Τρίτη 28 Μαΐου 2024

"ΚΕΡΑΥΝΟΙ" ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ! Άρθρο - φωτιά.

 

Μάικλ Ρούμπιν Σμύρνη


του Κωστή Αλεξίου

Παραμονές των κρίσιμων αμερικανικών εκλογών, με την πόλωση Μπάιντεν - Τραμπ να κορυφώνεται και τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή να μοιράζουν και πάλι τον κόσμο σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, ο γνωστός Αμερικανός ειδικός σε θέματα Τουρκίας, Ιράν, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και πρώην Αξιωματούχος του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν, προκαλεί "σεισμό" με άρθρο του στο Washington Examiner, το οποίο και αναδημοσιεύεται στο American Enterprise Institute (16-5-2024), μια αμερικανική "δεξαμενή σκέψης".

Ο Αμερικανός Ειδικός "δεν χαρίζει κάστανα" αυτή την φορά και προσπαθεί να αφυπνίσει με πρωτοφανή τρόπο την αμερικανική εξωτερική πολιτική, η οποία μοιάζει να έχει γίνει υποχείριο της Τουρκίας και του Ερντογάν, υπερασπιζόμενος όχι μόνο τα δίκαια και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου μας, αλλά και προτείνοντας η Σμύρνη να ξαναδοθεί στην Ελλάδα, όπως και το Κουρδιστάν στους Κούρδους, μαζί με το έδαφος της ΝΑ Μικρασίας, το οποίο χαρακτηρίζει "κατεχόμενο"!



Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 Μαΐου 1919, ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάζεται στην Σμύρνη

Ο Μάικλ Ρούμπιν σημειώνει πως η αναφορά του Ερντογάν σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, που όρισε τα σύνορα της Τουρκίας, θα έπρεπε να μεταφραστεί σε παραχώρηση της Σμύρνης στην Ελλάδα, όπως προέβλεπε, σημειώνουμε, η προηγούμενη της Λωζάνης Συνθήκη, εκείνη των Σεβρών του 1920!

ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: "Όταν ο Ερντογάν μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 που όριζε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, κανένας δυτικός αξιωματούχος δεν υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Τουρκία παραχωρούσε εδάφη για να επιτρέψει στην ελληνική κοινότητα, που υπέστη εθνοκάθαρση μαζί με τους Αρμένιους, να επιστρέψει. Αν η Ουάσιγκτον, η Αθήνα και άλλα ευρωπαϊκά κράτη είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία να απαιτήσουν την επιστροφή της Σμύρνης, ο Ερντογάν θα μπορούσε να σκεφτεί δύο φορές την επιθετικότητα"!



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Η ΚΥΠΡΟΣ


Ο Ρούμπιν, υπέρμαχος του υποθαλάσσιου αγωγού East Med, μιλάει και για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας το βόρειο μέρος της "κατεχόμενο" από τον τουρκικό στρατό, υπογραμμίζοντας έτσι τα αυτονόητα!

ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: "Το ίδιο ισχύει για την υποστήριξη της Τουρκίας για το κράτος στη βόρεια Κύπρο, μια περιοχή που κατέχει ο στρατός της"!



ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ - ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ PKK

Χάρτης Κουρδιστάν της CIA, 1948 (πηγή)


Ο πρώην Αξιωματούχος του Πενταγώνου, αφού επικρίνει σφοδρά την Τουρκία και τον Ερντογάν για την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους και της Χαμάς, σαν "αντίποινα" προτείνει αναγνώριση του PKK ως νομίμου εκπροσώπου του "τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν", όπως ακριβώς αναφέρει, ζητώντας μάλιστα και περίθαλψη από τις ΗΠΑ των Κούρδων που τραυματίζουν οι Τούρκοι! Κάτι τέτοιο συνεπάγεται όμως και την απελευθέρωση, π.χ. από Δύναμη "Δέλτα", του φυλακισμένου επί 25 χρόνια στο Ίμραλι (ελληνική νήσος Καλόλιμνος - δείτε εδώ), Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν!


ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: "Εάν ο Ερντογάν πρόκειται να ανακηρύξει τη Χαμάς μια νόμιμη ομάδα ανταρτών, γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην απαντήσει ανακηρύσσοντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν μια νόμιμη οργάνωση; Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να προχωρήσουν παραπέρα προσφέροντας στα μέλη του ΡΚΚ και σε άλλους Κούρδους, τραυματισμένους από drone και αεροσκάφη της Τουρκίας, δωρεάν ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν μπορεί να γκρινιάσει και να γκρινιάσει, αλλά ένα ισχυρότερο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε απλώς να δείξει το δάχτυλο στον Ερντογάν και τα προηγούμενα που αγκάλιασε...

...Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε να ξεκινήσει χαρακτηρίζοντας όχι μόνο τη βόρεια Κύπρο κατεχόμενη, αλλά και την ανατολική Τουρκία. Εάν ο Ερντογάν περιγράφει τη Χαμάς ως τον νόμιμο εκπρόσωπο των Παλαιστινίων, τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρήσουν το PKK ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν"!


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

Όλα τα παραπάνω, μια πρόγευση από όσα ανατρεπτικά θα ακολουθήσουν, επιβεβαιώνουν απόλυτα τον Άγιο Παΐσιο, που είχε πει πως Αμερικάνοι και Άγγλοι θα πάρουν το μέρος μας, δίνοντάς μας και την Πόλη, όπως και ότι θα δημιουργηθεί το Κουρδιστάν! Και το πρωτοπόρο άρθρο του Αμερικανού Ειδικού Μάκλ Ρούμπιν, δείχνει ότι προς τα εκεί βαδίζουν πλέον τα πράγματα.Γιατί έχει και ο Θεός τα σχέδιά Του...



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΡΟΥΜΠΙΝ

"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αποτύχει, μέχρι να δώσει στους εχθρούς μια γεύση από το δικό τους φάρμακο

του Μάικλ Ρούμπιν
Washington Examiner
16 Μαΐου 2024

Ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε περίφημα, «η διπλωματία επέστρεψε», αλλά μπερδεύει τη διπλωματία με την ευγένεια. Το τζαμάρισμα κιθάρας στην Ουκρανία είναι ήδη η στιγμή Μάικλ Δουκάκη στο τανκ (σ.σ. δείτε εδώ) του Μπλίνκεν. Οι δικτάτορες βλέπουν στο Μπλίνκεν έναν άνθρωπο γύρω από τον οποίο μπορούν να κάνουν κύκλους.

Κατά τη διάρκεια των ετών Τραμπ, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πλήρωσαν. Σήμερα, κολλάνε πάλι την Αμερική με το νομοσχέδιο. Δικτάτορες δύο κομματιών, όπως ο Ιλχάμ Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, κοροϊδεύουν και μειώνουν τους Αμερικανούς διπλωμάτες χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες. Η Ερυθραία συνεχίζει να φυλακίζει Ερυθραία υπάλληλο της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Για να παρενοχλήσουν Αμερικανούς διπλωμάτες που υπηρετούν στην Κούβα, Κουβανοί πράκτορες σκοτώνουν συχνά τα κατοικίδια της οικογένειάς τους.

Η Τουρκία παρέχει ένα παράδειγμα σχετικά με το πώς ο εξαναγκασμός μπορεί να υπερισχύσει της διαβούλευσης. Η ραχοκοκαλιά έχει σημασία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι προβληματική. Μετά από δύο δεκαετίες διακυβέρνησης ισχυρού άνδρα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει κόμβος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η χειρότερη φυλακή στον κόσμο για δημοσιογράφους, μαύρη τρύπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και χορηγός της τρομοκρατίας. Τα καστανά του Ερντογάν επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές όχι μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην Ουάσιγκτον, ο Ερντογάν εκβίασε το ΝΑΤΟ και έθεσε τη συμμαχία σε κίνδυνο για το εγώ και την απληστία. Η Ουκρανία μπορεί να είναι η πρώτη γραμμή της άμυνας του ελεύθερου κόσμου, αλλά αντί να είναι σταθερή για το Κίεβο, η Τουρκία παίζει και τις δύο πλευρές.

Η χορηγία της τρομοκρατίας από την Τουρκία είναι προβληματική. Ο Ερντογάν μπορεί να παραπονιέται για τη συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας, αλλά αυτή η συμμαχία προέκυψε μόνο επειδή η Τουρκία παρείχε βοήθεια και συντήρηση στο Ισλαμικό Κράτος. Πιο πρόσφατα, ο Ερντογάν προσπάθησε να γίνει ο ισότιμος του Ιράν στη χορηγία της Χαμάς .

Στις 13 Μαΐου, ο Ερντογάν φιλοξένησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφού ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Χαμάς ως τρομοκρατική ομάδα, ο Ερντογάν τον επέπληξε. «Αν αποκαλείτε τη Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση», αυτό θα μας στεναχωρούσε», είπε. «Δεν θεωρούμε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωσηΠερισσότερα από 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αφήστε κατά μέρος τις πολυάριθμες επιτρεπόμενες κυρώσεις που πέρασε ο Ερντογάν. Διπλωματικά, ο Ερντογάν είναι ένας ειδικός υποκριτής. Έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ με την αδυναμία της Δύσης που δεν φοβάται πλέον ότι οι Δυτικοί ομολόγοι θα εκμεταλλευτούν τα προηγούμενα που δημιουργεί προς όφελος της Δύσης και της ατυχίας της Τουρκίας.

Όταν ο Ερντογάν μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 που όριζε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, κανένας δυτικός αξιωματούχος δεν υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Τουρκία παραχωρούσε εδάφη για να επιτρέψει στην ελληνική κοινότητα, που υπέστη εθνοκάθαρση μαζί με τους Αρμένιους, να επιστρέψει. Αν η Ουάσιγκτον, η Αθήνα και άλλα ευρωπαϊκά κράτη είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία να απαιτήσουν την επιστροφή της Σμύρνης, ο Ερντογάν θα μπορούσε να σκεφτεί δύο φορές την επιθετικότητα.

Το ίδιο ισχύει για την υποστήριξη της Τουρκίας για το κράτος στη βόρεια Κύπρο, μια περιοχή που κατέχει ο στρατός της, ή για τη Χαμάς, μια ομάδα της οποίας η διαθήκη απαιτεί την εξάλειψη του Ισραήλ. Εάν ο Ερντογάν πρόκειται να ανακηρύξει τη Χαμάς μια νόμιμη ομάδα ανταρτών, γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην απαντήσει ανακηρύσσοντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν μια νόμιμη οργάνωση; Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να προχωρήσουν παραπέρα προσφέροντας στα μέλη του ΡΚΚ και σε άλλους Κούρδους, τραυματισμένους από drone και αεροσκάφη της Τουρκίας, δωρεάν ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν μπορεί να γκρινιάσει και να γκρινιάσει, αλλά ένα ισχυρότερο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε απλώς να δείξει το δάχτυλο στον Ερντογάν και τα προηγούμενα που αγκάλιασε.

Μια πιο επιθετική διπλωματική στάση, που ορίζεται από την ακραία τσιμπήματα και τη ραχοκοκαλιά αντί της ικεσίας και της σκολίωσης, θα έδινε οφέλη. Η απλή αναφορά σε σχετικούς δευτερεύοντες δασμούς ως απάντηση στην κατάσχεση του πάστορα Άντριου Μπράνσον από τον Ερντογάν, έκανε τον Τούρκο δικτάτορα να κάνει πίσω σε μια προσπάθεια να επανορθώσει.

Η αποτελεσματική διπλωματία απαιτεί από τον υπουργό Εξωτερικών να είναι περισσότερο πίτμπουλ, λιγότερο γκόλντεν ριτρίβερ. Το δάγκωμά του πρέπει να είναι τόσο κακό όσο το γάβγισμά του. Δεν πρέπει να κυλά ανάσκελα με την παροιμιώδη ουρά του ανάμεσα στα πόδια του.

Είναι καιρός για μια θεμελιώδη επανεξέταση της αμερικανικής διπλωματίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε να ξεκινήσει χαρακτηρίζοντας όχι μόνο τη βόρεια Κύπρο κατεχόμενη, αλλά και την ανατολική Τουρκία. Εάν ο Ερντογάν περιγράφει τη Χαμάς ως τον νόμιμο εκπρόσωπο των Παλαιστινίων, τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρήσουν το PKK ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν. Ο Ερντογάν έχει καθυστερήσει πολύ για μια δόση από το δικό του φάρμακο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου