Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Συγκλονίζει η συνέντευξη του Θέμου Αναστασιάδη πριν 3 χρόνια στο Crash.

«Για πρώτη φορά πήγα σε εκκλησία και γονάτισα - Ζήτησα να σωθεί δικό μου άτομο και να πάρει εμένα...»

 Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο ο θάνατος του Θέμου Αναστασιάδη. Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε δώσει συνέντευξη πριν από τρια χρόνια στο περιοδικό Crash λίγο μετά την αποχώρηση της ελληνικής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, στα μέσα Ιουνίου του 2015 προβλέποντας βέβαια και την μεγάλη kolotoumba που ακολούθησε!

Είχε μιλήσει για όλα. Για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, για πρόσωπα που μέχρι και σήμερα απασχολούν την πολιτική ζωή του τόπου και σε πολλά πράγματα σήμερα έχει επιβεβαιωθεί λέγοντας τοτε χαρακτηριστικά ότι «Γίνεται μια επίθεση απέναντι στις συνολικές ελευθερίες των Ελλήνων, στο όνομα ενός δήθεν προοδευτικού καθεστώτος. Μιλώ για το συγκεκριμένο καθεστώς το οποίο είναι βαθιά μικροαστικό και κομπλεξικό. Έχουμε μια μικροαστική, κομπλεξική Αριστερά, η οποία δεν έχει σχέση ούτε καν με τα οράματα της παλιάς. Παλιά είχαν κάποιες ιδέες. Αγώνες. Άνθρωποι θυσιάστηκαν γι’ αυτά. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι όλοι έχουμε κάνει θυσίες για να είμαστε στη θέση που βρισκόμαστε σήμερα, κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει κάνει την παραμικρή θυσία για να είναι στη θέση που είναι».
Ο ίδιος επίσης μιλώντας και πιο προσωπικά είχε κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη που προκαλεί δέος σήμερα 3 χρόνια μετά.
Ομως καλύτερα να διαβάσετε όλη την συνέντευξη που έδωσε στις δημοσιογράφους Ρούλα Κουσκουρή και Δέσποινα Παπαγεωργίου.
 Ετοιμάζουμε τα κασετοφωνάκια. Εκ πρώτης, δεν δείχνει αγχώδης, ωστόσο η έγνοια τον κυριεύει υποδόρια: έχει στον νου του και την έκδοση, που έχει αρχίσει να σχεδιάζεται. Δίνει οδηγίες, σποραδικά, στους συνεργάτες του.
Οι εξελίξεις τρέχουν. Η συνάντησή μας έρχεται λίγο μετά την αποχώρηση της ελληνικής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις, στα μέσα Ιουνίου.
 
Έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις από την Ελλάδα;
«Αυτό το κάνει κάποιος όταν δεν έχει υποχρεώσεις. Δεν τραβώ κανένα ζόρι να ζήσω σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αλλά την ώρα της μάχης δεν τα παρατάς. Τώρα είναι η μάχη. Πραγματικά το λέω -και δεν με πιστεύει κανείς- ότι θα δούμε πόλεμο στην Ελλάδα, κοινωνικό πόλεμο».
Φοβάσαι για τα παιδιά σου;
«Όπως όλοι οι Έλληνες σήμερα, φοβόμαστε για τα παιδιά μας γιατί δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία και κυρίως το γεγονός ότι η Ελλάδα περιθωριοποιείται. Για πολλά χρόνια, το όνειρο του μέσου Έλληνα ήταν να τα δώσει όλα για το παιδί του και να μπορέσει το παιδί του να σπουδάσει στο εξωτερικό… Τώρα αυτό το όνειρο του μέσου Έλληνα το κατέστρεψαν γιατί του πήραν τη δυνατότητα να σπουδάσει το παιδί του -είτε εδώ είτε έξω- και, επίσης, έχασε την περηφάνια του να πει ότι ήρθε μετά το παιδί μου και βρήκε δουλειά εδώ κι εκεί, και τον ανάγκασαν να σέρνεται και να γλείφεται, γελοία κομματόσκυλα οιασδήποτε αποχρώσεως. Υπό αυτήν την έννοια, δηλαδή, θεωρώ ότι έχω αγωνία για τα παιδιά, αλλά έχω και μια βαθιά πίστη στο DNA του Έλληνα, το οποίο το θεωρώ διαφορετικό από τους άλλους, είμαι λίγο του “This is Sparta” από τους “300”. Νομίζω ότι στο τέλος θα κερδίσει το DNA του Έλληνα, θα κερδίσει και τους μέσα και τους έξω εχθρούς».
Τελευταία φορά πότε έκλαψες;
«Μία φορά που υπήρχε ένα πρόβλημα υγείας σε ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο, τότε μόνο. Δόξα τω Θεώ ξεπεράστηκε. Αλλά τότε τελείωσε ο κόσμος. Εκεί ήταν η ώρα που…».
Το πρόσωπό του συσπάται. Βουρκώνει. Η ανάμνηση πονάει. Παύση. Προσπαθεί να ανασυνταχθεί για να συνεχιστεί η κουβέντα μας. Δυσκολεύεται πολύ. Είναι συντετριμμένος. Φαίνεται να ξαναζεί τις στιγμές εκείνες…
Αναθεώρησες τις προτεραιότητές σου;
«Τα ισοπέδωσα όλα. Ό,τι πίστευα. Για πρώτη φορά πήγα σε εκκλησία και γονάτισα. Ζήτησα να σωθεί το άτομο αυτό και να πάρει εμένα. Ήταν και ένας παπάς εκεί, ο οποίος δεν με ήξερε, γιατί ήταν σε μία ελληνική εκκλησία πριν πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Μου λέει “δεν έχω δει τόσο συντετριμμένο άνθρωπο”».
Είναι ένας τρόπος το χιούμορ για να αμύνεσαι;
«Έχω μία δική μου θεωρία και θα στην πω: τρόποι επιβίωσης. Τι κάνουν οι ισλαμιστές; Παίρνουν ένα χαλάκι και προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα στον Αλλάχ. Τρεις φορές την ημέρα πρέπει να κλείνεις τα μάτια σου και να κάνεις μία άλλη γνωστή χαρακτηριστική κίνηση, η οποία λέει… σας έχω όλους γραμμένους. Κάντε το, ειλικρινά, τρεις φορές την ημέρα, για όλους τους πολιτικούς, για όλους με τα μεγάλα λόγια, για όποιον σας εκβιάζει, για όποιον σας καταπιέζει. Κάντε το παλαιό, αυτό που στην ουσία είπε ο Λεωνίδας, αυτό που είπε ο Διογένης όταν πέρασε ο άλλος και του έκανε τον μεγάλο στρατηλάτη, όπως μας κάνει τώρα η Μέρκελ, και όταν οποιοσδήποτε τύραννος από αυτούς που πέρασαν κατά καιρούς από την Ελλάδα, είτε Έλληνα.
Διαβάστε  όλη τη συνέντευξη εδώ
crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου