Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Συνεχίζονται με πράγματι «σημαδιακό» ρυθμό οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις από τους ίδιους τους Τούρκους χριστιανικών εκκλησιών σε όλο το μήκος και το πλάτος της Μικράς Ασίας, που επί χρόνια ακόμα και επί αιώνες βρίσκονταν θαμμένες στο έδαφος περιμένοντας την ώρα να βγουν στο φως, δίνοντας έτσι ένα δικό τους εντυπωσιακό «μήνυμα».

Τελευταία αποκάλυψη είναι η αρχαιότερη, όπως αναφέρεται, εκκλησία της Μικράς Ασίας που ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Karabük και στο χωριό Eskipazεar Budaklar, όπου οι ίδιοι οι Τούρκοι έμειναν έκπληκτοι και κυριολεκτικά έκθαμβοι από την ίδια την ανακάλυψη τους. Στην περιοχή αυτή λέγεται ότι βρίσκονταν η αρχαία πόλη της Αδριανούπολης.
Η εκκλησία αυτή υποστηρίζουν ότι είναι 1500 ετών και αποτελεί ένα μοναδικό εύρημα από την πρωτοχριστιανική περίοδο, ενώ λέγεται ότι είναι η αρχαιότερη εκκλησία της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Karabük, τον Ersin Çelikbaş, η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική και θα αλλάξει τα ιστορικά δεδομένα για ολόκληρη την Μικρά Ασία. Μάλιστα!
Σημεία των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου