Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Έφτασε στην Σύρο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.


Έφτασε στην Σύρο το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης Εκκλησίας, αφίχθη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με το πρωινό πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στη συνέχεια κατάλυσε στην Ερμούπολη και συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο «Ερμής» στο οποίο θα διαμείνει σήμερα, ενώ αύριο το πρωί θα τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων.
Ειδικά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από άνδρες της ασφάλειας, της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή όπου έχει καταλύσει ο κ. Ιερώνυμος, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος, το μεσημέρι γευμάτισε σε εστιατόριο του Φοίνικα.
Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου πρόκειται να έρθουν στην Σύρο για τον ίδιο σκοπό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρνες Κουίκ.
Η άφιξή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναμένεται λίγο πριν τις 10 το πρωί, με στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού.
Όπως γράφτηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων στην  Σύρο θα καλυφθούν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, συνεργείο της οποίος βρίσκονται ήδη στο νησί.
cyclades24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου