Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Τρομερές προφητείες του αγίου Ουκρανού γέροντα Λαυρεντίου.


Σεβασμιώτατος Γέροντας Λαυρέντιος του Τσερνίγοφ (στον κόσμο - Λούκα Εβσέεβιτς Προσκούρα)

Μέχρι πρόσφατα, δεν ήξερα για αυτόν τον σεβάσμιο γέροντα της Ουκρανίας, σχεδόν τον σύγχρονο μας, και τις τρομερές προφητείες του. Ευχαριστώ τον Vladyka Tikhon (Shevkunov) που μίλησε εν συντομία γι 'αυτόν και, όπως λένε, τόνωση του ενδιαφέροντος για το θέμα. Και ο γέρος είναι πραγματικά εξαιρετικός.

Άγιος Γέροντας Λαυρέντιος (Προσκούρα)

Ιστορικό.

Μητροπολίτης Tikhon (Shevkunov)

Τον Ιανουάριο του 2024, ο Μητροπολίτης Tikhon (Shevkunov) μίλησε στο "Spas" στο πρόγραμμα του Roman Golovanov . Τώρα έχει γίνει επικεφαλής του τμήματος της Κριμαίας (όπως χαριτολογώντας σημείωσε ο ίδιος ο Vladyka, εξορίστηκε σε αυτό).

Δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής του Spas Roman Golovanov

Πριν από αυτό, η Vladyka Tikhon ήταν η «εξομολογήτρια του Κρεμλίνου» και ακόμη και η εξομολογήτρια του Πούτιν.

Μητροπολίτης Τύχων και Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο επίσκοπος Tikhon είπε ότι για να κατανοήσει κανείς την ουκρανική πνευματική κουλτούρα πρέπει να ακούσει τους Ουκρανούς αγίους. Και έδωσε το παράδειγμα του Σεβασμιωτάτου Γέροντα Λαυρεντίου του Τσερνίγοφ.

Ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Λαυρέντυ ήταν οξυδερκής και, στα μέσα του περασμένου αιώνα, προέβλεψε πολλά γεγονότα που τότε οι άνθρωποι δεν μπορούσαν καν να μαντέψουν. Τα σοβιετικά χρόνια ήταν σε πλήρη άνθιση, ο Στάλιν ήταν ακόμα ζωντανός. Όμως ο γέροντας προέβλεψε σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, διάσπαση στην εκκλησία και μεγάλο τρομερό πόλεμο.

Τότε ο γέροντας έδωσε την εξής εντολή:

«Οι μητρικές μας λέξεις είναι ρωσικά και ρωσικά. Και πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε, να θυμάστε και να μην ξεχνάτε ότι υπήρξε το Βάπτισμα της Ρωσίας και όχι το Βάπτισμα της Ουκρανίας. Το Κίεβο είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ και η μητέρα των ρωσικών πόλεων. Το Κίεβο Ρως ήταν μαζί με τη μεγάλη Ρωσία. Το Κίεβο χωρίς τη μεγάλη Ρωσία και χωριστά από τη Ρωσία είναι αδιανόητο με κανέναν τρόπο και σε καμία περίπτωση.
Για να είμαστε πιστοί στο Πατριαρχείο Μόσχας και σε καμία περίπτωση να μην μπούμε σε κανένα σχίσμα... (Προφητείες του Αγίου Λαυρεντίου του Τσερνίγοφ από τον Βίο του Αγίου)

Ήθελα να μάθω αναλυτικά για τις προφητείες του Αγίου Λαυρεντίου και στράφηκα στις πρωτογενείς πηγές.

Σύντομες πληροφορίες για τον Άγιο Λαυρέντιο.

Γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στο Τσέρνιγκοφ το 1868. Στον κόσμο το όνομά του ήταν Luka Evseevich Proskura. Έχασε νωρίς τους γονείς του, ήρθε νωρίς στον Θεό και ήταν ένας μεγάλος και ακούραστος δημιουργός της Προσευχής του Ιησού.

8 χρόνια πριν από το θάνατό του, το είχε προβλέψει. Ο Άγιος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 19 Ιανουαρίου 1950.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1949, δηλαδή 3 μήνες πριν από το θάνατό του, του εμφανίστηκε ο άγιος απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος (ναι, ο ίδιος ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, ο συγγραφέας του 4ου, θεολογικότατου, ευαγγελίου και Αποκάλυψης) το πνεύμα. Επί 7 ώρες, ο Άγιος Λαυρέντιος και ο Άγιος Απόστολος Ιωάννης επικοινώνησαν σε πνευματικό επίπεδο για τους μελλοντικούς καιρούς και την Εσχάτη Κρίση.

Απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, του οποίου το πνεύμα αποκαλύφθηκε το 1949 στον άγιο γέροντα Λαυρέντιο

Μετά από αυτή τη συνομιλία εμφανίστηκαν αυτές οι προφητείες, τις οποίες ο γέροντας μετέφερε στον π. Νικηφόρο και στον Θεοφάνη.

Αγιοποίηση του Αγίου Λαυρεντίου.

Στις 22 Αυγούστου 1993, στο Συμβούλιο των Επισκόπων της UOC του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος δοξάστηκε με τον βαθμό του αγίου.

Τον Φεβρουάριο του 2016, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δόξασε αυτόν τον ευλαβέστατο δίκαιο άνθρωπο ως μέλος της γενικής εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Λαυρέντιος του Τσερνίγοφ

Τρομερές προφητείες του Γέροντα Λόρενς.

Ο επερχόμενος πόλεμος.

Προέβλεψε έναν επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο (αυτό ήταν κατά την περίοδο που τελείωσε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος πριν από 4 χρόνια και ήρθε η ειρήνη), και έναν τόσο τρομερό που κανείς δεν μπορούσε να κρυφτεί από αυτόν, παρά μόνο σε ένα απομακρυσμένο φαράγγι. Είπε ότι ο Κύριος, από έλεος για τους αδύναμους ανθρώπους, δεν θα τους επέτρεπε να δουν εκείνες τις στιγμές, τερματίζοντας την επίγεια ύπαρξή τους μέσω των ασθενειών που έστειλαν. Μετά από αυτή τη φρικτή μάχη, μόνο δύο ή τρία κράτη θα παραμείνουν στον πλανήτη, τα οποία θα αποφασίσουν να εκλέξουν «έναν βασιλιά για ολόκληρο το Σύμπαν».

Όπως βλέπουμε από αυτή την προφητεία, ο Γέροντας Λαυρέντιος, όπως πολλοί ορθόδοξοι ασκητές, ήταν μοναρχικός και πίστευε στον ορθόδοξο βασιλιά του μέλλοντος.

Τρομακτική ώρα της εκκλησίας

Θα έρθει η ώρα που θα αποκατασταθούν τόσο οι ανενεργές όσο και οι κλειστές εκκλησίες. Θα εξοπλιστούν όχι μόνο έξω, αλλά και μέσα. Θα χρυσώσουν τους τρούλους των εκκλησιών και των καμπαναριών, αλλά όταν το τελειώσουν, θα έρθει η ώρα της βασιλείας του Αντίχριστου. Θα είναι μια τρομερή στιγμή. Ο εχθρός προετοιμάζεται ύπουλα: όλες οι εκκλησίες θα είναι στη μεγαλύτερη λαμπρότητα όσο ποτέ άλλοτε, αλλά θα είναι αδύνατο να περπατήσει κανείς μέσα τους».
Εκκλησίες θα υπάρχουν, αλλά δεν θα μπορεί να πάει ο ορθόδοξος χριστιανός, αφού εκεί δεν θα προσφερθεί η Αναίμακτη Θυσία, αλλά ολόκληρη η σατανική σύναξη θα είναι εκεί (ό.π.).

Αυτές οι προβλέψεις του Αγίου Λαυρεντίου, όπως βλέπουμε, είναι πολύ κοντά σε νόημα με τις προβλέψεις ενός άλλου αγίου - του Αγίου Σεραφείμ του Βυρίτσκι (υπήρχαν πολλά άρθρα γι 'αυτόν σε αυτό το κανάλι, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεών του)

Σεβασμιότατος Σεραφείμ Βυρίτσκι, θαυματουργός

Μια τρομερή ιστορία για τον Αντίχριστο.

Χριστός και Αντίχριστος.

Όπως ο άγιος ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, έτσι και ο Γέροντας Λαυρέντιος μίλησε για τον ερχομό του Αντίχριστου. Είπε ότι θα γεννηθεί από μια παρθένα παρθένα, αλλά θα αναγνωριστεί ως ηγεμόνας.

Ο Γέροντας Λόρενς τόνισε ένα πολύ σημαντικό σημείο:

«Πολλοί θα πουν τότε: «Πρέπει να παρακολουθούμε και να ακούμε τις ειδήσεις!» Και σε εκείνα τα νέα θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος (ό.π.).

Ο γέροντας προέβλεψε τον περασμένο αιώνα μέσα από ποια κανάλια επιρροής θα ενεργούσε ο Αντίχριστος.

Θα είναι δυνατόν να σωθεί;

Ο γέροντας έδωσε συμβουλές στα πνευματικά του παιδιά να πουν την Προσευχή του Ιησού. Παρατήρησε με οξυδέρκεια ποιο από τα παιδιά του δεν το εκτέλεσε, ποιο το αντιμετώπισε ψύχραιμα και τους υπενθύμισε τη σημασία αυτής της πνευματικής άσκησης για τη σωτηρία. Παρόμοιες σωτήριες συμβουλές βρίσκουμε από τους περισσότερους αγίους ασκητές: πείτε την προσευχή του Ιησού, διαβάστε το Ευαγγέλιο.

Άλλο σημαντικό σημείωσε:

Δεν είναι δύσκολο να σωθείς τελευταία, αλλά είναι σοφό. Όποιος ξεπεράσει όλους αυτούς τους πειρασμούς (διαβαίνοντας από τις ειδήσεις και τα ΜΜΕ - σημείωμα συγγραφέα) θα σωθεί!

Πώς θα σωθούν οι Εβραίοι;

Μερικοί από τους Εβραίους που ζουν αληθινά σύμφωνα με το νόμο του Μωυσή δεν θα δεχτούν επίσης τη σφραγίδα του Αντίχριστου. Θα κοιτάξουν προσεκτικά τις πράξεις του και ο Θεός θα τα κανονίσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναγνωρίσουν τον Χριστό».

Με αυτόν τον τρόπο, ο γέροντας υπενθύμισε τη σημασία της τήρησης των εντολών του Νόμου του Μωυσή. Ένα άτομο που αγαπά τον Θεό τηρεί τους νόμους Του. Αυτό είναι ένας αληθινός και πρακτικός δείκτης αγάπης για τον Θεό.

Μετάνοια Ρώσων και συγχώρεση της Αγίας Ρωσίας.

«Ο ρωσικός λαός θα μετανοήσει για τις θανάσιμες αμαρτίες: ότι επέτρεψε την κακία στη Ρωσία, ότι δεν προστάτευσε τον Χρισμένο Τσάρο του Θεού, τις Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια και όλα τα ρωσικά ιερά πράγματα. Περιφρονούσαν την ευσέβεια και αγαπούσαν τη δαιμονική κακία. Αλλά θα γίνει μια πνευματική έκρηξη! Και η Ρωσία, μαζί με όλους τους σλαβικούς λαούς και εδάφη, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό Βασίλειο. Θα τον φροντίζει ο Ορθόδοξος Τσάρος, ο Χρισμένος του Θεού. Χάρη σε αυτόν, όλα τα σχίσματα και οι αιρέσεις θα εξαφανιστούν στη Ρωσία. Δεν θα υπάρξει διωγμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Κύριος θα ελεήσει την Αγία Ρωσία γιατί είχε ήδη βιώσει τη φοβερή προ του Αντιχρίστου εποχή. Ακόμα και ο ίδιος ο Αντίχριστος θα φοβάται τον Ρώσο Ορθόδοξο Τσάρο-Αυτοκράτη. Και όλες οι άλλες χώρες, εκτός από τη Ρωσία και τα σλαβικά εδάφη, θα είναι υπό την κυριαρχία του Αντίχριστου και θα βιώσουν όλες τις φρικαλεότητες και τα μαρτύρια που είναι γραμμένα στις Αγίες Γραφές.
Στη Ρωσία θα υπάρχει ευημερία πίστης και αγαλλίασης, αλλά μόνο για λίγο, γιατί ο Τρομερός Κριτής θα έρθει να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς» (ό.π.).
Σεβασμιώτατος Λαυρέντιος Τσερνίγοφ (Προσκούρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου