Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Έδωσε κατάθεση και ο Μητροπολίτης Λεμεσού στους ανακριτές του ΤΑΕ για τον εσπερινό της Τρίτης.

 Στη Μητρόπολη κλιμάκιο του ΤΑΕ Λεμεσού για καταθέσεις – Μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Λεμεσού να τελέσει εσπερινό την Τρίτη πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα.

Συνεχίζει το ΤΑΕ Λεμεσού τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την απόφαση του του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου να μεταφέρει την ώρα έναρξης του εσπερινού την Τρίτη για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 16:00 αντί στις 18:00.
Η Μητρόπολη καλούσε τους πιστούς να δώσουν το παρών τους στους Ναούς εάν το επιθυμούν για την τέλεση της Ακολουθίας. Υπενθυμίζεται ότι η ακολουθία έλαβε χώρα στις 16:00 ενώ το σχετικό διάταγμα που προνοεί απαγόρευση μετακινήσεων που περιλαμβάνει και τους χώρους λατρείας τέθηκε σε ισχύ στις 18:00.
Το θέμα έφερε στο φως η τηλεόραση του SIGMA, με την αναφορά ότι εντός του ναού βρίσκονταν δεκάδες πιστοί εν μέσω της πανδημίας.
Η Αστυνομία διερευνά ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν παρακοή του περί λοιμοκάθαρσης νόμου. Ήδη έχει ληφθεί αριθμός καταθέσεων από ιερείς, ψάλτες και επιτρόπους ενώ κλιμάκιο του ΤΑΕ Λεμεσού έχει μεταβεί στη Μητρόπολη Λεμεσού για επιπλέον καταθέσεις, μεταξύ αυτών και από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Αθανάσιο, ο οποίος έδωσε κατάθεση το πρωί.
Ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται να μελετήσει τον φάκελο της υπόθεσης και να δώσει οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου