Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Η Ρωσία ξανά στις προφητείες της Βίβλου: 1988 - 2030.


Η ατμομηχανή μας πετά μπροστά...

Όπως υποσχέθηκα, επαναλαμβάνω για τους νέους αναγνώστες και συνδρομητές του

Ανοιχτού Σεμιναρίου τη σειρά που μοιράστηκα πριν από αρκετά χρόνια. Δεν θα κάνω καμία αλλαγή, αλλά, φυσικά, θα βγάλουμε κάποια νέα συμπεράσματα. Γιατί αυτά για τα οποία έγραψα τότε (και στην πραγματικότητα τη δεκαετία του 1990) και για το μέλλον ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τώρα; Τώρα θα δούμε τον προφητικό Λόγο του Θεού σε όλο του το μεγαλείο!

Ρωσία: The Catcher in the Rye...

Θα ήθελα να προτείνω ότι η Αγία Γραφή περιέχει προφητική καθοδήγηση, χρόνο με το χρόνο, για τη ζωή της Ρωσίας την περίοδο 1988-2030. Θα μοιραστώ με τους αναγνώστες μου τα γεγονότα και τις «συμπτώσεις» που ανακάλυψα ερευνώντας μια από τις πιο εκπληκτικές προφητείες της Βίβλου: την προφητεία « σαράντα χρόνια ερήμου ».

Πράγματι, έγραψα αυτή τη μικρή μου μελέτη πριν από αρκετά χρόνια, αλλά ακόμα δεν τόλμησα να τη μοιραστώ - κάτι έμεινε και μένει ημιτελές σε αυτήν, ακατανόητο και ανείπωτο από μένα. Αλλά κάθε χρόνο, κοιτάζοντας τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν, σκεφτόμουν: «Έτσι είναι! Αυτό σημαίνει λοιπόν! Πρέπει να μοιραστούμε». Αλλά, και πάλι, δεν υπήρχε αρκετό κουράγιο ή χρόνος. Αλλά μετά, το αποφάσισα. Θα είναι πιο διασκεδαστικό αν δεν είμαι μόνος, αλλά με τους συναδέλφους μου αναγνώστες τρέχω αυτόν τον εκπληκτικό προφητικό μαραθώνιο - καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας, τα πιο εκπληκτικά, τραγικά, όλων των ειδών τα χρόνια μας.

Σας προειδοποιώ αμέσως ότι σε αυτό το πρώτο άρθρο αυτής της σειράς δεν θα δώσω ένα είδος «tablet» που λέει, χρόνο με το χρόνο, τι συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί. Θα το κάνω, ελπίζω να το κάνω, στο τέλος αυτής της σειράς. Σε αυτό το άρθρο θα δείξω τι θα κάνω για να είναι ανοιχτό ολόκληρο το "παιχνίδι" μου και ώστε αργότερα να μην επιστρέψω σε αυτό το θέμα, αλλά να πάω συγκεκριμένα ανά γεγονότα - χρόνο με τον χρόνο .

Όπως υποσχέθηκα, επαναλαμβάνω για τους νέους αναγνώστες και συνδρομητές του Ανοιχτού Σεμιναρίου τον κύκλο που μοιράστηκα πριν από αρκετά χρόνια.-3

Σας προσκαλώ λοιπόν - να περάσουμε ξανά, να διασχίσουμε τα καταπληκτικά χρόνια της ζωής μας, ξεκινώντας από το 1988 (θα εξηγήσω γιατί φέτος), μέχρι φέτος, μια καταπληκτική χρονιά, εκπληκτικά σημειωμένη σε αυτόν τον προφητικό χάρτη και όχι μόνο. Παρεμπιπτόντως, αν δεν υπήρχε αυτό το πραγματικά περίεργο σημάδι που σηματοδοτεί φέτος, αν δεν υπήρχε μια άλλη περίεργη «σύμπτωση», μάλλον δεν θα είχα αποφασίσει να μοιραστώ τις σημειώσεις μου ακόμα.

Αυτή, φυσικά, είναι απλώς η γνώμη μου, η παρατήρησή μου, και δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις και τα συμφέροντα κανενός άλλου. Αυτό είναι μέρος του προφητικού μου Μαραθωνίου, που συμβαίνει εδώ και καιρό στο κανάλι Open Seminary. Αυτό το άρθρο δεν τρέχει μόνο του - μαζί με αυτό, προσπερνώντας και προσπερνώντας, αλλά δεκάδες και εκατοντάδες άλλα άρθρα τρέχουν εδώ στην ίδια προφητική διαδρομή. Αυτά είναι όλα τα άρθρα μου, όχι επανάληψη, ούτε έκφραση ιδεών κάποιου άλλου. Τριάντα χρόνια σπουδών, διδασκαλίας της Βίβλου και της προφητείας με βοηθούν και με εμποδίζουν εδώ. Βοηθάνε γιατί ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Παρεμβαίνουν, γιατί είμαι συνηθισμένος στη διδασκαλία, στην ακαδημαϊκή, συστηματική παρουσίαση - αλλά πρέπει να γράψω με τη μορφή ενός δημοφιλούς άρθρου. Αυτό δεν είναι εύκολο, και ελπίζω να με συγχωρήσετε - προσπαθώ να γράψω στην πιο καθολική και κατανοητή γλώσσα.

Όπως είχα υποσχεθεί, επαναλαμβάνω για τους νέους αναγνώστες και συνδρομητές του Ανοιχτού Σεμιναρίου τον κύκλο που μοιράστηκα πριν από αρκετά χρόνια.-4

Παρουσιάζω, λοιπόν, αν θέλετε, μια βιβλική προφητική πλάκα της χρονολογίας της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια. Δημοσιεύω το υλικό μου σε σημαντικά συντομευμένη μορφή - στο πρωτότυπο της έρευνάς μου (πάνω από 100 σελίδες) δίνω μια λεπτομερή ανάλυση όλων των γεγονότων που σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο «σταθμό» ή «έτος». Αλλά δεν θα σας επιβαρύνω με αυτό εδώ. Κοντεύω καθώς πάω. Σε πολλές φορές. Αυτό είναι ένα αφιέρωμα σε όσους από τους αναγνώστες μου θυμίζουν ότι γράφω εκτενώς. Και ακόμα δεν αποδεικνύεται πολύ σύντομο, συγγνώμη.

Η θέση μου, επαναλαμβάνω, είναι ότι στις Αγίες Γραφές υπάρχει μια συμβολική προφητική περιγραφή, χρόνο με τον χρόνο, της ζωής της Ρωσίας την περίοδο 1988-2030. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2030. Αλλά, εάν ο συλλογισμός μου είναι σωστός - σας το παρουσιάζω εδώ για να το λάβετε υπόψη σας - τότε μέχρι αυτή τη στιγμή η Ρωσία θα πρέπει να εισέλθει στο Όμορφο Μακριά - για το οποίο δεν είναι ακόμη καθόλου έτοιμη. Αλλά θα τα δοκιμάσω όλα με τη σειρά.

Οι ώρες και οι ημερομηνίες έχουν μεγάλη σημασία στις βιβλικές προφητείες και επαναλαμβάνονται σαν εκπληκτικά πρότυπα στην παγκόσμια ιστορία. Ίσως κάποια μέρα θα καταφέρω να γράψω ένα ενδιαφέρον ξεχωριστό άρθρο σχετικά με αυτό, αλλά σήμερα θέλω να προσπαθήσω να κάνω κάτι διαφορετικό - εντελώς νέο. Έχω γράψει επανειλημμένα ότι η Ρωσία έχει έναν σημαντικό, βασικό ρόλο να διαδραματίσει στην εκπλήρωση των βιβλικών προφητειών. Και αυτές οι προφητείες για τον Εφραίμ , ή για τους Βασιλιάδες από την Ανατολή του Ηλίου - στις οποίες έχω αφιερώσει δεκάδες άρθρα - υπάρχουν επίσης «συνοδευτικές» προφητείες.

Ο λαός του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του 40χρονου ταξιδιού του στην έρημο

Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε στον χάρτη της βιβλικής προφητείας και τι να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον. Υπάρχουν προφητικοί χάρτες στη Βίβλο με μεγάλη κλίμακα και άλλοι με μικρή κλίμακα. Οι τακτικοί μου αναγνώστες, φυσικά, με καταλαβαίνουν καλύτερα. Ελπίζω όμως να γίνεις και εσύ τακτικός αναγνώστης μου και να γίνουμε πραγματικά φίλοι.

Έτσι, η Ρωσία, όπως ο Νέος Ισραήλ, όπως οι προφητικοί Βασιλείς, από την ανατολή του ηλίου, περνά την ίδια έρημο διαδρομή με το Ισραήλ της αρχαιότητας - όταν βγήκε από την Αίγυπτο. Δεν θα εξηγήσω ούτε θα αποδείξω τίποτα εδώ, αν και θα μπορούσα να αφιερώσω πολλές σελίδες και άρθρα σε αυτές τις αναλογίες. Πιο συγκεκριμένα, το έγραψα, αλλά για λόγους συντομίας δεν θα το μοιραστώ. Αντίθετα, θέλω να κάνω κάτι άλλο. Θέλω, μαζί με εσάς, να περάσουμε, σε μια σύντομη ανασκόπηση, την ιστορία της περιπλάνησης της Ρωσίας στην έρημο.

Δεν επιβάλλω τις απόψεις μου σε κανέναν, αλλά πιστεύω ότι για κάθε χρόνο της ιστορίας μας, ξεκινώντας από το 1988, το έτος του εορτασμού της χιλιετίας του βαπτίσματος της Ρωσίας , και μέχρι τώρα, και για αρκετά χρόνια νωρίτερα, έχουν προφητικό προσανατολισμό στο χρόνο και στο χώρο. Αν θέλεις να του ρίξεις μια ματιά, σε προσκαλώ σε ένα ταξίδι. Τότε θα κρίνεις αν έχω δίκιο ή λάθος.

Ο Μωυσής και ο λαός στην έρημο μετά την αναχώρησή τους από την Αίγυπτο

Μιλώντας για την Έξοδο του λαού του Ισραήλ από την Αίγυπτο (που σηματοδοτεί μια νέα, αν και όχι πολύ ένδοξη, εποχή στην ιστορία αυτού του λαού), η Βίβλος σημειώνει με συνέπεια 42 στάσεις που έκαναν οι άνθρωποι στην έρημο. Πιο συγκεκριμένα, η Βίβλος μιλά για σαράντα σταθμούς στην έρημο, συν τους αρχικούς και τελικούς προορισμούς - συνολικά 42 «σταθμούς». Είναι ενδιαφέρον ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας μας και Μεσσίας του Ισραήλ, αντανακλούσε ήδη τη σημασία αυτού του αριθμού, αυτών των «σταθμών πίστης» με τη γενεαλογία Του. «Έτσι, όλες οι γενεές από τον Αβραάμ έως τον Δαβίδ είναι δεκατέσσερις γενεές. και από τον Δαβίδ μέχρι την εκτόπιση στη Βαβυλώνα, δεκατέσσερις γενιές. και από τη μετανάστευση στη Βαβυλώνα στον Χριστό υπάρχουν δεκατέσσερις γενεές». (Ματθαίος 1:17). Δηλαδή 42. Δεν είναι ατύχημα, ούτε τυχαίο. Ήδη από τη γενεαλογία Του, ο Ιησούς Χριστός, σαν να λέμε, βαδίζει το μονοπάτι μαζί με το λαό Του. Μόνο εκεί που πέφτουν οι άνθρωποι δεν πέφτει. Και σώζει αυτούς που εμπιστεύονται σ' Αυτόν.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη βάπτισή Του (πρώτο σημείο) ο Ιησούς πηγαίνει στην έρημο, όπου περνά 40 ημέρες. Και μετά, βγαίνει στους ανθρώπους και τους κάνει την επί του Όρους Ομιλία (Αγ. Ματθαίος) και τις Εντολές της Βασιλείας (μακαρισμούς). Αυτός είναι ο 42ος «σταθμός» ή κάτι τέτοιο. Αλλά εγώ, ως θεολόγος, μπορώ να μιλάω για αυτό ατελείωτα, οπότε στρέφομαι στη ζωή μας, στην ιστορία μας.

Επιτρέψτε μου να προσθέσω, τώρα, το έτος 2022, ότι πρόσφατα ανακάλυψα και συλλογίστηκα στο άρθρο Η Προφητεία του Ιώβ για το έτος 2025 και τον Λευκό Τσάρο . Ο Ιώβ, ο οποίος (ο χρισμένος) είναι επίσης πρωτότυπο του Ιησού Χριστού και του Λευκού Βασιλιά, κράτησε επίσης 42 σταθμούς στην έρημο. Στο πρώτο κεφάλαιο, πηγαίνει στην έρημο, και στο τελευταίο, 42ο κεφάλαιο, επιστρέφει με μια χώρα ευλογημένη από τον Θεό. Αλλά η αποκατάσταση του Ιώβ ως κυρίαρχου συνέβη ακόμη νωρίτερα. Και κάθε κεφάλαιο του Ιώβ μοιάζει με ένα στιγμιότυπο εσωτερικών γεγονότων, αγώνων, πειρασμών μιας κοινωνίας ανθρώπων στην έρημο.
Κοίτα, τι μεγάλο Μυστήριο είναι εδώ - για το οποίο θα πρέπει να μιλάμε για ώρες, αλλά θα είμαι εξαιρετικά σύντομος. Για αυτούς τους 42 σταθμούς στην έρημο, για 40 χρόνια περιπλάνησης (ο πρώτος σταθμός είναι η Αίγυπτος, ο τελευταίος, 42ος - η Γη της Επαγγελίας) ο λαός του Θεού αμάρτησε (όπως οι φίλοι του Ιώβ) σε κάθε σταθμό. Και ο Ιησούς Χριστός, πρώτα μέσω της γενεαλογίας Του σε 42 σταθμούς, μετά κατά τη διάρκεια πειρασμών στην έρημο (40 ημέρες) βάδισε συμβολικά τον ίδιο δρόμο - αλλά χωρίς αμαρτία! Καταλαβαίνεις; Με τον αναμάρτητο τρόπο Του, ο Ιησούς εξιλέωσε για τους αμαρτωλούς τρόπους μας. Συμπεριλαμβανομένων -ίσως και ιδιαίτερα- 42 σταθμών της Μεγάλης Ρωσικής Εξόδου. Εμείς, ο λαός του Θεού, κάναμε τρομερό χάος σε αυτούς τους σταθμούς, αμαρτήσαμε - και δεν έχουμε καμία ελπίδα, καμία αξία - για το Υποσχεμένο Ρωσικό Βασίλειο. Αλλά ο Ιησούς Χριστός, ο αναμάρτητος Υιός του Θεού, περπάτησε αυτό το μονοπάτι στην έρημο - για χάρη μας. Ώστε η αμαρτωλή και σκληρή Έξοδος μας να καθαριστεί από την αγιότητά Του και να μας οδηγήσει στη Βασιλεία της Επαγγελίας. (αυτό ήταν, επιστρέφω στην παλιά ανάρτηση)

Ο λαός μας ήταν κάποτε σε μια Διαθήκη με τον Θεό - βαφτίστηκε. Το 1988 , έχουν περάσει 1000 χρόνια από αυτό το γεγονός, και ο κόσμος το θυμήθηκε - ή το υπενθύμισε - αυτό. Και ξέρω ότι τώρα οι λάτρεις της σοβιετικής παιδικής ηλικίας θα μου επιτεθούν - μεταξύ των οποίων είμαι ο πρώτος - και θα πουν πόσο καλά ήταν στη Σοβιετική Ένωση (Αίγυπτος) και πόσο άσχημα έχει γίνει τώρα (στην έρημο). Σωστά! Αυτό είναι αλήθεια. Και με τον ίδιο τρόπο, και δικαίως, γενικά, είπαν οι Ισραηλινοί στην έρημο: πολλές, πολλές φορές!

Λατρεία του χρυσού μοσχαριού λίγο μετά την αναχώρηση από την Αίγυπτο

Τι άλλο να τους πω; Άλλωστε αυτή είναι η αλήθεια. Η Αίγυπτος, όπως και η ΕΣΣΔ, ήταν ένας εκπληκτικός πολιτισμός και οι άνθρωποι ζούσαν καλά εκεί, γενικά. Και ο Θεός τους πήρε και τους έβγαλε από εκεί, υποσχόμενος τον δρόμο Του. Και βρεθήκαμε στην έρημο. Και άρχισαν να γκρινιάζουν. Οπως είμαστε. Αυτό είναι αρκετά προβλέψιμο. Άλλωστε, ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε εμάς. Έφυγαν από την Αίγυπτο και μπορούσαν γρήγορα να έρθουν στην Όμορφη Μακριά, στη Γη της Επαγγελίας. Δεν χρειαζόταν, γενικά, να περιπλανιόμαστε στην έρημο για σαράντα χρόνια! Και περιπλανηθήκαμε (και τριγυρνάμε) μόνο και μόνο γιατί στην αρχή υποκλιθήκαμε στο χρυσό μοσχάρι. Χρειάστηκαν λοιπόν σαράντα χρόνια για να περάσει αυτή η τρελή εμμονή με το χρυσό μοσχάρι. Και φτάνει ήδη στο τέλος του.

Ο Κύριος μας οδηγεί στο Όμορφο Μακριά. Απλώς, λόγω της απιστίας μας, αυτό το μονοπάτι περνά μέσα από την έρημο. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορείτε να κλάψετε όσο θέλετε για το παρελθόν - λυπάμαι κι εγώ. Αλλά μπορείτε ακόμα να καταλάβετε πού πρέπει να πάτε και να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Έφυγε λίγο.

Όπως υποσχέθηκα, επαναλαμβάνω για τους νέους αναγνώστες και συνδρομητές του Ανοιχτού Σεμιναρίου τον κύκλο που μοιράστηκα πριν από αρκετά χρόνια.-8

Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Κάθε σταθμός στην έρημο είναι μια χρονιά της περιπλάνησής μας στην έρημο, κύριοι. Σε κάθε σταθμό κάτι συμβαίνει - καλό ή κακό. Κάθε σταθμός στην ιστορία έχει τους δικούς του πειρασμούς, τις δικές του στροφές, τα δικά του λάθη, τις δικές του νίκες. Ίσως κάνω λάθος στη «μεθοδολογία» μου. Ακούστε όμως τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος, μιλώντας για τα χρόνια της περιπλάνησης του λαού Ισραήλ στην έρημο, απευθύνεται στους Χριστιανούς που προορίζονται να ζήσουν στην τελευταία περίοδο της ιστορίας με αυτά τα λόγια: Α Κορινθίους 10:10-12

«Μην γκρινιάζετε, όπως γκρίνιαξαν μερικοί από αυτούς και πέθαναν από τον καταστροφέα, όλα αυτά τους συνέβησαν ως εικόνες, αλλά περιγράφονται για την οδηγία για εμάς που φτάσαμε στους τελευταίους αιώνες».

Αυτό είναι! Το ταξίδι του λαού του Ισραήλ στην έρημο και όλα όσα τους συνέβησαν εκεί αυτά τα σαράντα χρόνια είναι πρωτότυπα του τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες!

Η ώρα της Ρωσίας θα έρθει σύντομα! Όλοι πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας μέχρι αυτή τη στιγμή!

Δικαίως θα ρωτήσει κάποιος: εντάξει, ακόμα κι έτσι, αλλά τι σχέση έχει η Ρωσία; Για τους τακτικούς αναγνώστες μου, η απάντηση θα είναι προφανής: η Ρωσία, στο σχέδιο του Θεού, που αποκαλύπτεται στις βιβλικές προφητείες, είναι το Νέο και τελευταίο Ισραήλ του Θεού, ευλογημένο από τον προφητικό Εφραίμ, κληρονομώντας τη Γη, τους προφητικούς βασιλιάδες από την ανατολή ( Αποκάλυψη 16:12), που έρχεται να αντικαταστήσει την πεσμένη Βαβυλώνα. Στην πραγματικότητα, όλοι οι Χριστιανοί, σε ολόκληρη τη Γη, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού και των αποστόλων, είναι όλοι μαζί το Νέο Ισραήλ - ή η Εκκλησία. Αλλά η αναβίωση και η αποκατάσταση της Οικουμενικής Εκκλησίας ξεκινά με τη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από τη Ρωσία.

Όπως στην αρχαιότητα, στην αρχή, ο Θεός διάλεξε έναν λαό για να τους φέρει στην Παλαιστίνη, για να αντικαταστήσει τον σάπιο πρώιμο βαβυλωνιακό πολιτισμό και τις παγανιστικές φυλές, έτσι και στο τέλος των καιρών, ο Θεός, όπως είπε, επιλέγει Βασιλείς από την Ανατολή , ή προφητικός Εφραίμ, προκειμένου να του δώσει την πεσμένη τελευταία Βαβυλώνα του δυτικού πολιτισμού. Παρεμπιπτόντως, είναι ενδιαφέρον ότι μέρος της φυλής του Εφραίμ έφυγε από την Αίγυπτο περίπου τριάντα χρόνια νωρίτερα από όλες τις άλλες φυλές και εγκαταστάθηκε στην Παλαιστίνη. Αλλά αυτό είναι ένα ξεχωριστό μεγάλο θέμα.

Απλώς προτείνω να κοιτάξουμε πίσω μερικά χρόνια στο παρελθόν μας, μετά να προσεγγίσουμε το παρόν μας και να εισέλθουμε προφητικά στο μέλλον μας. Σε εκείνα τα χρόνια που είναι γύρω μας, πίσω και μπροστά. Και κρίνετε μόνοι σας εάν η σύγκριση μου των βιβλικών γεγονότων, που χρησιμεύουν ως σύμβολα, και των γεγονότων που παρακολουθούμε είναι σωστή.

Όπως υποσχέθηκα, επαναλαμβάνω για τους νέους αναγνώστες και συνδρομητές του Ανοιχτού Σεμιναρίου τον κύκλο που μοιράστηκα πριν από αρκετά χρόνια.-10

Και επίσης, φίλοι, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείτε μαζί μου ότι αυτοί οι «σταθμοί πίστης» στην έρημο ανταποκρίνονται κατά κάποιο τρόπο στα πρότυπα ανάπτυξης της κοινωνίας μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω για ένα πράγμα: καθένας από εμάς, άνθρωποι της πίστης, Χριστιανοί, περνά από αυτούς τους 42 σταθμούς πίστης: πόσο καιρό ή πόσο λίγο ζει; Ο Θεός περνάει τον καθένα μας μέσα από αυτούς τους σταθμούς πριν μας οδηγήσει στον Υποσχεμένο Παράδεισο. Και δεν φτάνουν όλοι, δυστυχώς, στο τέλος. Αλλά θέλω και προσεύχομαι, αγαπητέ αναγνώστη, να φτάσεις όχι μόνο στον Ουρανό της Επαγγελίας, αλλά και στην υποσχεμένη Ρωσική Γη μας - όπως τη βλέπει ο Θεός και όπως θα τη φτιάξει ο Θεός. Φως στο τέλος του τούνελ.

Είτε πρόκειται για προφητεία είτε για κάποιο εκπληκτικό ιστορικό πρότυπο, αυτό το «ταξίδι στην έρημο», όπως και άλλες Βιβλικές προφητείες και ιστορίες, δείχνει πώς ο Θεός οδηγεί την κοινωνία - βήμα προς βήμα, χρόνο με το χρόνο. Αυτά είναι στάδια ενός μεγάλου ταξιδιού - κοινωνία με τον Θεό. Μην με κατηγορείτε που δεν σας δίνω το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτό το άρθρο: το περιεχόμενο αυτών των σαράντα χρόνων. Αλλά υπόσχομαι ότι στο επόμενο άρθρο θα χτυπήσω το έδαφος. Και θα παραπέμψω όλους όσους ρωτούν τι κάνω σε αυτό το άρθρο. Ελπίζω να το ετοιμάσω αύριο. Τα λέμε σύντομα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου