Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

«Τώρα θα αρχίσουν μεγάλοι πόλεμοι»: με ​​την κλοπή του θρυλικού σπαθιού Durandal, η πρόβλεψη των αρχαίων μοναχών γίνεται πραγματικότητα.

Στη Γαλλία, το μαγικό ξίφος του ιππότη Roland εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Αυτή η είδηση ​​είναι παρόμοια με κάποιο είδος θρύλου: στη μικρή πόλη Rocamadour, ένα ασυνήθιστο λείψανο φυλάσσονταν για 1300 χρόνια και τώρα έχει κλαπεί από άγνωστους.

   φωτογραφία: Shutterstock/Fotodom.ru

Το σπαθί Durandal είναι το ίδιο από το "Song of Roland" και περιβάλλεται από πολλούς θρύλους. Πιστεύεται ότι ο Καρλομάγνος έλαβε το ξίφος από έναν άγγελο και το έδωσε στον πιστό του ιππότη. Κατά τη διάρκεια της μάχης στο φαράγγι Roncesvalles, ένας ετοιμοθάνατος ιππότης πέταξε το σπαθί του στον αέρα για να μην το πάρουν οι εχθροί του και αυτό έπεσε σε έναν βράχο.

Έτσι έμεινε στον βράχο - αλυσοδεμένος με σιδερένια αλυσίδα, σε ύψος 10 μέτρων. Πώς και ποιος μπόρεσε να τον βγάλει από τον βράχο και να τον παρασύρει απαρατήρητος ερευνά τώρα η γαλλική αστυνομία. Και το πιο σημαντικό - γιατί;

Οι απλοί κάτοικοι δεν ανησυχούν μόνο για την εξαφάνιση της κρατικής περιουσίας και το κύριο αξιοθέατο του Rocamadour, αλλά και για το γεγονός ότι η κλοπή μιας λεπίδας είναι πολύ κακό σημάδι.

, φωτογραφία: Shutterstock/Fotodom.ru📷Sword Durandal

Ο ιστορικός και συγγραφέας Renzo Baschera αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην αναζήτηση και την αποκρυπτογράφηση αρχαίων χειρογράφων από μοναστήρια. Και σε ένα από αυτά βρήκε λέξεις που του έκαναν τόσο μεγάλη εντύπωση που έγραψε ακόμη και ένα ξεχωριστό έργο αφιερωμένο στην προφητεία των μοναχών.

«Την καταραμένη νύχτα θα αφαιρεθεί το άγιο σπαθί, θα αρχίσουν μεγάλοι πόλεμοι. Χρυσά είδωλα θα πεταχτούν στη σκόνη με το αίμα των πλουσίων. Θα πλύνουν τις σκάλες με το αίμα των ζητιάνων. Μια αγέλη λύκων θα ελέγχεται από τρία τσακάλια από τη γη πέρα ​​από τα ποτάμια».

Εν τω μεταξύ, ο Durandal δεν κλάπηκε χθες - τα μέσα ενημέρωσης μόλις το ανέφεραν αργότερα. Το ξίφος ανακαλύφθηκε αγνοούμενο στις 22 Ιουνίου, αμέσως μετά το θερινό ηλιοστάσιο. Και η πιο σύντομη νύχτα του χρόνου, γεμάτη παγανιστικές τελετουργίες, ονομαζόταν καταραμένη στον Χριστιανισμό για πολύ καιρό. Λοιπόν, αυτό δεν ήταν το γεγονός για το οποίο έγραψαν οι αρχαίοι μοναχοί;

Η μόνη παρηγοριά είναι ότι μετά τους πολέμους εξακολουθούσαν να προβλέπουν έναν «νέο κόσμο». «Τότε όλα θα αλλάξουν… Θα υπάρξουν νέα βουνά και ποτάμια. Νέα φυτά και πέτρες. Ο Άγγελος του Κυρίου θα ενσταλάξει την πνοή της ζωής. Η γη θα είναι σαν ξεφλουδισμένος καρπός. Πολλά ποτάμια και θάλασσες θα εξαφανιστούν, νέα ποτάμια και θάλασσες θα σηκωθούν από τη γη», ανέφερε ο Basher τα τελευταία λόγια της προφητείας.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου