Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Εμφάνιση της Γερόντισσας Γαλακτίας ανήμερα στην επέτειο κοίμησης της. Aυτό το Down την ανέβασε…. Αγίασε μέσα στον κόσμο. ! H Σύναξη στη Μόρφου για τη Γ. Γαλακτία, αλλιώς ! ΒΙΝΤΕΟ.

 

Η Γαλάτια που προς το τέλος της επίγειας ζωής της εκάρη μοναχή Γαλακτία

Εμφάνιση της Γερόντισσας Γαλακτίας ανήμερα στην επέτειο κοίμησης της. Aυτό το Down την ανέβασε…. Αγίασε μέσα στον κόσμο. ! H Σύναξη στη Μόρφου για τη Γ. Γαλακτία, αλλιώς ! (επί του πνευματικού πιεστηρίου) Με την Αντωνούλα μαζί αχώριστες στην αιωνιότητα. Είναι σαν να έλεγε αυτό το παιδί με αγίασε.

H Σύναξη στη Μόρφου για τη Γ. Γαλακτία, αλλιώς !

Ήταν νύχτα της 20ης προς 21 Μάϊου (στις 20 Μάϊου είναι η επέτειος της κοίμησης της). Νοερά βρέθηκε στην Κύπρο ήταν σε μια εκκλησία και ήταν ένας από τους διάκους του Δεσπότη της Μόρφου που έκανε χθες μνημόσυνο στην επέτειο της κοίμησης της. Αυτός που έχει πάρει την ευλογία της.

Kαι του λέει:

Είδες τι μέρα ήρθα; γιορτάζει η οσία Γαλακτία σήμερα. Και θέλω να σου πω και κάτι που δεν στο έχω πει ότι τελικά εσύ ήσουν ο διάκος που σου έδωσε την ευχή και την ευλογία της.

Αυτός τότε έκανε μεγάλη χαρά που τον είδε. Και ήρθε πάνω του αν και φορούσε απλά λευκά άμφια σαν χαρούμενο παιδί.

ο παράξενος επισκέπτης λέει στο διάκο:

-σ΄αγαπάω πολύ σαν αδερφό.. είμαστε αδέρφια

Kρατήσου κρατήσου γερά δεν βλέπεις τι γίνεται;

Μετά μεταφέρθηκε σε ένα σπίτι όπου είχαν γιορτή κάτι σαν εσπερίδα.

Κόσμος πολύς όλοι λαικοί. Ο διάκος αυτός είχε σχέση με όλα αυτά τα σόγια μάλλον πρόκειται για πνευματική συγγένεια. Θα τον φιλοξενούσαν εκεί είχε την αίσθηση όλη αυτή την ώρα ότι είναι στην Κύπρο. Κόσμος πολύς μεγάλοι ως και παιδιά αφού η Γαλακατία αγαπούσε πρωτίστως τα παιδιά. Αλλά ήταν κοσμικό το όλο πνεύμα και ένιωθε άβολα και ήταν και πολλές ώρες εκεί και άρχισε να δυσανασχετεί και ήθελε να βγει από το σπίτι που γινόταν η γιορτή.

Τότε τον πλησίασαν 2 κυρίες ντυμένες πάνω κάτω στα γκρι σεμνά ομοιόμορφα ντυμένες αριστοκρατικές παρουσίες με ευγένεια και γλυκύτητα και λευκά φωτεινά διαυγή πρόσωπα περίπου 35 με 40 το μάξιμουμ η πιο μεγάλη που ήταν κι αυτή στην οποία επικεντρώθηκε γιατί του απεύθυνε το λόγο. Ήταν δίπλα δίπλα οι 2 γυναίκες. Του λέει αυτή που ξεχώριζε για τη μειλιχιότητα της κάτι που του φάνηκε στην αρχή δύσκολο αλλά αβίαστα της απάντηση αμέσως με θεία φώτιση. Πολύ το εκτίμησε τότε αυτή και του έβαλε το χέρι της στο κεφάλι του σαν ευλογία. Όταν αργότερα άνοιξε το βιβλίο της μέσα στη νύχτα την αναγνώρισε ήταν η Γαλακτία όπως είναι στη φωτογραφία στη σελίδα 50 όταν ήταν νεώτερη και βέβαια κοσμική αφού αν εξαιρέσει κανείς τα τελευταία της χρόνια ήταν σε όλη της τη ζωή κοσμική. Μια κοσμική που αγίασε, αγίασε μέσα στον κόσμο. Η δε άλλη πρέπει να ήταν η ανιψιά της η Αντωνία ( Αντωνούλα στις ομορφιές της και η Αντωνούλα) που έπασχε από σύνδρομο Down και που η Γαλακτία της συμπαραστάθηκε ως το τέλος 40 ολόκληρα χρόνια. Κάποιος μελαχρινός 30αρης τον πλησίασε να του δώσει ένα ποτό που ήταν λευκό ως 2 δάκτυλα. Κατάλαβε μετά πως καθώς ήταν το πνευματικό γλέντι της Γαλακτίας αυτό ήταν τσικουδιά κρητική καθώς η Οσία ήταν από την Κρήτη. Το αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας ”έχω 30 χρόνια να βάλω στο στόμα μου αλκοόλ”.

Μετά πάλι σκεπτόταν όμως εγώ εδώ ήρθα για να πάω στη Μητρόπολη και δεν ερχόταν ο διάκος και σκέφτηκε κάπου θα πήγε θα έχουν καμιά ακολουθία και βγήκε στο δρόμο να πάει με τα πόδια . Και βγήκε και είδε τα ωραία προσκυνητάρια που έχει κάνει ο Μητροπολίτης Μόρφου στις δημοσιές και στα σταυροδρόμια της περιφέρειας του και πολύ του άρεσαν .. Και άκουσε τη φωνή του δεσπότη της Μόρφου να του λέει κάτι που όμως αν και το συγκράτησε δεν θέλησε να το αποκαλύψει..

Και καθ΄οδόν συνάντησε ένα σκυλί γκρίζο μεγαλόσωμο αδέσποτο αλλά προσεγμένο στην τρίχα, που φαινόταν πολύ άγριο και κάνει να του επιτεθεί. Αμέσως σκέφτηκε να μην το βάλει στα πόδια αλλά να πάει κατά μέτωπο και λέει την ευχή ”Κύριε Ιησού Χριστέ.. ” και καθώς αυτό πεταγόταν στον αέρα να τον φτάσει με άλμα μια αόρατη δύναμη το σταματούσε στροβιλιζόταν σπαρταρούσε στον αέρα από το μένος του που δεν μπορούσε να τον αρπάξει..Κι αυτό κράτησε κάποια λεπτά πέρασε μεγάλη λαχτάρα κι αγωνία.. Και βγήκε ξανά στη δημοσιά και κατηφόριζε και άκουσε πως ένας ξένος που ήταν στην Κύπρο 3 χρόνια τραυματίστηκε πολύ. Και αναζητούσαν ένα γιατρό και δεν βρίσκανε καθώς ήταν και αραιοκατοικημένο το μέρος.. Και κάποιος περίοικος φώναζε ”ένα οινόπνευμα”. Και θορυβήθηκε και κοίταγε τα χέρια του και δεν το πίστευε που δεν είχαν αίματα. Κατάλαβε από την αρχή ότι ήταν ο πειρασμός που βρέθηκε στο δρόμο του.. αλλά η δύναμη της ευχής και του σταυρού τον φύλαξαν..

Και είπε σε κάποιον ήρθα εκτάκτως στη Κύπρο fast track διαδικασίες για 2-3 μέρες.

Α στη γιορτή προηγουμένως ήταν κι ένας Δωρόθεος που είχε λέει φέρει και πολλά παιδιά. Στο βιβλίο η τελευταία λέξη τη νύχτα όταν το άνοιξε ήταν Δωρόθεος. Γιατί εκεί κάπου λέει ότι η Γαλακτία μνημόνευε και ονόματα μητροπολιτών κι εκεί αναφέρεται και το όνομα ενός Δωρόθεου .

Aυτό το Down την ανέβασε…. Αγίασε μέσα στον κόσμο. !Το μοναχικό σχήμα άλλοι το παίρνουν ως σταυρό κι άλλοι ως έπαθλο.

η ανηψιά..Η Γερόντισσα εμφανίστηκε …. με την Αντωνούλα μαζί αχώριστες στην αιωνιότητα.

Αυτό που κατάλαβε είναι ότι εκείνο που πρέπει να τονίζεται είναι ότι αγίασε ήδη ως κοσμική μέσα στον κόσμο και κυρίως από την αγαθοεργία της που επέδειξε στο ανίψι της που έπασχε από σύνδρομο Down. Aυτό το down την ανέβασε .. από το down στο up. Μπορεί να θεωρηθεί και ως προστάτιδα παιδιών με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ των φυσικά και ψυχικά αδυνάτων. Άλλωστε η παρακαταθήκη της όπως καταληκτικά αποδίδεται στο βιβλίο είναι…:

ό,τι πιο όμορφο συνάντησα στον μάταιο κόσμο είναι τα παιδιά. Ειδικά τα άρρωστα παιδιά. Αυτά έμειναν για πάντα παιδιά. Εκεί δόθηκα ολοκληρωτικά. Και παρακαλώ τον ΄΄Νηπιάσαντα” για μας να τα προστατεύει από τους κινδύνους που τα απειλούν και να με κάνει κι εμένα σαν αυτά. Για να βρω θεωρημένο με τη σφραγίδα της παιδικότητας το εισιτήριο για τη Βασιλεία Του. ”

Επωμίστηκε το παιδί της ”8ης μέρας ‘‘όπως είναι ο τίτλος μιας βέλγικης ταινίας γι αυτά τα παιδιά.

Η Γ Γαλακτία επωμίστηκε ξένο σταυρό και κυρίως ολοκλήρωσε το καλό.. όχι πασαλείμματα μισοδουλειές και ξεπέτες όχι ψίχουλα αγάπης ”ελεημοσύνη” στα ”άρρωστα” αλλά ολοκληρωτικό δόσιμο αφιέρωση έστω στο ένα..

Η Γ Γαλακτία αγίασε ως κοσμική αλλά το κληρικαλιστικό πνεύμα δεν της το αναγνωρίζει. Αγίασε μέσα στον κόσμο αγιάζοντας τον κόσμο ακολουθώντας το Χριστό που ήρθε στον κόσμο και για τον κόσμο. Υπάρχει μια μοναχομανία μια κληρικομανία στις τάξεις της Εκκλησίας ένα είδος πνευματικής εμμονής γι αυτό ο Θεός επιτρέπει μεγάλες πτώσεις εντός αυτής της τάξης ( προς ταπείνωση κι εξορθολογισμού του όλου πνευματικού συστήματος.. Ο κληρικαλιστικός εγωισμός τότε συντρίβεται……

όπως διηγείται η ίδια η Γ Γαλακτία σε μια πνευματική του νοερή επίσκεψη ήρθε ο παππούς της ο παπα Νικόλας και της είπε ”τέλος άθλων αρχή επάθλων ” . Το μοναχικό σχήμα άλλοι το παίρνουν ως σταυρό κι άλλοι ως έπαθλο. Η Γαλακτία ανήκει στη δεύτερη κατηγορία αφού κουβάλησε επάξια ξένο σταυρό στον κόσμο για μισό αιώνα συν την πνευματικότητα που είχε αναπτύξει αφού στο βιβλίο περιγράφεται ότι έκανε όσο ήταν κοσμική τόσες προσευχές και τόσες νηστείες όσες έκαναν όλες οι μοναχές της Κρήτης μαζί…Δεν επισκέφθηκε απλά τον ασθενή ( και ξένο μαζί) όπως είναι η ευαγγελική απαίτηση αλλά τον επωμίστηκε εφ όρου ζωής..

Η ”βαλίτσα σου είναι έτοιμη και τα τετράδια σου αστράφτουν” της είπε η Παναγία σε μια προθανάτια εμφάνιση Της. Τι δικαίωση για την άξια μαθήτρια του Χριστού σε μέρες δύσεκτες.!.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος διαβάζει ἐπιστολὴ ποὺ τοῦ στάλθηκε σχετικὴ μὲ τὴν ἁγιότητα τῆς Γερόντισσας Γαλακτίας κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Ἀγρυπνίας ποὺ τελέσθηκε τὴν Κυριακὴ πρὸς Δευτέρα 19/20 Μαΐου, 2024 στὴν ἱερὰ μονὴ Ἁγίου Νικολάου παρὰ τὴν Ὀροῦντα, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τῆς ἀνακομιδῆς τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγίου Νικολάου Ἐπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας. Μετὰ τὸ τέλος τῆς Ἀγρυπνίας τελέστηκε τὸ ἐτήσιο μνημόσυνο τῆς ὁσίας Γερόντισσας Γαλακτίας τῆς Κρήτης (+ 20 Μαΐου 2021).


 

Χαίρε Γαλακτία νοητέ Γαλαξία του Θεού/Χαίρε απλανής πλάστιγγα του νου

Χαίρε σάλπιγγα Αποκαλυπτική/Χαίρε μάστιγα δαιμόνων ευχητική

Χαίρε Φωτός μετάληψη/Χαίρε καρδιών ανάνηψη…..

Γαλακτία πνευματική τροφός γέγονας των Κρητών και των Ακριτών..

ΥΓ (όπου αναφέρονται αυτούσια αποσπάσματα από βιβλίο αυτά είναι από το βιβλίο ”Η ΟΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” εκδ. ΘΕΟΜΟΡΦΟΥ της Ι Μ Μόρφου)

”H ΟΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”: Αγναντεύοντας το άκτιστο Φως με τα ”κιάλια” της καρδιάς!

Αυτά τα θαυμάσια συμβαίνουν στη Θεομόρφου! …….

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου