχούς δανείζει στον Κύριο, και θα του δώσει πίσω ό,τι έδωσε».
«Κάθε φορά που έδινε χρήματα σε ζητιάνους, ήταν το δικό μου χέρι που έπαιρνε το δώρο». Κάθε φορά που επισκεπτόταν ανθρώπους στη φυλακή, στο νοσοκομείο, κάθε φορά που ήταν ελεήμων, στην πραγματικότητα έδειχνε έλεος σε μένα. Κάθε φορά που έδινε ένα δώρο στους φτωχούς, Μου δάνειζε. Το χρέος μου απέναντί ​​του είναι μεγάλο, και σήμερα πληρώνω το χρέος στο ακέραιο.

Μια δέσμη φωτός, πιο φωτεινή από τον ήλιο, κατέβηκε ξαφνικά στον κύλινδρο του δαίμονα, σβήνοντας κάθε λέξη από αυτόν. Σε μια στιγμή, ο κύλινδρος γίνεται εντελώς λευκός. Τότε εμφανίζεται μια μικρή φλόγα και χαράζει νέα γράμματα στον κύλινδρο. Με μεγάλα, μαύρα γράμματα λέει:
«Η ελεημοσύνη σε ελευθερώνει από τον θάνατο και σε προστατεύει από το να οδηγηθείς στο σκοτάδι».

Ο δαίμονας φεύγει φοβισμένος. Το ουράνιο φως λάμπει στο πρόσωπό σου και μια φωνή από τον ουρανό σε ρωτά:
«Πού είναι οι κατήγοροί σου;
Λέτε, «Έφυγαν, Κύριε».
Τότε ακούς τις λέξεις:
«Τότε δεν σε κρίνω κι εγώ. Παιδί μου μπες στην ανάπαυσή σου».

Στο Ευαγγέλιο, υπάρχει μια ιστορία για έναν πλούσιο άνδρα που έλαβε μια πλούσια σοδειά. Εργάστηκε σκληρά, και ο Θεός τον ευλόγησε με καρποφόρες σοδειές. Αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν είχε έλεος για τους φτωχούς. Σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του. Ήθελε να εξοικονομήσει όλα του τα χρήματα, για να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην αδράνεια. Αντί να είναι γενναιόδωρος στους φτωχούς, εξοικονομούσε χρήματα μόνο για τη συνταξιοδότησή του. Γι’ αυτό ο Θεός του είπε: Ανόητε, αυτή τη νύχτα θα σου ζητηθεί η ψυχή σου.

Το Ευαγγέλιο μιλάει επίσης για έναν άλλον άνθρωπο – έναν άνθρωπο «πλούσιο προς τον Θεό» – έναν άνθρωπο που δίνει απλόχερα στους φτωχούς και τους άπορους. Αυτός ο σοφός άνθρωπος δανείζει στον Κύριο. Και ο Κύριος πάντα ξεπληρώνει τα χρέη του. Όπως λέει η Αγία Γραφή: «Μακάριοι οι ελεήμονες, γιατί αυτοί θα ελεηθούν για να είμαστε και εμείς γενναιόδωροι στους φτωχούς, για να ελευθερωθούμε κι εμείς από τον θάνατο».

Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμήν.

For the Friend of God Foundation από τα Ρωσικά: Petar Volkov

Ο πατέρας Τζόζεφ Γκλίσον

romioitispolis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου