Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Μάχη» Ισραηλινών και Παλαιστινίων για …τον Ιησού!

Όσοι αποκαλούν τη Μέση Ανατολή ως «Αυλή των θαυμάτων» προφανέστατα δεν έχουν άδικο! Εκτός του ότι κάθε εξέλιξη αφορά τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αφού επηρεάζει άμεσα την εξωτερική μας πολιτική, προσφέρει και στιγμές όπου οι εξελίξεις μοιάζουν με τις… καλύτερες στιγμές των σεναριογράφων του Χόλιγουντ!
Χριστούγεννα χθες και που να φανταστεί καθένας από εμάς, ότι ένα από τα βασικά θέματα στα ισραηλινά και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, θα ήταν η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στις δυο πλευρές, με αντικείμενο του αν ο Χριστός ήταν Ισραηλινός ή Παλαιστίνιος!
Η επιθυμία μας να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να προσβάλουμε τα θρησκευτικό συναίσθημα… ακόμα και το δικό μας και όχι μόνο λόγω των ημερών, αποτρέπει την ελληνική απάντηση με βάση ανέκδοτα που έχουν κυκλοφορήσει, όπου πολλές χώρες τον «διεκδικούν», μόνο που όπως πάντα συμβαίνει στα ανέκδοτα, τα επιχειρήματα της Ελλάδας, είναι απλώς ακαταμάχητα!


Για να μπούμε όμως και στην ουσία του θέματος, κόβοντας τη φλυαρία, στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κόντεψαν φαίνεται να πάθουν… αποπληξία, όταν άκουσαν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, για τον οποίο λέγεται ευρέως ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι μόνο διότι έχει παρακολουθήσει πολλές φορές της ακολουθίες στους Αγίους Τόπους σε μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης.
Ο Μαχμούντ Αμπάς πέταξε τη «βόμβα» του: «Στη Βηλεέμ, περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε, ένας Παλαιστίνιος αγγελιοφόρος, ο οποίος θα γινόταν το καθοδηγητικό φως για εκατομμύρια [ανθρώπων] ανά τον κόσμο».
Η απάντηση ήρθε από τον Γιγκάλ Πάλμορ, τον εκπρόσωπο του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος είπε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα πρέπει να ελέγξει ξανά το αποδεικτικό του υλικό και να διαβάσει την Καινή Διαθήκη, προτού εκτοξεύσει τέτοιες ανοησίες!
Προφανώς δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, όμως η κατάληξη της απάντησης του Γιγκάλ Πάλμορ ήταν «όλα τα λεφτά», πάντα μιλώντας με όρους… παραγωγής χιούμορ, αφού το παραμικρό στις σχέσεις των δυο πλευρών, μπορεί να αποδειχτεί σοβαρότερο από όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται (π.χ. ο Αμπάς χαίρει σεβασμού στο Ισραήλ, άρα, σκεφτείτε τι θα έλεγαν αν ανακοίνωνε κάτι τέτοιο κανείς από τη Χαμάς!): «…Αλλά τον συγχωρούμε διότι… ου γαρ είδε τι ποιεί»!         http://www.defence-point.gr/news/?p=92291

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου