Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ-ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ-Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ.

Κανείς σχεδόν πλέον στην Ελλάδα δεν μιλά για τις προφητείες και η ευθύνη των ιερωμένων που γνωρίζουν από προφητείες αλλά σιωπούν είναι μεγάλη.Βρισκόμαστε πλέον στη χρονιά που θα συμβούν πολλά γεγγονότα και θα προσπαθήσουμε παρακάτω να δείξουμε με τις προφητείς,τα δεινά που έρχονται στον τόπο.Ευχόμαστε οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες και τα γεγγονότα να φέρουν Μετάνοια.Λυπούμαστε γιατί στη Βουλή ακούστηκε από πολιτικά χείλη κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης για την ψήφο εμπιστοσύνης ότι εδώ δεν παίζουμε θεατρική παράσταση,ενώ πολλές φορές ακούσαμε τη λέξη "Διχασμός"κάνοντας μόνοι τους προβλέψεις για το που πάμε.Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονια ελληνικη

Ας δούμε λοιπόν τις προφητείες που αναφέρονται στις σημερινές εξελίξεις.

Αποκάλυψη Μακαριστού Χριστόδουλου: Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα! 

 Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα,γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει!
Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατά ψηλά τα Λάβαρα.
Με τέτοιες ιστορίες,αναμνήσεις,με την ιστορική μνήμη καθάρια,χωρίς σκοπιμότητες,χωρίς υπολογισμούς,χωρίς έξωθεν εντολές,χωρίς υπαγορεύσεις.
Γι αυτό καλό θα ήτανε όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρό εις καιρό στην Μακεδονία και να προσέχουμε που πατάμε,γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό.
Μπορεί να πατήσεις ένα τάφο,μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο,είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία,αυτή η θυσία μας δίνει ζωή,αυτή η θυσία μας συντηρεί και είναι το αντίδοτο της Παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει,να μην μιλάμε για αγώνες,να μην μιλάμε για πολέμους,να μην μιλάμε για θυσίες.

 

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ΑΝ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. 

 



«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».
Με αυτά τα λόγια ο «πατέρας» του ελληνικού εθνικισμού, Ίων Δραγούμης, περιγράφει με τον πιο εύστοχο τρόπο έναν ολόκληρο αιώνα πριν στο έργο του «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» το Μακεδονικό ζήτημα, το οποίο σήμερα επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται πάνω στο μείζον αυτό εθνικό θέμα και την επιχειρούμενη ολοκλήρωση μιας ακόμα προδοσίας εις βάρος της ιστορίας μας μέσω της παραχώρησης του ονόματος στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων.
Ο Χριστόδουλος το 1984, ως μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε αρθρογραφήσει στις εφημερίδες της εποχής, προβλέποντας τα δεινά που έρχονται….
Το άρθρο με τίτλο «Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ»… έκανε λόγο για διχασμό των Ελλήνων, λόγω του κομματισμού που διάβρωνε όλη την Ελληνική κοινωνία. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τορπιλισμό της εθνικής ομοψυχίας και – 30 χρόνια πριν- έλεγε πως όταν έρθουν τα χειρότερα κάποιοι που έχουν ευθύνες θα «νίπτουν τας χείρας τους.
Διαβάστε το συγκλονιστικό και επίκαιρο άρθρο του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλου.
«Τώρα που ο σάλος των εκλογών κόπασε αξίζει να πούμε μερικές πικρές αλήθειες που ενδιαφέρουν τον τόπο και τους κατοίκους του. Η φωνή μας απηχεί μια οικτρή πραγματικότητας, που προοιωνίζεται για το μέλλον μεγάλα δεινά. Η μεγάλη μάχη των εκλογών έφερε στο προσκήνιο τον βαθύ διχασμό του λαού μας, ιδιαίτερα στην Επαρχία.
Στα χωριά μας δεν μιλούν μεταξύ τους άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων. Και οικογένειες ολόκληρες κινδυνεύουν να διαλυθούν εξ αιτίας διχογνωμιών περί τα κομματικά. Παιδιά δεν μιλούν στους γονείς των και αδέλφια δεν χαιρετίζονται μεταξύ τους, επειδή τους χωρίζει αβυσσαλέο μίσος και αγεφύρωτο χάσμα.
Η ρύπανση των τοίχων με αφίσες, τα αιωρούμενα πανό, οι ομάδες περιφρούρησης, η κατάχρηση του λόγου, το αμόκ των συνθημάτων, οι οργανωμένες κρούσεις, η κομματικοποίηση του Κράτους, το όργιο της απειλής, ο φόβος των αντιποίνων όλα αυτά προσέδωσαν στον τόπο μίαν απρόσμενη όψη, έδιωξαν το χαμόγελο από τα χείλη, θρόνιασαν το μίσος στις καρδιές. Δεν φαίνεται εύκολη η άμβλυνση των παθών, η πράυνση των πνευμάτων.
Το φαινόμενο είναι τραγικά ανησυχητικό και πρέπει να προβληματίσει έντονα την πνευματική μας ηγεσία. Οι πολιτικοί έθρεψαν το διχασμό κι πυροδότησαν τον τορπιλισμό της εθνικής μας ομοψυχίας. Οτι περί του αντιθέτου θα λεχθεί, θα είναι ψεύδος και δημαγωγία. Αυτοί οδήγησαν και οδηγούν την νεολαία στη φονική αντιπαράθεση και στην κακή εκτίμηση του ρόλου της στους πολιτικούς αγώνες.
Αλλά εάν τα παιδιά γίνονται εύκολη λεία στα χέρια των δημαγωγών, τι να πει κανείς για τους ώριμους ανθρώπους του μόχθου, της επιστήμης, του χωραφιού και της εργατιάς που πρόθυμα ανέλαβαν κι αυτοί να σείουν τις σημαίες του πάθους, της κακίας και της εκδίκησης, ακολουθώντας πιστά τα συνθήματα των εξωστών; Ποιος τώρα θα κατασιγάσει τον ερεθισμό και ποιος θα αποτρέψει τη συντήρηση του διχασμού;
Και ποιος αύριο θα πληρώσει για τα χειρότερα που πιθανόν να ακολουθήσουν, όταν η κορύφωση του πάθους θα οπλίσει το χέρι του αδελφού και το αίμα των θυμάτων θα ρεύσει και θα ποτίσει τη μαρτυρική μας γη; Τότε όλοι θα νίπτουν τας χείρας, έστω κι αν θα έχουν μερίδιο ενοχής μεγάλο ή μικρό.
Η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να κηρύξει την αγάπη και την ομόνοια. Προς όλους και για όλους. Ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί παλαιότερα από μίση και διχασμούς. Και πλήρωσαν γενιές πολλές τα σφάλματα των ολίγων. Τώρα δεν πρέπει να επαναληφθούν πάλι τα ίδια τραγικά λάθη.
Κι όλα δείχνουν πως μας έλειψε το μέτρο στο νου και στα αισθήματα. Αλλά εάν υπάρχουν αρκετοί που τοποθετούν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό, και αν μερικοί νομίζουν πως μπορούν να ασεβούν προς την ιστορία του τόπου, δεν θα πρέπει να σιγήσουν οι φωνές της σωφροσύνης και δεν θα πρέπει ν” αφεθεί ο δρόμος ελεύθερος στους δολιοφθορείς της γαλήνης μας και της προόδου των παιδιών μας.
Τώρα η Εκκλησία καλείται να σβήσει τις φωτιές που άναψαν τα πάθη και να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν τα μίση. Και κοντά της όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που βλέπουν μακριά και μπορούν να διακρίνουν τη συμφορά που πλησιάζει.
Ας ακουσθεί, λοιπόν, στεντόρεια η φωνή της Εκκλησίας κηρύττουσα την αποκατάσταση της αγάπης και της συγγνώμης. Οι πολλοί ίσως κωφεύσουν. Αυτοί έμαθαν να μετρούν τα πάντα με τον πήχη του εφήμερου κομματικού κέρδους. Αλλά οι συνετοί θα προσέξουν. Και θα είναι αρκετοί για να απομονώσουν τους άλλους. Και για να αποτρέψουν την επερχόμενη θύελλα, όσο είναι καιρός.
Στο πρώτο ποιήμα της η γερόντισσα από την Αττική γράφει:
ΠΟΙΗΜΑ 1ο
ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ       3/1/2012
Αγαπημένα μου παιδιά, σας ομιλώ η Παναγιά. Η μάνα σας η γλυκιά. 
Είναι δύσκολος ο καιρός, πορευτείτε με το Χριστό, για να νιώθετε ασφάλεια συνεχώς.
Μη σας λείπει η προσευχή, η μετάνοια, η νηστεία, ο εκκλησιασμός, η εξομολόγηση και η καθαρή πνευματική ζωή. Μόνον έτσι ο εχθρός θα εξοστρακιστεί, και η ψυχή θα εξωραϊστεί. Μόνον έτσι θα αρέσετε στον Ιησού Χριστό και θα έλκετε τη χάρη απ’ Αυτόν. 
Παιδιά μου με πόνο σας ομιλώ, αυτόν τον δύσκολο καιρό που η χώρα σας έχει όλη ξεπουληθεί και είναι έτοιμοι όλοι οι πολιτικοί, να σας πάρουν ό,τι έχετε στη δική σας κατοχή.
Έχουν βάλει τις υπογραφές πλέον για την Ελλάδα, να μην υπάρχει έδαφος Ελληνικό, σε λίγο καιρό. Τα έχουν αγοράσει όλα τα εδάφη τα Ελληνικά, ξένα κεφάλαια Σιωνιστικά.
Δούλοι θέλουν να γίνετε σ’ αυτούς και να ορίζουν τις περιουσίες σας και τις ζωές σας, μα πιο πολύ τους ενδιαφέρει να χάσετε τις ψυχές σας. Να σας αφαιρέσουν σιγά – σιγά τον Χριστό και την Παναγιά.
Αν αρνηθείτε τη θρησκεία σας, να σας δώσουν χρήματα, μα και δουλειά. Όλα είναι σχεδιασμένα πριν από πολλά χρονικά και έφτασε πλέον ο καιρός που πρέπει να γίνουν τα γεγονότα αυτά. Έτσι τα σχεδιάζουν οι δυνατοί της γης και σχεδιάζουν για όλη τη γη και για τη χώρα την Ελληνική. 
Εσείς όμως δεν θα είχατε πάθει καμία ζημιά, εάν ήσασταν στον αληθινό Θεό σας κοντά. Τον διώξατε απ’ τη ζωή σας και πορευτήκατε με το σατανά. Με το χρήμα για Θεό σας και την ηδονή και αμαρτία για οδηγό σας.
Η αθεΐα είναι πρώτη στα στατιστικά στοιχεία, στην χώρα αυτή που ήταν αγία. Πόσο αίμα μαρτύρων δεν χύθηκε στα χώματα τα Ελληνικά; Πόσο αίμα ηρώων δεν χύθηκε στα χώματα αυτά;
Και εσείς αντί να είσθε υπερήφανοι, αλλά και ευλαβείς και να τιμάτε αυτόν τον θησαυρό που σας έστειλε ο Θεός, καταπατήσατε, απορρίψατε, χλευάζετε κάθε άγιο και ιερό. Βγάλατε από τη σημαία τον ιερό σταυρό. Βγάλατε από τα σπίτια σας το καντήλι και τον Θεό. Βάλατε στη θέση αυτή αγάλματα με ειδωλολατρική αμφίεση. 
Πόσοι άνθρωποι εκκλησιάζονται τις Κυριακές; Μία χούφτα δυστυχώς… Πού είναι οι άλλοι; Κοιμούνται και δεν θέλουν να ξέρουν τον Θεό. Του κλείνουν την πόρτα συνεχώς.
Πού είναι η γιαγιά να δώσει τα φώτα τα πνευματικά στα εγγόνια της και στα παιδιά; Δεν γνωρίζει και αυτή πλέον τον Θεό. Τον ξέχασε πριν από χρόνια πολλά και έγινε μοντέρνα γιαγιά˙ έβαλε το παντελόνι και ντύνεται μοντέρνα πια. Πώς ν’ ασχοληθεί με πράγματα αναχρονιστικά;
Η χώρα σας κρατά τα πρωτεία σε πορνεία, μοιχεία και μαγεία! 
Πόσο πονώ παιδιά μου αγαπητά!
Έχει οργισθεί ο Υιός μου πολύ και θέλει πλέον ν’ αποδώσει δικαιοσύνη Θεϊκή. Να λάβει ο καθείς την δική του αμοιβή. Ήρθε αυτός ο καιρός που ο κάθε άνθρωπος θα πληρωθεί, σύμφωνα με τα έργα του πράττει σ’ αυτήν την ζωή. Εάν αδίκησε, θα αδικηθεί, αν όμως μετανόησε θα συγχωρεθεί. Ήρθε ο καιρός που ο Ιησούς Χριστός θα αποδώσει δικαιοσύνη σε κάθε χώρα της γης. Όποια χώρα καταπατήθηκε από εχθρό, τώρα θα ενισχυθεί και θα ελευθερωθεί, ενώ η χώρα που καταπάτησε θ’ αποδεκατιστεί. Η ήρα από το σιτάρι θα καθαριστεί. 
Ήρθε ο καιρός και στην χώρα την Ελληνική ο λαός να σκύψει ταπεινά την κεφαλή και να ακολουθήσει σωστά την κάθε εντολή.
Το Ευαγγέλιο σε κάθε σπίτι να μπει, να διαβαστεί και να εφαρμοστεί. 
Καλά μου παιδιά, σας ενημερώνω η μάνα Παναγιά, για να σας δώσω παρηγοριά, αλλά και να σας πω, ότι όποιος ακολουθεί και αγαπά τον Χριστό, δεν θα πάθει κανένα κακό. Φόβο, να μην έχει στο ψυχικό. Όλα τα φροντίζει ο Χριστός. Να έχετε πίστη δυνατή, υπομονή, ελεημοσύνη και προσευχή. Αυτά θα σώσουν τη χώρα σας από τα δεσμά. 
Θα φτάσετε σε κατάσταση δύσκολη πολύ, στο χείλος του γκρεμού δηλαδή. Όταν όμως συνετιστείτε, μετανοήσετε, ταπεινωθείτε και τον Ιησού Χριστό αναζητήσετε, και βρείτε, τότε όλα θ’ αλλάξουν ξαφνικά. Χωρίς, να είναι στα σχέδια των δυνατών της γης,  γιατί είναι σχέδιο του Ποιητή της γης, του Ιησού Χριστού, την χώρα αυτή, την Ελληνική, να την κάνει μεγάλη και τρανή. Γιατί την αγαπάει πολύ!
Θέλει όμως πρώτα να σκύψετε όλοι την κεφαλή, να γυρίσετε στην Ορθοδοξία σας και ν’ αγαπήσετε την πατρίδα σας. 
Τότε θα κάνει ένδοξη την χώρα αυτή, και θα βάλει κυβερνήτη δικό του παιδί, χριστιανό, ν’ αναλάβει να κυβερνήσει τον λαό τον Ελληνικό. 
Θα πάρετε πίσω κάθε έδαφος Ελληνικό, που καταπατήθηκε χρόνια πριν από εχθρό. 
Όλα αυτά και άλλα πολλά, θα γίνουν σε  λίγα χρονικά˙ όμως πριν απ’ αυτά, να αγωνιστείτε σκληρά, να κρατήσετε την πίστη σας, τα ήθη και έθιμά σας και να ξαναφτιάξετε την οικογένειά σας. Χριστιανικά να μεγαλώνετε τα παιδιά σας. Όχι με πορνεία, αλλά με εγκράτεια και με νηστεία. 
Γονείς, έχετε μεγάλη ευθύνη για τα παιδιά σας, εάν δεν ακολουθήσουν τις εντολές του Θεού, εάν από μικρά στερήθηκαν τα λόγια από εσάς τα Θεϊκά. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. 
Δείξτε μετάνοια και να προσεύχεστε δυνατά. Να έχετε ελπίδα και πίστη στο Θεό και όλα τα αλλάζει Αυτός. Αρκεί να δει από εσάς μετάνοια και συντριβή καρδιάς. Έτσι η προσευχή σας θα πληροφορεί τις καρδιές των παιδιών σας και σιγά – σιγά θ’ αλλάζουν πορεία αυτά και θα έρχονται στον Θεό κοντά.
Σας δίνω την ευχή μου παιδιά μου αγαπητά και να ξέρετε ότι είμαι πάντα σε σας κοντά και στην Ελλάδα ειδικά. Την αγαπάμε πολύ την χώρα αυτή, και όλοι οι άγιοι μεσιτεύουν συνεχώς, στον δικό μου Υιό, και γι’ αυτό δεν σας αφήνουμε, είμαστε πάντα στο δικό σας πλευρό. Ό,τι γίνεται και επιτρέπεται, είναι για το δικό σας καλό, για τον δικό σας γυρισμό στον Θεό! 
Σας αγαπώ πολύ. Αμήν!

Προφητεία γ. Παϊσίου: Τα Σκόπια θα διαλυθούν.. 

 

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο Αγιορείτης μοναχός παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικό είναι κάποτε να καταρρεύσει.

Έλεγε μάλιστα περιπαικτικά στους ανήσυχους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με περισσή αγωνία, και τα εξής εύθυμα σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και τις ενδόμυχες επιδιώξεις τους:
«Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλα γίνεται τσολιάς»;
Μια φορά μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας. Ήταν όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της ελληνικότατης αυτής περιοχής και τότε ο Γέροντας είπε τα εξής:
«Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Φως φανάρι είναι! Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν. Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει»!
Λυπάμαι τους καημένους τους Σκοπιανούς που οι «μεγάλοι τυχοδιώκτες» εδώ και δεκαετίες τους εμπαίζουν και τους χρησιμοποιούν για τις δικές τους επιδιώξεις, αλλά πιότερο λυπάμαι τους νεοραγιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μέσα στην πλάνη μακριά από την Αλήθεια.
Είδαμε τα υπερβολικά χιόνια που έπεσαν φέτος στην Ελλάδα και όχι μόνο,αλλά έρχεται και νεό κύμα κακοκαιρίας το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και το κόκκινο φεγγάρι που θα συμβεί τη νύχτα 20 προς 21 Ιανουαρίου 2019 υπενθυμίζουμε τι είχε πει ο Γέροντας 

Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Μετὰ τὸ κόκκινο φεγγάρι ἀρχίζουν ὅλα... Εἶναι γραμμένο ὅτι ἀλλόθρησκοι θὰ εἰσβάλλουν σὲ νησί. Ἂς ἀνοίξουν τοὺς ὀφθαλμοὺς τους οἱ ἰθύνοντες γιατί θὰ χυθεῖ αἷμα ἀθώων ἀνθρώπων. 

 Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς.

 Ὅλοι θὰ τὸ δοῦνε. Θὰ φανεῖ στὸν ὁρίζοντα. Ὡς βασιλεύει ὁ ἥλιος, οὕτως βασιλεύσει κι αὐτό. Μὴν ἀπορήσετε ὅταν τὸ δεῖτε. Θὰ φανεῖ στὸν ὁρίζοντα ὅλοι θὰ τὸ δοῦνε. Θὰ ἀνοίξουν πάλι οἱ καταρράκτες τοῦ οὐρανοῦ. Καὶ ἡ Σελήνη θὰ γίνει κόκκινη ὡς ἡ φλόγα (ματωμένο φεγγάρι). Τότε ἂς ἑτοιμάζονται οἱ ἰθύνοντες, ὅλοι δηλαδὴ αὐτοὶ ποὺ φέρουν τὴν εὐθύνη. Γιατί εἶναι γραμμένο ὅτι τότε οἱ ἀλλόθρησκοι θὰ εἰσβάλλουν εἰς νῆσον. Ἂς ἀγρυπνοῦν τὰ ὦτα καὶ οἱ ὀφθαλμοὶ τῶν ἰθυνόντων γιατί θέλει χυθεῖ αἷμα ἀθώων ἀνθρώπων. Λέγω γιὰ μία ἀκόμη φορά ὅτι θὰ χυθεῖ αἷμα ἀθώων ἀνθρώπων. Δὲν θὰ γίνει μόνο τοῦτο ἀλλὰ τότε θὰ ἀνοίξει ὁ Θεὸς τοὺς οὐρανοὺς καὶ θὰ βρέξει καταρρακτωδῶς. Ἀκόμη καὶ πάγοι θὰ πέφτουν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ. Μὴ σᾶς φαίνονται
παράξενα καὶ ἀκραῖα αὐτά. Θὰ συμβοῦν. Θὰ ἀνοίξουν οἱ καταρράκτες τοῦ οὐρανοῦ καὶ θὰ πέφτει χιόνι μὲ τὴ μορφὴ καταιγίδας, ὄχι φυσιολογικὸ χιόνι . Κι αὐτὸ γιατί πάντες διάγουν πρὸς τὸν Θεὸν κακῶς καὶ διεστραμμένως. Θὰ ἀνοίξουν πάλι οἱ καταρράκτες τοῦ οὐρανοῦ. Ἄνθρωπος τὶς μὴν ἐξετάζετε ποῦ, θὰ νεκρωθεῖ ὑπὸ ἀνόμων ἀλλὰ θὰ ἀναστηθῆ. Γιὰ ὅσους θέλουν νὰ σωθοῦν θὰ πρέπει νὰ ἐκλείψει παντελῶς ἡ μνησικακία, ὁ φθόνος, τὸ ἔγκλημα. Ἐγκληματοῦν οἱ ἄνθρωποι λησμονώντας ὅτι οὐδὲν κρύπτεται ὑπὸ τοῦ Θεοῦ, ὁ ὁποῖος τὰ πάντα ὁρᾶ (βλέπει).
Τὸ λόγο αὐτὸ θύμισε ἡ Καλλιόπη στὴν πνευματικὴ ὁμήγυρη παιδιῶν τοῦ γέροντα ποὺ συνεχίζει νὰ συγκεντρώνεται, ὅπως εἶχε ὑποδείξει ὁ γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης μία φορὰ τὴν ἑβδομάδα, ἐξ ἀφορμῆς τῆς πρόσφατης τραγωδίας στὸ Μάτι καὶ τὴν Κινέττα τῆς Ἀττικῆς. Ἡ ἴδια ὑπενθύμισε τὰ λόγια τοῦ γέροντα ὅτι ὅταν ἀπουσιάσει ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ τότε ὁ ἄνθρωπος δέχεται μεγάλα χτυπήματα καὶ σκληρὲς δοκιμασίες, γιατί δροῦν ἀνεξέλεγκτα τά δαιμόνια. Τόνισε δὲ τὴν ἀνάγκη μεγαλύτερης νηστείας καὶ προσευχῆς, οἱ ὁποῖες λειτουργοῦν ὡς ἀποτρεπτικὰ ὄπλα καὶ θωρακίζουν τὸν ἄνθρωπο.

Διαβάζουμε στις Ισραηλινές εφημερίδες ότι γίνονται μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα από το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ προς τα ιεροσόλυμα για να υποδεχτούν το Μεσσία τους(Αντίχριστο)έχουν διορίσει Αρχιερέα για την τελετή εγκαθίδρυσής του,αλλά κάνουν και έρανο για το χρυσό βασιλικό στέμμα που θα φορέσει.Παρακάτω ο Άγιος Πα'΄ι'σιος περιγράφει τι θα συμβεί:

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ: «Θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα. Δεν θα προλάβουν» 

 Διαβάστε, λοιπόν, τι λέει ο γέροντας για τις σημερινές δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε
πνευματικά. Καλόν όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν… Τώρα δεν πάμε να υπερασπισθούμε την Πατρίδα ή να αγωνισθούμε, για να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας… ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μια ιδεολογία. Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο… Πάντως, θα δούμε φοβερά πράγματα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Αποκ. ΚΒ΄ 11). Νοιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι, και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή-Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό».


«Θα συμβούν γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία, που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά-σιγά, αρκετά αρχίζουν και βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από τόσα χρόνια. Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση. Η παλαβωμάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθη ο ‘’υιός της απωλείας’’ (Β΄ Θεσσ. Β΄ 3). Θα γίνη τρελλοκομείο […]. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούριο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνον, που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα (γρήγορα). Οικουμενισμός, κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων […]. Θα γίνη μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώση. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη: ‘’Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδδας, εγώ είμαι ο Χριστός, που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός, που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων’’. Πέντε ‘’εγώ’’ θα έχει… Ο Αντίχριστος θα είναι ο αναμενόμενος, κατά κάποιον τρόπον, ενσαρκωμένος διάβολος, που θα παρουσιασθή στον ισραηλιτικό λαό ως Μεσσίας και θα πλανήση τον κόσμον. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μη συμβαίνη τίποτε. Γι’ αυτό λέγει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί (Ματθ. ΚΔ΄ 24 και Μάρκ. ΙΓ΄ 22)»…

 «Εμείς σαν Έλληνες δεν κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς που θα κάνει ο Θεός τώρα κάτι, γιατί αλλιώς με μας χωριό δεν γίνεται. Θα τα βολέψει ο Θεός τα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να εργασθεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια. Πολλοί Άγιοι θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας, γιατί θα τους δίνονταν η ευκαιρία να αγωνιστούν πολύ. Και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας για να αγωνιστούν κι αυτοί. Εμείς δυστυχώς μένουμε έτσι».


Πηγές τα βιβλία των :Πρεσβύτερου Διονυσίου Τάτση «Ο γέροντας Παΐσιος» και του Δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου «Γέρων Παΐσιος. 

Oσον αφορά το διχασμό που αναφέρουν οι πολιτικοί στη Βουλή να τι αναφέρει ο Γέρων Ιωσήφ   ο Βατοπαιδινός.

Ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, για τον εμφύλιο που έζησε και τον εμφύλιο και τον διωγμό που έρχονται.

Ο Γέροντας μας ανέφερε μία προσωπική εμπειρία του κατά την περίοδο του ανταρτοπόλεμου,όταν μία φορά εκτελώντας την υπακοή του,βρέθηκε στη Δάφνη να πάρει ένα δέμα: "Έρχονται αντάρτες στο Άγιον Όρος,στις Καρυές,στην Ξηροποτάμου και στη Δάφνη.

Και βγήκαμε στο βουνό και καθόμασταν κάτω από τους τσίγγους,σ'ένα παλιό χοιροστάσιο εκεί στη Δάφνη κι έβρεχε όλη την νύχτα.
Ηταν χειμώνας.Να φοβάσαι και να μην μπορείς να κουνηθείς,γιατί οι αντάρτες από κάτω θα σου ρίξουν.
Ε,περάσαμε τέτοιες ημέρες που είχε χαθεί η ειρήνη και δεν βρισκόταν στους ανθρώπους.
Έχοντας αυτή την εμπειρία,ο Γέροντας αναφερόταν συχνά στο ενδεχόμενο διωγμού,είτε λόγω πολέμου,είτε λόγω της Ορθοδόξου πίστεώς μας,συνιστώντας ότι πρέπει τώρα στην περίοδο της ειρήνης να αγωνιζόμαστε  για να έχουμε ενοικούσα την Θεία Χάρη για να υπάρχουν αποθέματα την περίοδο εκείνη.
"Πρόσεχε οι ημέρες είναι δύσκολες .Πρέπει να προκόψουμε.Ποιός ξέρει,θα έχουμε και άλλες ημέρες ειρηνικές;"
Εγώ έζησα κατά τις ημέρες της ταραχής.Γι αυτό το λέω,επειδή γνωρίζω τι ήταν.
Κατά την περίοδο του ανταρτοπόλεμου στην Ελλάδα πραγματικά δεν ήξερες τι θα σου ξημέρωνε.
Θα είμαστε άραγε και αύριο στη ζωή;
Και το πρωί άραγε θα φτάσουμε το βράδυ;
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ
ΑΡΧΙΜ.ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.
Eπειδή έρχεται η νέα βιομετρική ταυτότητα φέτος,μη νομίζουμε ότι το μόνο δεινό αφορά τη Μακεδονία αλλά έρχεται και συνέχεια:
 Γιὰ τὶς ἐξελίξεις στὸ ἄμεσο μέλλον ποὺ ἀφοροῦν τὴν Ἑλλάδα:
 - Κάποια ἡγουμένη μεγάλου μοναστηριοῦ τῆς Μακεδονίας μοῦ μετέφερε τὰ ἑξῆς:
α) Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις,     θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα,   θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»     
            Μᾶς ἔκανε πολλὴ ἐντύπωση ἐκεῖνο πού εἶπε γιά τό Κ.Κ.Ε. καὶ γελάσαμε, θυμᾶμαι. Εἶπε, ἐπίσης, ὅτι ἐμεῖς θὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι.  Και  ακολουθούν  τα  γεγονότα.
Ἐπίσης, κάποιαν ἄλλη φορά, εἶχε πεῖ: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ψάχνεις νὰ βρεῖς ἄπιστο καὶ δὲ θὰ βρίσκεις. Ἀλλά, γιὰ νὰ φτάσουμε σ᾽ αὐτὸ τὸ σημεῖο, θὰ ἔχουν προηγηθεῖ φοβερὰ πράγματα.»
 (βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», 6η Ἔκδοση, σελ.396-453, γιὰ τὰ ἐθνικὰ θέματα).
β) 19-6-1983 (Κυριακὴ τοῦ Μεγάλου Παϊσίου)
 ……….
 ……….
 ……….
Πολλοὶ ἅγιοι θὰ ἤθελαν νὰ ζήσουν στὴν ἐποχή μας καὶ νὰ κάνουν τὸν ἀγώνα μας.
Θὰ κανονίσει ὁ Χριστὸς τὶς ὑποθέσεις τοῦ ῎Εθνους. Ἂν ἔμενε σ᾽ ἐμᾶς αὐτὴ ἡ δουλειά, τὸ τινάζαμε στὸν ἀέρα τὸ ῎Εθνος.Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο για την μακεδονια
-  Τί θὰ γίνει μὲ τὴ σημερινὴ κατάσταση;
Μὴν ἀνησυχεῖτε. Πολλὰ διατάγματα δὲ θὰ προλάβουν κὰν νὰ δακτυλογραφηθοῦν.
- Μὲ τὸ Γένος μας τί θὰ γίνει;Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο για την μακεδονια
Τὸ Γένος μας θὰ μεγαλώσει, ἂν καὶ οἱ ὑποτιθέμενοι φίλοι μας θὰ ἤθελαν νὰ τὸ τσαλακώσουν καὶ θὰ τοὺς ἦταν πολὺ εὐχάριστο. Ἀλλὰ ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει. Ἡ Τουρκία θὰ καταστραφεῖ. Ἔρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θὰ μᾶς ἀγγίξει, ἀλλὰ δὲ θὰ μᾶς καταστρέψει.
Μετὰ ἀπ’ αὐτὴ τὴν μπόρα, θὰ ἐπέμβει ἡ Χάρη τοῦ Χριστοῦ. Ὅλοι ἀνεξαιρέτως θὰ πιστέψουν. Δὲ θὰ ὑπάρχει οὔτε ἕνας ἄνθρωπος ἄπιστος. Ὡστόσο, δὲ θὰ ἔχουν τὸ μισθὸ τῶν σημερινῶν Χριστιανῶν. Μὴν τὰ λέτε αὐτὰ στοὺς κοσμικούς, γιατὶ θὰ τὸ ρίξουν ἔξω.
- Ὑπάρχουν, πάτερ, πιστοὶ στὶς μέρες μας;
Ὑπάρχει μιὰ μερίδα Χριστιανῶν, ὅπου ὁ Θεός ἀναπαύεται.
(Μαρτυρία ἀπὸ τὸ Β´ -ὑπὸ ἔκδοση- τόμο τοῦ βιβλίου «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»)
γ) Οἱ ἐξελίξεις θὰ ἔχουν δύο φάσεις. Στὸ τέλος τῆς πρώτης φάσης Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο για την μακεδονια στις 6 ΙουνιουΑποτέλεσμα εικόνας για νεα βιομετρικη ταυτοτητα…………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………
Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος, δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.»   
ε) Μετὰ τὴν ὁλοκλήρωση τῆς πρώτης φάσης, θὰ ἀκολουθήσει ἡ δεύτερη. Τότε εἶναι ποὺ θὰ ἐπέμβουν οἱ Ρώσοι (ἡ Ξανθὴ Φυλή, ὅπως ἔχουν ἀποκληθεῖ) καὶ θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος, στὸ τέλος τοῦ ὁποίου θὰ μᾶς παραχωρηθεῖ ἡ Πόλη, ὅπως τόσο ξεκάθαρα καὶ κατ᾽ ἐπανάληψη τόνιζε ὁ Γέροντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου