Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

«Η Ρωσία θα σωθεί ακόμα». Προβλέψεις σχήματος μοναχού Αριστοκλίου του Άθω.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, έτσι και ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περιμένουν πολλές δοκιμασίες.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, έτσι και ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περιμένουν πολλές δοκιμασίες.

Ποιος είναι ο Γέροντας Αριστοκλής ο Άθως

Το πραγματικό όνομα του πρεσβύτερου είναι Alexey Alekseevich Amvrosiev, γεννήθηκε σε μια αγροτική οικογένεια, πιθανώς το 1838, στο Όρενμπουργκ, έμεινε ορφανός από την πρώιμη παιδική ηλικία, ο πατέρας του πέθανε.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-2

Σε ηλικία 10 ετών έπαθε μια σοβαρή ασθένεια, μετά την οποία έχασε τα πόδια του. Η μητέρα του, η Ματρώνα, προσευχήθηκε στον Άγιο Νικόλαο και ζήτησε τη θεραπεία του γιου της. Υποσχέθηκε να πάει σε ένα μοναστήρι αν το αγόρι αναρρώσει, μόλις μεγαλώσει λίγο. Έγινε ένα θαύμα: ο Αλεξέι θεραπεύτηκε την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Νικολάου.

Όταν το αγόρι ήταν 17 ετών, η Ματρώνα, όπως υποσχέθηκε, πήγε στο μοναστήρι και ο ίδιος ο Αλεξέι αποφάσισε να πάει στον Άθωνα. Ωστόσο, η Wikipedia γράφει ότι αυτό συνέβη μόνο το 1876, όταν ο Αλεξέι ήταν ήδη 38 ετών. Αποφάσισε να μπει σε μοναστήρι μετά το θάνατο της γυναίκας του. Το 1880 έγινε μοναχός Αριστοκλής, 4 χρόνια αργότερα - διάκονος και στη συνέχεια ιερομόναχος. Μπήκε στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, έτσι και ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-3

Από το 1891 έζησε στη Μόσχα, ήταν ο πρύτανης της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου νουθετεί, δίδαξε τους ανθρώπους, προσευχόταν γι' αυτούς, και μετά γιατρεύονταν οι άρρωστοι. Πολλοί άνθρωποι γνώριζαν για τον διορατικό γέροντα, οι πιστοί συνέρρεαν σε αυτόν για βοήθεια, και βοήθησε, και όχι μόνο με προσευχές: κανόνισε τη ζωή πολλών ανθρώπων, πλήρωσε για την εκπαίδευση παιδιών από φτωχές οικογένειες.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-4

Χάρη στον γέροντα, εμφανίστηκε το περιοδικό «Συνεμιλητής ψυχής», που μιλούσε για τη ζωή των γερόντων του Άθωνα και έκαναν δωρεές. Το 1894, λόγω καταγγελίας, ο Αριστοκλής ο Άθως αναγκάστηκε να φύγει από τη Μόσχα, αλλά τα πνευματικά του παιδιά δεν ησύχασαν και για 15 χρόνια ζητούσαν την επιστροφή του. Σε ηλικία 70 ετών, ο γέροντας επέστρεψε, υποφέροντας από πολυάριθμες ασθένειες. Το 1918, σε ηλικία 80 ετών, πέθανε.

Προβλέψεις

Έλεγαν ότι ο γέροντας μπορούσε να θεραπεύσει τους αρρώστους, τους δαιμονισμένους και έκανε πολλά θαύματα.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, έτσι και ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-5

Και μερικές φορές μπορούσε να κοιτάξει το μέλλον. Η μητέρα Βαρβάρα (Τσβέτκοβα) θυμήθηκε ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κατέληξαν στη Λουμπιάνκα. Όμως ο ιερέας τους προέβλεψε ότι θα έφευγαν για άλλες χώρες, ανοιχτά. Η γυναίκα δεν το πίστευε, δεν είχε τέτοιες ευκαιρίες. Αλλά αυτό έγινε. Αυτό το προέβλεψε το 1918, και το 1922 ο αδερφός της αποφυλακίστηκε και στάλθηκε στο εξωτερικό, ο πατέρας της απελευθερώθηκε επίσης και τους έστειλαν στη Γερμανία.

Στην ιστοσελίδα «ABC of Faith» (η πιο αξιόπιστη πηγή) διαβάζουμε τα ίδια απομνημονεύματα της Μητέρας Βαρβάρας:

«Θυμάμαι μια φορά, σε μια συνομιλία για τη μοίρα της Ρωσίας μετά την επανάσταση, του είπα ότι ήλπιζα στον Λευκό Στρατό, που σχηματίστηκε τότε, «Όχι, μην ελπίζεις», είπε ο ιερέας, «γιατί το πνεύμα δεν είναι το ίδιο."
«Τον ρώτησα για τον πόλεμο, που δεν είχε ακόμη τελειώσει, και μου απάντησε: «Και θα γίνει άλλος... Και θα το μάθετε στη χώρα που θα είστε τότε... Ότι τα γερμανικά όπλα κροταλίζουν στα σύνορα της Ρωσίας».
«Μην είσαι ακόμα χαρούμενος. Πολλοί Ρώσοι θα πιστεύουν ότι οι Γερμανοί θα απαλλάξουν τη Ρωσία από την κυριαρχία των Μπολσεβίκων, αλλά δεν είναι έτσι. Οι Γερμανοί όμως θα μπουν στη Ρωσία και θα κάνουν πολλά πράγματα, αλλά θα φύγουν, αφού δεν θα υπάρχει ακόμη χρόνος για σωτηρία. Θα γίνει αργότερα, αργότερα...»
«Θυμάμαι ότι ακόμη και νωρίτερα είπε ότι δεν θα ζούσα για να δω εκείνη την εποχή, αλλά η Ρωσία θα σωθεί ακόμα, πολύ μαρτύριο θα γίνει φυλακή ικετεύστε τον Κύριο για συγχώρεση.
Μετανοήστε για τις αμαρτίες και φοβηθείτε να διαπράξετε έστω και την παραμικρή αμαρτία. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε το καλό, ακόμα και το πιο μικρό: «Εξάλλου, και το φτερό της μύγας έχει βάρος», είπε ο ιερέας, «αλλά ο Θεός έχει ακριβή ζυγαριά. Και όταν το παραμικρό καλό ξεπεράσει την ισορροπία, τότε ο Θεός θα δείξει το έλεός Του στη Ρωσία».
Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-6

Για τις προφητείες του γράφουν και άλλες πηγές. Η ιστοσελίδα maxpark.com λέει ότι όταν ο γέροντας, λίγο πριν την επανάσταση, ρωτήθηκε τι να περιμένει στο μέλλον, απάντησε:

«Οι Μπολσεβίκοι θα κερδίσουν, μετά θα υπάρχει ένα μεγάλο παπούτσι, θα έρχονται και θα φεύγουν και μετά θα έρχονται με κοτσιδάκια».

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς να αποκρυπτογραφηθεί αυτή η προφητεία. Ο ιστότοπος pravoslavie.ru αναφέρει επίσης αυτή την προφητεία, την οποία θυμήθηκε μια από τις πνευματικές κόρες του γέροντα. Ρώτησε για την τύχη της Ρωσίας και είπε αυτά τα λόγια. Ο Αρχιμανδρίτης Νίκων (Σμιρνόφ) πιστεύει ότι μιλάμε για άτομα με φιλελεύθερα αισθήματα, ότι οι άνδρες περπατούν με μακριά μαλλιά και από πίσω δεν είναι ξεκάθαρο ποιος περπατά, άντρας ή γυναίκα, γιατί... οι γυναίκες φορούν παντελόνια και οι άνδρες φορούν σκουλαρίκια. Η Nikon πιστεύει ότι όλα ξεκινούν από λίγα, αλλά έτσι εκφυλίζεται το έθνος, γιατί... όλα επιτρέπονται, οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν το καλό από το κακό και η κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ήθος και ηθική.

Αρχιμανδρίτης Νίκων (Σμιρνόφ)

Στην ίδια ιστοσελίδα maxpark.com διαβάζουμε ότι ο γέροντας προειδοποίησε για αναταραχή, ότι όλοι θα απομακρύνονταν από τη Ρωσία, αλλά ο Κύριος δεν θα την άφηνε ποτέ. Οι άνθρωποι βυθίστηκαν στις αμαρτίες, έτσι ο Θεός τους έστειλε τιμωρίες και αυτή η κρίση του Θεού ξεκίνησε από τη Ρωσία. Όλα αυτά έγιναν όταν οι Μπολσεβίκοι ανέτρεψαν τον Τσάρο. Και τότε, πριν πεθάνει (1918), έλεγε ότι θα πέσουν πολλές συμφορές και δεινά στη χώρα μας, υποσχέθηκε πείνα, αρρώστιες, πόλεμο και όλα αυτά όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες χώρες. Η Ρωσία ήταν η πρώτη που τιμωρήθηκε, αλλά θα είναι η πρώτη που θα λάβει χάρη.

Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, έτσι και ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-8

Η αναβίωση της χώρας μας θα πρέπει να ξεκινήσει μετά από μια μεγάλη έκρηξη κοντά στο ποτάμι. Τι είδους έκρηξη είναι αυτή, μπορεί κανείς μόνο να μαντέψει. Η έκρηξη έπρεπε να είναι πολύ δυνατή, μετά από την οποία όλοι θα πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος. Αλλά, αντίθετα, αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας ζωής.

Στην ιστοσελίδα pravoslavie.wiki, που αυτοαποκαλείται ορθόδοξη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, περιγράφεται η ζωή του Αριστοκλίου του Άθω, ενώ διαβάζουμε και για τις προφητείες του. Είπε ότι θα συμβεί το τέλος του κόσμου. αλλά δεν θα έρθει για όλους, αλλά για τους άθεους. Η Ρωσία θα σωθεί, οι θλίψεις της θα μείνουν πίσω:

«Το τέλος θα είναι μέσω της Κίνας. Θα υπάρξει κάποιο είδος ασυνήθιστης έκρηξης και θα εμφανιστεί ένα θαύμα του Θεού. Και η ζωή θα είναι εντελώς διαφορετική στη γη, αλλά όχι για πολύ. Ο Σταυρός του Χριστού θα λάμψει σε όλο τον κόσμο, γιατί η Πατρίδα μας θα μεγαλοποιηθεί και θα είναι σαν φάρος στο σκοτάδι για όλους».

Ωστόσο και για εμάς τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Είπε ότι δεν θα υπάρχει σταθερή πίστη ή ενότητα μεταξύ των ανθρώπων, οι άνθρωποι θα πικραίνονται μεταξύ τους, θα υπάρχει πείνα και μερίδα για ψωμί και μετά θα υπάρχουν φώκιες.

«Και οι άνθρωποι θα είναι πολύ σκληροί από μια τέτοια ζωή»
Όπως πολλοί πρεσβύτεροι Αθωνίτες, έτσι και ο Αριστοκλειός ο Αθωνίτης πίστευε στο μεγαλείο της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι μας περίμεναν πολλές δοκιμασίες.-9

Είδε επίσης «μεγάλο κακό που ήρθε από την κόλαση» πολλοί πιστοί θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, να μετακομίσουν σε άλλες πολιτείες, αλλά εξαιτίας αυτού θα στραφούν επίσης στον Δημιουργό. Η Ρωσία θα παραμείνει σχεδόν μόνη, άλλες δυνάμεις θα της γυρίσουν την πλάτη, αλλά αυτό θα ενισχύσει το πνεύμα του λαού και θα φέρει τεράστια οφέλη, γιατί θα ενωθούν μέσα από κοινές δοκιμασίες.

«Αυτό δεν θα γίνει σύντομα», εξήγησε ο γέροντας: «Αλλά από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστό ότι οι ακτίνες του Ευαγγελίου θα έρθουν από την Ανατολή. Όλος ο κόσμος θα φωτιστεί από αυτό το φως πιο φωτεινό από οποιοδήποτε άλλο. Θα λάμψει από τη Ρωσία».
«Θα δείτε και θα ακούσετε ταραχές, βλασφημίες, πολέμους παντού. Αλλά η Ρωσία θα υποφέρει ήδη και δεν θα έχει τίποτα να φοβηθεί. Από τότε θα υπάρξει μια μεγάλη αρχή της Αυγής - ο Κύριος θα δείξει το Θαυμάσιο Έλεός Του».

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου