Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας» από εκπροσώπους των Παπικών, των Ουνιτών, του Φαναρίου και των Ορθόδοξων Σχισματικών.

 

Οικουμενιστική «προσευχή ενότητας». Φωτογραφία: ugcc.ua

Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας» από εκπροσώπους των καθολικών, των ουνιτών, του Φαναρίου και των ορθόδοξων σχισματικών

Ελένα Γιούφερεβα

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας και ο έξαρχος του Φαναρίου αναφέρθηκαν στην επιθυμία τους για ενότητα.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας, στις 20 Ιανουαρίου του 2023, στο ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Κίεβο (Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας) πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας (ΟΕΚΕ), του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (ΡΚΕ) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (ΟΕΟ).

Την «προσευχή ενότητας» την οργάνωσε η επιτροπή της ΟΕΚΕ που είναι αρμόδια για διαθρησκευτικές και διαομολογιακές σχέσεις.

Στην οικουμενιστική προσευχή προΐστατο ο επικεφαλής της ΟΕΚΕ Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ. Επίσης, σε αυτήν συμμετείχαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ουκρανία Βισβάλντας Κουλμπόκας (ΡΚΕ), ο έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο Μιχαήλ Ανίσενκο, οι εκπρόσωποι της ΟΕΟ και προτεστάντες. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας εκφωνούνταν δεήσεις «υπέρ της ειλικρινούς ενότητας του λαού μας».

Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι «η αρχιερατική προσευχή εκφράζει τη βαθύτατη επιθυμία του Θεού για την ενότητα ανάμεσα στους μαθητές».

Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη δήλωσε ότι «όλες οι χριστιανικές ομολογίες καταβάλλουν προσπάθειες ώστε με όλα τα δυνατά μέσα να επιτευχθεί η προσέγγιση προς την ποθούμενη ενότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να διακηρύσσουμε την επιθυμία μας για την ενότητα. Αυτήν ακριβώς την ενότητα, για την οποία προσευχόταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός».

Ελένα Γιούφερεβα

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ruΑναστασία Νταβίντοβα

aktines.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου