Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ : H Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ θα ανοίξει τον Μάιο!

ΣΧΟΛΙΟ : Αιτία πολέμου θεωρούν οι Παλαιστίνιοι την μεταφορά της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ-Αβίβ στα Ιεροσόλυμα.Η μεταφορά των πρώτων γραφείων θα γίνει πριν την 70η επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ και θα ολοκληρωθεί το 2019.Μεγάλα γεγγονότα έρχονται στη Μ.Ανατολή.
Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι το άνοιγμα της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα συμπέσει με την 70η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.Current location of the United States Embassy in Tel Aviv
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανοίξουν νέα πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο για να συμπέσουν με την 70η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.Η πρεσβεία θα βρίσκεται στο κτίριο που στεγάζει την προξενική επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ πριν μετακομίσει σε ξεχωριστό παράρτημα μέχρι το τέλος του 2019, σύμφωνα με το Reuters.
Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει προηγούμενες δηλώσεις αξιωματούχων της διοίκησης Tραμπ σχετικά με την πρεσβεία.Ένας ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Tίλερσον είχε εγκρίνει ένα σχέδιο ασφαλείας, αργά την Πέμπτη, για τη θέση της πρεσβείας που θα ανοίξει στην Ιερουσαλήμ.
Η πρεσβεία θα βρίσκεται σε παράρτημα μιας υπάρχουσας εγκατάστασης των ΗΠΑ στη γειτονιά της Aμόνα.
Ο αξιωματούχος είπε στο Fox News ότι η ελπίδα είναι οι Η.Π.Α. να αναπτύξουν μόνο ένα «παράρτημα» εκεί τον Μάιο, με στόχο ένα πληρέστερο συμπλήρωμα και εγκατάσταση μέχρι τα τέλη του 2019.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι το Κογκρέσο θα ενημερωθεί για την κίνηση του Μαΐου την Παρασκευή.
Η μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ ήταν μια κεντρική υπόσχεση εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών να αρχίσει τις προετοιμασίες για την μετακίνηση της πρεσβείας.
Τα νέα της Παρασκευής είναι σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που ανέφερε ότι η μετακίνηση στην Ιερουσαλήμ αναμένεται πράγματι μέχρι το 2019, με το σχέδιο να μετατρέψει ένα υπάρχον προξενικό κτίριο στην Aμόνα, μια γειτονιά στη δυτική Ιερουσαλήμ.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δίνει προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για την πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ιερουσαλήμ στην πρόταση προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019.
Ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Fox News την Παρασκευή ότι ο Tίλερσον τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν θα κάνει τίποτα για να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια όσων εργάζονται και θα επισκεφτούν την πρεσβεία.
Το άνοιγμα της νέας πρεσβείας τον Μάιο ξεπερνά το χρονοδιάγραμμα, καθώς ο αντιπρόεδρος Πενς δήλωσε ότι θα ανοίξει μέχρι τα τέλη του 2019 και ο Tίλερσον πρότεινε αρχικά ότι θα χρειαστούν χρόνια.
Το πρώτο "παράρτημα" της πρεσβείας θα αποτελείται από λίγα γραφεία εντός μιας υπάρχουσας εγκατάστασης των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
ΠΗΓΕΣ:
israelnationalnews.com
jpost.com
haaretz.com
timesofisrael.com
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
corfiatiko.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου