Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Το παπούτσι του Αγίου Σπυρίδωνα του Trimifuntsky θα εμφανιστεί στον Καθεδρικό Ναό της Ανάστασης στη Vologda.


    Φωτογραφία: MK in Vologda.

Το ιερό θα παραδοθεί στο ναό στις 14 Ιουλίου, την ημέρα όλων των αγίων που έλαμψαν στη ρωσική γη. Αυτό το σημαντικό δώρο για όλους τους πιστούς θα παραδοθεί στον αναπληρωτή Κυβερνήτη Georgy Filimonov. Προς τιμήν της εορτής και της ανακάλυψης ενός σπάνιου ορθόδοξου λειψάνου, στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική πομπή, παραδοσιακή για τους κατοίκους της Βόλογκντα.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης Denis Alekseev έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ενός τόσο σημαντικού λειψάνου για τους πιστούς στο έδαφος της Vologda. Η έκκλησή του προς τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο επηρέασε την απόφαση να σταλεί το παπούτσι ενός από τους πιο σεβαστούς αγίους - του Σπυρίδωνα του Τριμιφούντσκι - στην περιοχή Vologda.

Ας σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη των άφθαρτων λειψάνων του αγίου, που φυλάσσονται στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας, γίνεται δύο φορές το χρόνο -πριν το Πάσχα και την παραμονή της ημέρας μνήμης του αγίου. Σύμφωνα με την παράδοση, ένα παπούτσι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διανέμεται σε όλο τον κόσμο, ενώ ένα ολόκληρο στέλνεται σε ορθόδοξα μοναστήρια και εκκλησίες. Αλλάζουν τα παπούτσια του αγίου γιατί μετά από ένα χρόνο τα βελούδινα παπούτσια του δείχνουν φθαρμένα. Οι Έλληνες κληρικοί το θεωρούν αυτό ως ειδική βοήθεια του αγίου: ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και βοηθά στην προσευχητική μεσιτεία ενώπιον του Θεού.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου